یک نوار کاست بازمانده

یک نوار کاست بازمانده از دور اول گفتگوها بین
دو سازمان چریکهای فدائی خلق ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران ۱۳۵۴

موضوع این نوار، که در اینجا به ۵ فایل صوتی تقسیم شده (فایل های صوتی۱۱ و ۱۲)، نشریهء مشترک دو سازمان است و چگونگی تشکیل هیئت تحریریهء مشترک و کارکرد آن و مسائلی که به نزدیکی نقطه نظرات، همکاری و پیشنهاد وحدت بین دو سازمان بر میگردد. رفقا حمید اشرف و بهروز ارمغانی از طرف فدائیان و رفقا محمد تقی شهرام و جواد قائدی از طرف مجاهدین حضور دارند.



marasem-cheholomin-salgard-s.jpg

گزارشی از برگزاری مراسم مشترک
چهلمین سالگرد جنبش فدائی

پس از سی سال جدائی، روز ۳۰ بهمن ۱۳۸۹ برابر ۱۹ فوریه ۲۰۱۱، در شهر کلن آلمان، طلسم برگزاری مراسم مشترک در ارتباط با سالگرد جنبش فدائی شکسته شد. دو جریان اصلی این جنبش، سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) و سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، چهلمین سالگرد این جنبش را با بر پائی مراسمی مشترک، پاس داشتند. مراسم توسط یکی از کادرهای قدیمی فدائی، علی ستاری که مجری مراسم سازمان در مقطع بعد از انقلاب بهمن بود و با صدای خاطره انگیز او چنین آغاز شد:
"خوش آمده اید گرامی یاران! "سیاهکل" چهل ساله را. ...




hidayet-soltanzadeh.jpg
هدایت سلطان زاده

در باره چهلمین سال بر پائی جنبش سیاهکل

گفتگوی رادیو پیام آزادی باآقای هدایت سلطانزاده

نبش فدائی حرکتی نوین و بیان گسست از فکر و نظر وابسته بودن به دیگران بود.این جنبشی، دراتکا به خود ،مبارزه قاطع علیه دیکتاتوری بود.این در حالی بود که از سوی شوروی نه تنها همزیستی مسالمت آمیز بلکه همکاری با رژیم های ارتجاعی تحت ارائه تز راه رشد غیر سرمایه داری تبلیغ می شد.
این انتقاد که جنبش فدائی اقتباس از چنین نسخه های دردیگر مناطق جهان است، بی پایه است.اصولا اندیشه ،فکر ،ایدئولوژی مهاجرت می کند. تئوری لیبرالیزم ،دموکراسی هم از خارج به ایران وارد شده است.همچنین نئولیبرالیزم.



Hamid-Ashraf1.jpg
«فاطی»

از زمستان شمال تا تابستان تهران*

نمی توان از ۸ تیر گفت، بدون این که از زمستان ۵۴ و بهار ۵۵ گذر کرد.

یک غروب، لیلا، مسئول تیم ما، در زمان مشخص شده به پایگاه نیامد. و این، در زندگی چریکی معنای شومی دارد. مسرور به پایگاه قبلی، که تلفن هم داشت، رفت تا ببیند علامتی وجود دارد یا نه. خبری نبود. رفیق مصطفی حسن پور به جایی در شهر دیگری تلفن کرد و باز هم خبری نبود. اضطراب و نگرانی بالا می گرفت. ولی شب بود و ما هیچ چاره ای جز صبر نداشتیم. به علاوه چون یک پایگاه قدیمی و خالی در گرگان وجود داشت قرار رفقا این بود که در صورت لزوم و در صورت دستگیری، آدرس آن جا را بدهند. بنابراین از این جهت خطری حس نمی کردیم.



madar-panjeshahi-s.jpg
فاطی

چشم های روشن مادر

یادنگاری درباره مادر پنجه شاهی

مادر را در مقاطع مختلف و با فواصل گوناگون دیده بودم و هر بار روشنی چشم ها و لبخند نرم و مهربانش آرامم کرده بود. اولین بار سال ۵۵ و بعد از ضربه هایی که سازمان را از هم پاشیده بود، ما را «چشم بست» به خانه اش بردند و او در نهایت وسواس مراقب سلامت خانه بود. ...



siahkal01.jpg
در چهلمین سالگرد سیاهکل

اما با همه ی این ها تو چهل ساله می شوی

از میان یادداشت های ایران

اولین باری که اسمت را شنیدم هیجده ساله بودم، عزیزانی که تو را به من معرفی کردند، امروز دیگر در کنار ما نیستند. از همان ابتدای آشنايی تو را موجودی پر ابهت و در عین حال فروتن یافتم. قوی و مسلط و پر شور. من هم مثل صدها جوان هواخواهت تو را تکیه گاهی امن و قابل اعتماد حس می کردم که شب ها را با فکر پیوستن به تو صبح و روزها در تلاش برای شناخت بیشترت بودم. دلم می خواست برای جلب رضایت تو هر کاری انجام و مو به مو دستوراتت را انجام دهم.
گرد خاکستری بر موهایت نشسته، من اما این مو ها را دوست دارم ،این تار های سپید ارزش زیادی دارند، حاصل سال های سخت و تاریک و درد ناکی ست، هنوز هم اعماق وجودم دوستش دارد، هنوز در صدایش صمیمیت را می شنوم، هنوز گرمای دستش را در دستم حس می کنم و هنوز ریشه هایش را تازه می دانم و شاخه هایش را سبز. من به این میانسال رنج کشیده احترامی عمیق می گذارم حتی اگر درخدمتش نباشم در کنارش هستم. تولدت خجسته باد، شمع های زیادی در طوفان سال های زندگیت خاموش شده ولی این شمع ها در نهایت بقای تو را در بر داشته. عمیق ترین تبریکات مرا بپذیر.



fadayee_savak.jpg
جمشید برزگر

جنبش چریکی؛ فصلی از تاریخ ایران با قضاوت هایی ناتمام

جنبش چریکی در ایران؛ چهل سالگی عملیات سیاهکل

مجموعه ای که پیش رو دارید و در روزهای آینده بر مطالب آن افزوده خواهد شد، به مناسبت چهلمین سالگرد عملیات سیاهکل فراهم آمده است و به همیل دلیل، تمرکزش بر زمینه ها، انگیزه ها و پیامدهای آن، از جمله سازمان برآمده از این عملیات، یعنی سازمان چریک های فدایی خلق ایران استوار است. بنابراین هرچند، در برخی از مطالب، اشاراتی به جنبش مسلحانه در کلیت آن شده، اما در بخش عمده ای از مطالب به عملیات سیاهکل و سازمان چریک های فدایی خلق پرداخته شده است. این بررسی ها، سیر تحولات را تا انقلاب سال ۱۳۵۷در برمی گیرد، و به مجموعه رویدادها و تحولات پس از انقلاب نمی پردازد.



برنامه ای از تيشک تی وی

به مناسبت چهلمين سالگرد سياهکل

گفتگوی حسن بهنام با رئوف کعبی و بهزاد کریمی

چهلمین سالگرد شکل گیری جنبش فدائی در ایران،عملکرد،انشعابات و نقش این جنبش در عرصه مبارزات سیاسی در طول این چهل سال از دیدگاه آقایان رئوف کعبی از رهبران سازمان اتحاد فدائیان و بهزاد کریمی از رهبران قدیمی سازمان فدائیان ایران-اکثریت در برنامه "صفحه ای دیگر" تلویزیون تیشک در تاریخ ۵ فوريه ۲۰۱۱



sihkal.jpg

حماسه سیاهکل، مقاومت و ستیز
بر پائی جنبش نوین کمونیستی ایران

گفتگو رادیو پیام آزادی با آقای مهرداد باباعلی پژوهشگر چپ،استاد دانشگاه در پاریس در باره چهلمین سال بر پائی جنبش فدائی

آثار و نوشته های بنیانگذاران جنبش فدائی حاکی از این است که جنبش نوین کمونیستی به اعتبارگسست و برش و فاصله گرفتن از حزب توده که مخاطب اول و اصلی آن می باشد.این جنبش در مقابل احزاب سنتی مانند حزب توده و جبهه ملی و به طوراخص در مقابل حزب توده است تا جبهه ملی. این جنبش، فرهنگ باسازی مقاومتی است که صورت نگرفته بود.