عصر نو
www.asre-nou.net

گروهی از ايرانيان سوسيال دموکرات استکهلم سوئد

اردلان شکرآبی
صدای اعتراض ما در پارلمان اتحاديه اروپا


Thu 28 05 2009

اردلان شکرآبی، حقوقدانِ ايرانی تبار و فعال حقوق بشر، نامزد اتخابات پارلمان اروپا در کشور سوئد در سال ۲۰۰۹ شده است.
اردلان شکرآبی، ۳۱ ساله و کارشناس رشته حقوق است. او ۲۰ سال است که در سوئد زندگی میکند و يکی از اعضای فعال حزب سوسيالدموکراتها است. اين جوان علاقهمند به مسائل سياسی و حقوق بشری، بيش از ۱۵ سال است که در حزب سوسيال دموکرات فعاليت میکند و تا چندی پيش نيز رئيس سازمان جوانان سوسيال دموکرات سوئد بود.
اردلان شکرآبی اين روزها برای ورود به پارلمان اروپا فعاليت میکند. در صورتی که موفق شود نخستين ايرانیای خواهد بود که در طول تاريخ شکلگيری اتحاديه اروپا، شانس اين را پيدا کرده که به نوعی نه تنها عنوان نمايندهی مردم سوئد بلکه به عنوان نمايندهی مردم ايران در پارلمان آن راه پيدا کند.
انتخابات پارلمان اروپا به زودی و در تاريخ ۷ ماه ژوئن در سوئد برگزار میشود و با مشارکت و رای ايرانيان در سوئد، اردلان میتواند نماينده و صدای اعتراض ايرانيان به وضعيت بحرانی حقوق بشر در ايران باشد.
مبارزه با تبعيض نژادی، تاکيد بر ضرورت توجه بيشتر پارلمان اروپا به مسائل حقوق بشر در خاورميانه و مسئلهی وامهای غيرجدی برخی از شرکتها از جمله وامِ sms که منجر به مشکلاتی برای جوانان سوئد میشود، از جمله برنامههای اردلان شکرابی، در پارلمان اتحاديه اروپاست.
نام اين جوان فعال ايرانی در رديف هشتم فهرست نامزدهای حزب سوسيالدموکرات قرار گرفته است.
متاسفانه بسياری از شهروندان سوئدی و به ويژه شهروندان خارجیتبار نسبت به انتخابات پارلمان اتحاديه اروپا بیاعتنا هستند و همين باعث نفوذ احزاب بيگانهستيز در اين پارلمان میشود. در صورتی که نخستين پيامدهای منفی چنين نفوذی متوجه همان خارجیها و در اينجا ما ايرانيان میشود.
ايرانيان ساکن در سوئد، در پی درکِ ضرورت شرکت در اين انتخابات و به عبارتی جدی گرفتن آن، میتوانند با ضربدر زدن در مقابل نام اردلان شکرآبی در رديف هشتمِ برگههای انتخاباتی، گامی برای موفقيت اين جوان معترض به سياستهای حکومت اسلامی بردارند.
ايرانيان، با موفقيت جوانهايی چون اردلان شکرآبی میتوانند صدای اعتراض خود را نسبت به اختناق روز افزون در ايران، بلندتر کنند.
اردلان شکرآبی اگرچه در سال ۱۳۵۷ خورشيدی در انگلستان متولد شد، اما دوران نوجوانی خود را در شهرستان شهريار در جنوب غربی استان تهران گذرانيد. به اين دليل که خانواده او پس از پيروزی انقلاب ۱۳۵۷ با اميد زندگی بهتر در دامن پر مهر ايرانِ آزاد، به وطنشان برگشتند. اما چيزی نگذشت که همچون ميليونها ايرانی ديگر سرخورده شدند و در بحران و فشار سياسی و اجتماعی غرق شدند. اردلان که ۱۱ ساله شد همراه با خانوادهاش کشور ايران را ترک کرد.
او در گفت و گوهای مختلف بارها از يک خاطرهی تلخِ دوران کودکیاش سخن گفته است: صحنهی اعدام يک مرد در يکی از ميدانهای تهران. وی همچنين بارها مطرح کرده که بخشی از نوجوانیاش در ايران با احساس قوی اختناق و مشاهدهی سرکوب فراگير جوانان و روشنفکران گذشته است.
اردلان در سال ۱۳۶۸، وقتی همراه با مادرش وارد سوئد میشوند بلافاصله تقاضای پناهندگی سياسی میکنند. به گفتهی او اين تقاضا بارها و بارها مورد مخالفت ادارهی مهاجرت سوئد قرار میگيرد و او همراه با پدر و مادرش هشت ماه پس از آخرين پاسخ منفی بهصورت مخفی در سوئد زندگی میکنند. به اين ترتيب اندوه نوجوانی، مشکلات ناشی از هشت ماه زندگی دشوارِ مخفی، و همچنين آوارهگی، دريچهای میشود که او را به عالم سياست و همدلی با مردم پيوند میزند.
پارلمان اروپا، ۷۸۵ نماينده از ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا دارد. کسانی که به عنوان نمايندهی کشورهای عضو انتخاب میشوند میتوانند به مدت ۵ سال در آنجا برای تحقق برنامههای خود فعاليت کنند. سوئد ۱۹ نماينده در پارلمان اروپا دارد. اين رقم در انتخابات پيش رو به ۱۸ نماينده کاهش خواهد يافت.
برای آشنايی با ديدگاههای اردلان شکرآبی و ارتباط مستقيم با او میتوان به وب سايت انتخاباتی او يا سايت فيس بوک مراجعه کرد.
http://www.ardalan2009.se/
گروهی از ايرانيان سوسيال دموکرات استکهلم سوئد