در آستانه سال جدید خورشیدی و به روال هميشگی، شورای عالی کار طی مصوبهای حداقل دستمزد روزانه کارگران را در سال آينده ۹۱ هزار و ۵۰۰ ریال تعیين کرد و حداقل دستمزد ماهانه کارگران را از ۲۱۹ هزار و ۶۰۰ به ۲۷۴ هزار ۵۵۰ تومان افزایس داد.
مطابق ماده ۴۱ قانون کار، افزایش دستمزد سالیانه کارگران همه ساله بایستی با احتساب نرخ تورم
و بر اساس سبد هزینه مایحتاج خانوار به نحوی تعیين گردد که قدرت خرید و سطح زندگی کارگران حفظ گردد. گرچه همه ساله این ماده از قانون کار مبنای تعیين دستمزد کارگران اعلام می شود، اما این قانون به دلیل ممنوعیت فعالیت سندیکاها و عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران در ترکیب و تصميمگیرهای شورای عالی کار، به طور واقعی به اجرا گذاشته نمیشود.
مبنا قرار ندادن نرخ واقعی تورم و سبد هزینه خانوار در طول سالهای گذشته، موجب شده است که مداوما دستمزدها از رشد تورم عقب بماند و سطح زندگی کارگران رو به افول گذارد و ميليون ها کارگران به جانب فقر سوق يابند.
همزمان با تعيين ميزان حداقل دستمزد کارگران، کارشناس تدوینگر نقشه فقر کشور اعلام کرد که خط فقر مطلق در تهران و شهرهای بزرگ ٨٥٠هزار تومان است. وی با اشاره به پیشبینیهای سال گذشته گفت: "سال گذشته همین زمان برای سال ٨٧، رقم ٧٨٠ هزار تومان را خط فقر مطلق برای یک خانواده ٥ نفره در تهران پیشبینی کردیم که امسال همین رقم توسط بانک مرکزی برای شهرهای بزرگ کشور اعلام شد."
مقايسه اين دو رقم نشان میدهد که حداقل دستمزد کارگران حدود يک سوم خط فقر مطلق است. خط فقر مطلق به معنی تامين حداقل معاش برای زنده ماندن است. معلوم نيست که کارگران و خانواده آنها چگونه میتوانند با يک سوم خط فقر زندگی کنند.
قبل از اعلام حداقل دستمزد کارگران توسط شورای عالی کار، طوماری که به امضای بيش از ده هزار کارگر رسيده بود، انتشار يافت. در اين طومار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و اتحادیه آزاد کارگران ایران همدوش با سایر سازماندهندگان طومار افزایش دستمزدها و به نمایندگی از سوی آنان و بیش از ده هزار کارگری که تا به امروز طومار خواست افزایش دستمزدها را امضا کرده اند، مصرانه خواسته بودند کسانی که در شورایعالی کار بدون حضور نمایندههای واقعی کارگران برای نیروی کار آنان نرخ تعیین میکنند، نیروی کار کارگران را مانند سالهای گذشته به حراج نگذارند و بر خواست کارگران برای تعیین حداقل دستمزد به مبلغ یک میلیون تومان تن در دهند. اما شورای عالی کار بیتوجه به خواست کارگران، حدود يک چهارم مبلغ درخواستی آنها را به عنوان حداقل دستمزد ماهانه کارگران تعيين نمود.
هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از مبارزه متحدانه کارگران برای افزايش دستمزد و از بهرهمند شدن آنها از حقوق سندیکائی، قاطعانه پشتیبانی میکند. افزایش دستمزد کارگران به میزان ۲۵ درصد با توجه به اينکه خط فقر مطلق در تهران و شهرهای بزرگ ٨٥٠هزار تومان است، به هيچوجه کفاف حداقل معاش کارگران و خانواده آن ها را نمیدهد. ما همراه با کارگران خواهان افزایش واقعی دستمزد و قدرت خرید کارگران و مزد بگیران هستيم تا آنها بتوانند از يک زندگی انسانی برخوردار گردند.
هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
۲۲ اسفند ۱۳۸۷ (۱۲ مارس ۲۰۰۹)
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد