نيروهای امنيتی ـ نظامی و راست افراطی در جايگاه صحنه گردان انتخابات رياست جمهوری نشسته اند و صحنه انتخابات غيرآزاد و غيردمکراتيک را می خواهند مطابق خواست و منافع خود آرايش دهند. آن ها فضای امنيتی و بسته ای را برکشور حاکم کرده، به تخريب گسترده روی آورده و با اعمال فشار می خواهند کانديداهای رقيب را با دست شورای نگهبان حذف کنند. افرادی از اعضای شورای نگهبان هم با اين اقدامات همراه شده و عليه کانديداهای رقيب اصول گرايان موضع گرفته اند.
نيروهای امنيتی ـ نظامی و راست افراطی در هفته های گذشته با تهديد و فشار موفق شدند که محمد خاتمی را از ورود به انتخابات باز دارند. به دنبال اين موفقيت، آن ها با توسل به حربه افشاگری و با تهديد کوشيدند که ديگر رقبای خود را نيز از کانديداتوری باز دارند. اما اين بار ناکام ماندند. رقبا عليرغم فشارها، نام نويسی کردند و آرايش نيروها پيرامون انتخابات را تغيير دادند. نيروهای افراطی و طرفداران ذوب در ولایت فقیه با کانديدا شدن رقبای خود، به شدت نگران شکل گيری صف بندی انتخابات حول آن ها به عنوان قطب های اصلی و پيروزی يکی از آن ها در انتخابات هستند. حمايت جريان های اصلاح طلب و بخش هائی از اصول گرايان از رفسنجانی هم بر نگرانی آن ها افزوده است.
در چند روز گذشته نيروهای امنيتی ـ نظامی و راست افراطی فشار بی سابقه ای را بر شورای نگهبان وارد آورده اند تا رقبای آن ها را حذف کنند. در اين زمينه روزنامه کيهان، خبرگزاری فارس، فرماندهان سپاه و بسيج و افراطيون مجلس سنگ تمام گذاشته اند و فضای سنگينی را به وجود آورده اند. آن ها رفسنجانی را به عنوان عامل راه افتادن "فتنه" و مشائی را به عنوان رهبر جريان "انحرافی" قلمداد می کنند تا شورای نگهبان آن ها را حذف کند.
نيروهای امنيتی ـ نظامی و راست افراطی با زور و قلدری و با تخريب رقبای خود، می خواهند که نتيجه انتخابات را بيرون از صندوق رای معلوم کنند. اين احتمال وجود دارد که اگر حذف از طريق شورای نگهبان پيش نرود، آن ها به اقدامات کودتائی دست بزنند.
انتخابات در جمهوری اسلامی آزاد و دمکراتيک نيست و تنها محل چالش جريان های درون حکومت و جابجائی قدرت بين آن ها است. در چنين انتخاباتی اعمال نظارت استصوابی شورای نگهبان و غربال کردن کانديداهای رقيب، به معنی فاصله گرفتن از انتخابات رقابتی بين نيروهای حکومتی و فرمايشی کردن هرچه بيشتر انتخابات و سلب حق انتخاب مردم حتی از بين کانديداهای جريان های حکومتی است. ما در عين حاليکه بر برگزاری انتخابات آزاد تاکيد داريم، غربال کردن کانديداها توسط شورای نگهبان و گزينش کانديداها مطابق خواست نيروهای امنيتی ـ نظامی و راست افراطی را به معنی فرمايشی کردن انتخابات، تداوم روندهای منفی تا کنونی و سوق دادن کشور به وضعيت فاجعه بار می دانيم. ما خواستار پايان دادن به گزينش کانديداها توسط شورای نگهبان هستيم.
هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)
٣٠ ارديبهشت ١٣٩٢ (٢٠ ماه مه ٢٠١٣)
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد