حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد علیه "خشونت و افراطی گری" موضع گرفت و گفت "صلح در دسترس است". او پیشنهاد کرد طرحی به نام "جهان علیه خشونت و افراطی گری" در دستور کار سازمان ملل متحد قرار گیرد. وی افزود: "ما باید بپذیریم و بتوانیم در اینجا افقی را بگشاییم که درآن به جای جنگ، صلح، به جای خشونت، مدارا، به جای خونریزی، پیشرفت، به جای تبعیض، عدالت، به جای فقر، برخورداری و به جای استبداد، آزادی درسراسرجهان بهتر دیده شود".
اين سخنان خشونت پرهيز روحانی در سازمان ملل به فاصله کوتاهی پس از رویداد خونین اردوگاه اشرف ایراد شد که طی آن، پنجاه و دو ایرانی با نقشه و برنامه سپاه قدس و در همکاری با نيروهای عراقی به قتل رسیدند و سپاه پاسداران و وزیر اطلاعات دولت روحانی از کشتار بیش از پنجاه ایرانی غیرمسلح در عراق ابراز خشنودی و حمايت کردند.
نطق روحانی در سازمان ملل در روزهایی ایراد شد که اعدام ها که سمبل خشونت در ايران است ، هم چنان ادامه داشت. گزارشهای رسمی رسانههای حکومتی نشان میدهد که در يک ماه گذشته دستکم ۵۰ نفر در زندانهای ایران اعدام شدهاند. سازمان حقوق بشر ایران در بیانیهای گزارش کرده که از زمان پایان انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران دستکم ۲۱۳ زندانی در شهرهای مختلف ایران اعدام شدهاند. به گفته "کمیته بین المللی علیه اعدام"، حکومت قصد داشت بیست و شش فعال سیاسی عقیدتی اهل سنت را به طور دسته جمعی اعدام کند که بر اثر اعتراضات در داخل و خارج از کشور عقب افتاده است.
جمهوری اسلامی در حالی به دولت های خارجی پیام صلح، خشونت پرهيزی و تنش زدایی می دهد که در سیاست داخلی ایران، نشان قابل توجهی از این دیده نمی شود که آشتی، مدارا و برابرحقوقی جای خشونت، سرکوب و تبعیض را بگیرد. پيام صلح روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ايجاب می کند که او شعار " علیه خشونت و افراطی گری" را در داخل کشور هم مطرح و برای تحقق آن تلاش کند.
هر چند عمکرد برخی از ارگان ها مانند سپاه پاسداران خارج از حیطه مسئولیت دولت است، اما اگر دولت و رئیس جمهور می خواهند به رویکرد جدید در سیاست خارجی به دیده تردید نگریسته نشود، باید علیه خشونت، اعدام، خونریزی، تبعیض، بی عدالتی و سرکوب در ایران موضع روشن تر و قاطع تری بگیرند و از مسئولين بخواهند که به اعدام ها خاتمه دهند. مردم باید بدانند موضع دولت روحانی در قبال موارد بی شمار روزانه نقض حقوق انسان ها و سرکوب، چیست. این، گام اول برای فائق آمدن بر مصائبی است که گریبان مردم را گرفته است. هر گاه مردم مطمئن شوند دولت جدید در نقد رفتار خشن و سرکوب گرانه با آنها همصداست، نیروی پشتیبانی از این نقد سیاست ها در جامعه افزون خواهد شد و با اتکا به این نیرو است که می توان تحولات قابل اعتنا در وضعیت کشور را پیش برد.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
١٠ مهر ١٣٩٢ (دوم اکتبر ٢٠١٣)
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد