logo





بيانيه هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
پيرامون انتخابات دوره يازدهم رياست جمهوری

انتخابات فرصتی برای فرارفتن از وضعيت بحرانی کشور

چهار شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۲ مه ۲۰۱۳

aksariat.jpg
بلوک قدرت از چند ماه قبل با ايجاد فضای امنيتی و توسل به تهديد و ارعاب، کوشيده است که از ورود کانديداهای شاخص جنبش سبز و اصلاح طلبان به صحنه انتخابات جلوگيری کند و انتخابات را مطابق نقشه خود آرايش دهد. هراس و دغدغه اصلی آن ها، شکل گيری حرکات اعتراضی لايه های فرودست جامعه و برآمد دوباره جنبش سبز در انتخابات رياست جمهوری و پيروزی کانديدای آن است. ارگان های امنيتی و نظامی بیشترین فشارها را در چند ماه گذشته بر فعالين اين جنبش از جمله فعالين ملی ـ مذهبی، سکولارهای دمکرات و اصلاح طلب وارد آورده اند. ارگان های امنيتی فضا را برای هرگونه تحرک آن ها بسته اند.

گرچه بلوک قدرت موفق شد که امکان کانديداتوری را از محمد خاتمی سلب کنند اما با کانديدا شدن هاشمی رفسنجانی و اسفنديار رحيم مشائی در ساعات پايانی ثبت نام، صحنه انتخابات تغيير يافت، نقشه مهندسی بلوک قدرت به هم ريخت و صورت بندی جديدی شکل گرفت. با اين تغيير، انتخابات به تدريج از وضعيت صلب و محصور در نيروهای اصول گرا درآمده و به انتخابات پرکشاکش و تاثيرگذار در فرآيندهای آتی کشور فرا می رويد.

کانديدا شدن رفسنجانی و مشائی، بلوک قدرت به رهبری خامنه ای را با دشواری جدی روبرو ساخته است. بلوک قدرت به جهت اينکه قدرت را در دست خود متمرکز کرده، اصلاح طلبان را از قدرت رانده و به شيوه خودکامه کشور را اداره می کند، از قدرت مانور چندانی برخوردار نيست. هم رد و هم تائيد صلاحيت رفسنجانی و مشائی توسط شورای نگهبان برای جريان حاکم مشکل آفرين است. تائيد صلاحيت رفسنجانی و مشائی به معنی راه باز کردن برای پيروزی يکی از آندو در انتخابات و خط بطلان کشيدن بر اتهام "فتنه"و "انحراف" است که خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به جنبش سبز و حلقه احمدی نژاد ـ مشائی زده است. اما رد صلاحيت آن ها به معنی پذيرش هزينه های سنگين از جمله تحريم گسترده، انتخابات کم رونق و احتمالا شکل گيری حرکات اعتراضی در جامعه و اقدامات غيرمنتظره احمدی نژاد است. در عين حال رد صلاحيت هاشمی به عنوان يکی از ارکان اصلی و شناسنامه جمهوری اسلامی، به معنی نفی مشروعيت و رد کارنامه جمهوری اسلامی از جانب شورای نگهبان است

شواهد نشان می دهد که سعيد جليلی کانديدای بيت، نيروهای نظامی ـ امنيتی و راست افراطی است. او دست پرورده بيت است و بيشترين نزديکی را به لحاظ گفتمانی و آرمان گرائی با ولی فقيه دارد. به احتمال حزب پادگانی همانند سال ١٣٨٤ راه خواهد افتاد و رای های خود را به حساب او در صندوق خواهد ريخت.

اما انتخابات تنها در حکومت و نقشه های او خلاصه نمی شود. در گذشته مردم دوبار نقشه های حکومت را در انتخابات به هم ريختند و مهر خود را بر آن زدند. اين بار هم عليرغم غيردمکراتيک بودن انتخابات، فضای سنگين امنيتی و تهديد فعالين جنبش های اجتماعی، با تغيير صورت بندی انتخابات، فضای سرد انتخابات به تدريج گرم می شود، انتخابات به بحث و گفتگوی عمومی تبديل می شود  و اميد به عقب نشاندن جريان حاکم تقويت می گردد.

مواضع ما

کشور ما در وضعيت بحرانی قرار دارد. بحران اقتصادی و پيآمدهای ناگوار آن، بحران هسته ای و تحريم بين المللی و شدت گرفتن چالش های درون حکومت و انبوهی از مشکلات لاينحل مانده ديگر که به گونه کلافی درهم تنيده درآمده و خطر از هم گسستن شيرازه کشور را تقويت کرده است. در حال حاضر وضعيت دشوار زندگی اکثريت مردم و به ويژه کارگران و زحمتکشان به مسئله مرکزی کشور ما تبديل شده است. به جهت تراکم و انباشت بحران ها و شکاف های اجتماعی و پيشبرد سیاست های مخرب، آينده تیره و نگران کننده ای در مقابل کشور ما قرار دارد.

انتخابات رياست جمهوری می تواند فرصتی برای تغيير و برون رفت کشور از وضعيت بحرانی شود. از دست دادن چنين فرصتی برای کشور ما فاجعه بار خواهد بود و کشور ما را با خطرات جدی روبرو خواهد کرد. اما بلوک قدرت قصد ندارد از اين فرصت برای تغيير وضعيت موجود بهره گيرد. لازم است که منتقدين و مخالفين از فرصت انتخابات برای عقب راندن نيروهای تندرو، باز کردن فضای سياسی و تحميل سياست های راهگشا به حکومت بهره گيرند.

ما براين اساس و با نظرداشت سياست مطالبه محوری، بر آزادی زندانيان سياسی، برداشتن حصر خانم زهرا رهنورد و آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی، تامين آزادی های سياسی و حق رای شهروندان، رفع تبعيض جنسيتی، ملی ـ قومی و مذهبی، بازگشت سپاه به پادگان ها، برچيدن سانسور از رسانه ها، کتب و حوزه هنری و ادبی و تامین آزادی رسانه ‌ها، گردش اطلاعات و حق دسترسی مردم به اطلاعات، حل بحران هسته ای، پایان دادن به سیاست دشمن تراشی و برقراری مناسبات عادی بين ايران و امريکا، غلبه بر بحران اقتصادی، اتخاذ تدابیر ضرور برای کاستن از ابعاد فقر، میزان بیکاری و نرخ تورم تاکيد داريم.

ما در عين تاکيد بر فراهم آوردن شرایط انتخابات آزاد، سالم و عادلانه، گزينش کانديداها مطابق خواست بلوک قدرت را به معنی فرمايشی کردن انتخابات می دانيم. ما خواستار پايان دادن به گزينش کانديداها توسط شورای نگهبان هستيم.

ما از برنامه و سياستی که مبتنی بر باز کردن فضای سياسی، مهار بحران اقتصادی، تامين حداقل زندگی انسانی برای کارگران و زحمتکشان، مقاومت و ايستادگی در مقابل راست افراطی و نيروهای نظامی ـ امنيتی، مهار و متوقف کردن روند پيشروی آن ها باشد، استقبال می کنيم.

ارگان های امنيتی حکومت با احضار فعالين مدنی و سياسی و روزنامه نگاران به دفاتر ارگان های امنيتی و تهديد آن ها در هفته های گذشته و روزهای اخير، احضار دسته جمعی زندانیان سیاسی که در مرخصی به سر می برند و اعدام دو زندانی می خواهد در هفته های مانده به انتخابات جو رعب و وحشت بر کشور حاکم کند تا حرکت اعتراضی در جريان انتخابات نسبت به حذف کانديداها، دستبرد به آراء و اقدامات کودتائی شکل نگيرد.

ما فعالين جنبش های اجتماعی و به ويژه جنبش  سبز را فرامی خوانيم که در روند کارزار انتخاباتی به اشکال مختلف مشارکت ورزند، نسبت به گزينش کانديداها توسط شورای نگهبان و دستکاری حکومت در آراء و مهندسی آن اعتراض نمايند، به بحث و گفتگو پيرامون انتخابات در محافل مختلف دامن زنند، گردهمائی و جلسات بحث و گفتگو حول مسائل انتخابات را سازمان دهند و زمينه را برای شکستن فضای امنيتی فراهم کنند.

هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
٣١ ارديبهشت ١٣٩٢ (٢١ ماه مه ٢٠١٣)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد