logo





اعلاميه هیأت سیاسی- اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

روز جهانی حقوق بشر گرامی باد!

دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۸۷ - ۰۸ دسامبر ۲۰۰۸

aksariat.jpg
این روز یادآور تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، مهمترین سند جامعه جهانی است. بشریت پس از پایان بزرگترین فاجعه تاریخ قرن بیستم، جنگ جهانی دوم، پایه ای ترین درسهای آن فاجعه را در اعلامیه جهانی حقوق بشر مدون کرد. این سند، به عنوان یکی از جامعترین و کاملترین قوانین بشری بر تارک تاریخ معاصر جهان می درخشد و پس از شش دهه هنوز تازگی خود را از دست نداده است. اعلامیه جهانی حقوق بشر، سند پایه ای یک نظام حقوقی جهانی است.
هیأت سیاسی- اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) دهم دسامبر، روز جهانی حقوق بشر را گرامی می دارد. این روز یادآور تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، مهمترین سند جامعه جهانی است. بشریت پس از پایان بزرگترین فاجعه تاریخ قرن بیستم، جنگ جهانی دوم، پایه ای ترین درسهای آن فاجعه را در اعلامیه جهانی حقوق بشر مدون کرد. این سند، به عنوان یکی از جامعترین و کاملترین قوانین بشری بر تارک تاریخ معاصر جهان می درخشد و پس از شش دهه هنوز تازگی خود را از دست نداده است. اعلامیه جهانی حقوق بشر، سند پایه ای یک نظام حقوقی جهانی است. ایران از نخستین امضاکنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر بود و همه مفاد این سند برای هر دولت ایران الزام آور است. هر شهروند ایران حق دارد در دفاع از حقوق انسانی خود به اعلامیه جهانی حقوق بشر استناد کند.
روز جهانی حقوق بشر را در شرایطی گرامی می داریم که شورای حقوق بشر ملل متحد همین چند روز پیش نگرانی خود را در مورد نقض حقوق بشر در ایران ابراز داشت. علیرغم امیدهایی که جمهوری اسلامی به ترکیب این شورا و احتمال پرهیز آن از صدور قطعنامه ای انتقادی در مورد ایران بسته بود، اما وخامت بیشتر وضع حقوق بشر در ایران در دوره اخیر و به ویژه موارد فزاینده اعدام، دستگیری های غیرقانونی، نقض حق آزادی اندیشه، مذهب، بیان، تشکل و تجمع، اکثریت قابل توجه اعضای این مهمترین نهاد حقوق بشری، یعنی حتی بعضی از کشورهای امید جمهوری اسلامی، را به محکوم کردن آن سوق داد.
البته مردم ایران حق دارند از خود بپرسند محکومیتهای مکرر حکومت سرکوبگر ایران در مجامع بین المللی، چه تأثیری بر رفتار ضد حقوق بشری حکومت فقها گذاشته است. پاسخ، این است که اگر این محکومیتها هم نباشد، اگر سرکوب حقوق بشر در ایران اعتراضی را در سطح بین المللی برنیانگیزد، اگر نقض فاحش حقوق بشر در ایران با سکوت و مماشات جامعه بین المللی همراه شود، حکومت ایران دست خود را در اعدامها، بازداشتها، اعمال مجازات قرون وسطایی، شکستن قلمها و خفه کردن صداهای انتقاد، پایمال کردن حقوق اقلیتهای مذهبی و قومی، پیشبرد سیاستهای ضد زن و جلوگیری از فعالیت سندیکایی بازتر خواهد دید. طرح و رسیدگی به نقض حقوق بشر در ایران در مجامع بین الملیی شاید مستقیماً و فوراً رفتار حکومت ایران در عرصه حقوق بشر را تحت تأثیر مثبت قرار ندهد، اما به طور قطع برای بسیاری از دولتهای دیگر، معامله با جمهوری اسلامی در عین بی اعتنایی به حقوق بشر را دشوارتر خواهد کرد. جمهوری اسلامی ایران هر قدر هم که وانمود کند "خودکفا" و بی نیاز از جهان خارج است، بدون مبادله تجاری با کشورهای دیگر قادر به حکومت کردن بر ایران نیست. حکومت ایران باید نفت کشور را بفروشد و هزاران قلم کالای مورد نیاز را از خارج وارد کند تا در داخل کشور با بحرانهای شدید مواجه نشود. جمهوری اسلامی نیازمند سرمایه گذاری خارجی در اقتصاد کشور است. بسیاری از پروژه های اقتصادی در ایران بدون کمک اقتصادی و فنی خارجی تعطیل می شود (کما اینکه با اعمال تحریمهای سالهای اخیر چنین شده است). از این رو، نیاز جمهوری اسلامی به داد و ستد با کشورهای دیگر غیرقابل انکار است. طرح هر چه گسترده تر نقض حقوق بشر در ایران، برای آن دسته از دولتها که نمی توانند به افکار عمومی کشورهای خود بی اعتنا بمانند، بی اعتنایی به وضعیت حقوق بشر در ایران را دشوار می کند. تنها با توجه مستمر جامعه جهانی به حقوق بشر در ایران است که این موضوع در دستور کار روابط بسیاری از کشورها با ایران می ماند.
این امر به ویژه از آن رو در شرایط حاضر اهمیت دارد که مقامات آینده ایالات متحده در حال تجدید نظر سیاست این کشور در قبال ایرانند. دولت آینده آمریکا ممکن است بر زمینه ناتمام ماندن طرحهای واشنگتن در مورد ایران، سیاستی دیگر در پیش گیرد که حاوی تعامل و مذاکره با ایران باشد. این که وضع حقوق بشر در ایران در این سیاست در کدام تعادل با دیگر مسائل مورد مناقشه قرار خواهد گرفت، دارای اهمیت بسیار است. تردیدی نیست که در حصول یک تعادل پذیرفتنی، نقش ویژه ای به عهده نیروهای دموکرات و حقوق بشری است.
از این رو، ما از صدور قطعنامه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل استقبال می کنیم. این قطعنامه می تواند و باید در فعالیتهای آتی مدافعان حقوق بشر در ایران مورد استناد قرار گیرد. سازمان ما به نوبه خود در سالهای اخیر در راستای جلب توجه به وضعیت حقوق بشر در ایران، تماسهای متعددی با نهادهای غیردولتی و پارلمانی از جمله در اروپا داشته است و به این تماسهای ادامه خواهد داد. ما در مراجعه به افکار عمومی و نهادهای مختلف آماده همکاری با سایر مدافعان حقوق بشریم و همه آزادیخواهان ایرانی را به تداوم کوششهای خود برای در دستور کار نگه داشتن امر حقوق بشر در ایران فرا می خوانیم. ما به مبارزه برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران، به عنوان وسیله ای در راستای اقدام برای اهداف دیگر سیاسی نمی نگریم، بلکه اعمال تأثیر مثبت بر وضعیت حقوق بشر در ایران را از وظایف و اهداف خود می دانیم. ما از هر گونه بهبود در عرصه حقوق بشر استقبال می کنیم، از لغو حکم اعدام یک محکوم دستگاه قضایی جمهوری اسلامی گرفته تا تمدید مرخصی یک زندانی سیاسی. ما آماده ایم تا آنچه را در توان داریم برای یاری رساندن به قربانیان نقض حقوق بشر در ایران انجام دهیم. ما اطمینان داریم سایر نیروهای آزادیخواه ایرانی نیز به امر حقوق بشر در ایران چنین می نگرند و اقدام برای بهبود وضعیت حقوق بشر در ایران را به عنوان هدفی که به خودی خود اصالت دارد، در دستور کار خود نهاده اند. در این عرصه ما آماده همکاری و تشریک مساعی با سایر نیروهای آزادیخواهیم.
هیأت سیاسی- اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) فرا رسیدن روز جهانی حقوق بشر را به همه کوشندگان راه حقوق بشر در ایران شادباش می گوید. به امید روزی که حرمت انسانی در میهن ما خدشه ناپذیر باشد.

هیأت سیاسی- اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
18 آذر 1387(8 دسامبر 2008)

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد