hamid-hamidi.jpg
حمید حمیدی

نقش زبان درتبعیض و گسترش فرهنگ برابر حقوقی

به باور من اگر زبان و کلام نتواند به مثابه ابزاری محتوائی و مضمونی(نه در شکل که می تواتد در قالب طنز و یا هر قالب دیگری متصور باشد.) به همگرائی زنان با مردان و تمامی انسانها در تحقق برابر حقوقی کمک نماید،بناچار در تقابل با عدالت خواهی و دمکراسی خواهی و شناسائی حقوق بشر قرار خواهد گرفت.تحقق دمکراسی و عدالت با پذیرش حقوق انسانی آحاد جامعه و حقوق جنسی و جنسیتی نیمه دیگر جامعه امکان پذیر می باشد.



6rang1.jpg

شش‌رنگ هفت ساله شد

هفت ساله شدن شش‌رنگ اما بدون پشتیبانی جدی شما، ممکن نبود. به‌ویژه در سه سال گذشته با رشدی چشمگیر در ارائه نظر و پیشنهادات از سوی شما از داخل ایران روبه‌رو بوده ایم. اینکه به شش رنگ اعتماد می‌کنید، برایش مطلب می‌فرستید و یا ما را نقد می‌کنید و به شبکه‌های اجتماعی ما می‌پیوندید، برای ما باعث خوشوقتی و افزایش انگیزه‌مان برای فعالیت در راه حقوق به زیر پا گذاشته شده‌مان است.



لاله حسین پور

هیس، گوش کنید

سوء استفاده جنسی، هر شکل و هر هدفی که داشته باشد، در وهله اول دختران و زنان را درتیررس خود قرار می دهد و البته پسران و مردان جوان نیز از این خشونت بری نیستند. آن جا که انسان در یک هرم عمودی قدرت قرار می گیرد، گویا دیگر جنسیت تفاوت زیادی نمی کند. در این هرم جای گاه فرد، میزان قدرت او را تعیین کرده و مجوز اعمال خشونت بر جای گاه پایین تر را به او می دهد. بالایی تمام تلاش خود را می کند تا بر پایینی کنترل لازم را به دست بیاورد. از تحقیر گرفته تا فرمان بری بی چون و چرا، تا اجرای خدمات شخصی، تا رفع امیال جنسی و ، و ، و .....



fariba-sabet02.jpg
فریبا ثابت

سکوت را بشکنیم

در جامعه ما، با ساختار ویژه حکومت مذهبی و جایگاه زن به عنوان جنس ضیعف (ضعیفه) و یا جنس دوم زن وسیله‌ای در خدمت نظام ساختاری قدرت است. ساختار قدرت در جامعه مرد سالار و قدرت مدار ما زن را باید به سان شئی تحت کنترل خود داشته باشد. در این راستا و در سیستم مبتنی بر قدرت جنسیت ، تجاوز وسیله تسلط، کنترل و برقراری نطم است . تجاوز گسترده به زنان فعال و کنشگر پس از خیزش مردمی در سال ۸۸ نمونه بارز این سیاست است.
اما سئوال اصلی این است که در جامعه ما، تجاوز و آزار جنسی با چه اهدافی صورت می گیرد؟



آزاده ارفع

آسیب های زلزله بر زنان و کودکان

گزارش هائی که از کمک رسانی به مردم زلزله زده می رسد بسیار نگران کننده است. مردم از نبود چادر برای سر پناه، پتو برای گرم کردن کودکانشان و آب آشامیدنی سالم برای نوشیدن می نالند. علیرغم وقوع زلزله های متعدد درسالیان گذشته و تجربیات تلخ وفاجعه باری که از این سوانح طبیعی هولناک برجای مانده است و با وصف این حقیقت که فلات ایران بر روی گسل زلزله قراردارد رژیم جمهوری اسلامی تا کنون نتوانسته است مدیریت بحران متناسب برای کمک رسانی به آسیب زدگان زلزله های کشور ایجاد کند. براساس گزارش های انتشار یافته وضعیت زنان، کودکان وافراد مسن بیش از هر گروه اجتماعی دیگر در تهدید و خطر ناشی از آسیب های زلزله قراردارند. زنان اما نیازهای ویژه ای دارند که عدم رسیدگی و توجه به آن ها موجب آسیب های جدی روحی و جسمی در مقایسه با مردان می شود.



itc-ilo-gender-1.jpg
مجموعه مقالاتی در باب مشارکت و جنسیت:

شناخت و کنش مشارکتی با حساسیت جنسیتی

سایت «بیدارزنی»

مفاهیمی همچون مشارکت و توانمندسازی در حوزه مسائل جنسیتی، چند سالی است که به اشکال مختلف مورد توجه قرار گرفته و توسط مسئولان دولتی، دانشگاهیان، رسانه‌ها و کنشگران مستقل در فضاهای گوناگونی کاربرد پیدا کرده است. از اجرای پروژه‌هایی با عنوان توانمندسازی توسط سازمان‌های دولتی مانند بهزیستی و شهرداری‌ها گرفته تا کاربرد روش‌شناسی‌های مشارکتی در پژوهش‌های دانشگاهی و تا برنامه‌های سازمان‌های مردم‌نهاد با رویکرد مشارکتی و توانمندسازی از پائین. در واقع، هر کدام از این گروه‌ها به دلایل متفاوتی به ضرورت پرداختن به مشارکت و توانمندسازی پی برده‌اند؛ اما آیا منظور و تلقی همه این گروه‌ها از این مفاهیم یکسان است؟ از آنجایی که خاستگاه و منافع متمایزی که این گروه‌ها دنبال می‌کنند متفاوت است، در نتیجه نمی‌توان تصور کرد که همه آن‌ها با برداشت و نگاهی مشترک از این مفاهیم استفاده می‌کنند.



IMGDPL11-006.jpg
امنیت ملی، مهم تر از برابری حقوق

رهائی زنان اسرائیلی، زیر سوال !

لورا رِیم، خبرنگار، فرستاده ویژه لوموند دیپلماتیک به اسرائیل
برگردان: بهروز عارفی

سایت اینترنتی ارتش اسرائیل بخشی را به زنان اختصاص داده است. در آن، از «شجاعت» رزمندگان «بی رحم »ی تجلیل می کنند که در طول مرز به گشت می پردازند. در کتاب های درسی تاریخ، تصویر سربازان زن جوانی نقش بسته که با مسلسل یوزی بر دوش و صورتی که برای استتار رنگ آمیزی شده، چهرهء پیشگامانی را تداعی می کند که در کیبوتص ها به شخم زدن زمین، سنگفرشِ جاده ها و نگهبانی می پرداختند. این دو تصویر که اسطوره صهیونیستی برابری طلب و مدرن (۱) را به هم پیوند می زند، هر دو به یک اندازه ناقص هستند و دوگانگی عملکرد اجتماعی زنان را در اسرائیل پنهان نگه می دارد.



مریم رحمانی

تعریف دگرگونه زنان از رابطه تنانه

مطالعه موردی زنان ۲۸ تا ۳۸ سال

بیدارزنی: مقاله «تعریف دگرگونه زنان از رابطه تنانه» در اولین همایش «انسان‌شناسی و جنسیت» در سال ۹۴ در انجمن انسان‌شناسی ایران ارائه‌شده است و در اینجا بازنشر می‌شود. متأسفانه مجلات علمی –پژوهشی- ترویجی از انتشار آن به دلیل آنچه فمینیستی بودن محتوی می‌خواندند، امتناع کردند. در اینجا جا دارد از زنانی که به پژوهشگر اعتماد کردند و خصوصی‌ترین تجارب زیسته خود را در اختیار من قرار دارند صمیمانه سپاسگزاری کنم که بدون این همکاری این پژوهش امکان‌پذیر نبود.