بایدن پیشنهاد جدید اسرائیل برای پایان دادن به جنگ در غزه را ارائه کرد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، پیشنهاد جدید اسرائیل برای پایان دادن به درگیریها در غزه را تشریح کرد و گفت: «زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است.» آقای بایدن گفت که این طرح سه مرحلهای که توسط مقامات اسرائیلی تایید شده در ابتدا شامل آتشبس شش هفتهای و آزادی گروگانها در ازای زندانیان فلسطینی خواهد بود. اسرائیل از مناطق پرجمعیت غزه عقب نشینی خواهد کرد و ارسال کمک ها افزایش خواهد یافت.
س. حمیدیدو روز مفتخوری در مرقد امام راحل در طول برگزاری مراسم دو روزهی چهاردهم و پانزدهم خرداد در مرقد روحالله خمینی، هر منطقه از شهرداری تهران بیست و پنج هزار پرس غذای صلواتی برایشان میفرستد. به عبارتی روشن تنها از سوی بیست و دو منطقهی شهرداری تهران، حدود پانصد و پنجاه هزار پرس غذای گرم و آماده راهی مرقد میگردد. سازمانها و شرکتهای وابسته به شهرداری نیز چیزی حدود چهارصد و پنجاه هزار پرس غذا به مرقد ارسال میکنند. در واقع مدیران بالادستی شهرداری را موظف نمودهاند فقط طی دو روز برگزاری مراسم، چیزی حدود یک میلیون پرس غذای گرم برای زائران مرقد ارسال نمایند. اصطلاح زائر و مرقد را هم همین مدیران بالادستی به کار میبرند تا از مقایسهی روحالله خمینی با امامان و امامزادهها چیزی فرونگذارند.
بیانیه همبستگی جمهوریخواهان ایران پیرامون ابهامات در مرگ ناگهانی رئیسی و هئیت همراه در صورت سقوط بالگرد رئیسی با دسیسه داخلی، خطر تشدید مناسبات مافیایی حکومت نگرانکننده است همبستگی جمهوری خواهان ایران»، ضمن انتقاد از رویکرد غلط کشورهای دموکراتیک در زیادهروی نسبت به تسلیت گفتن برای رئیسی، که دستش به خون هزاران ایرانی آلوده بوده و باعث رنج و اذیت زندگی دهها میلیون نفر شده است، هشدار میدهد که این رویکرد سبب گستاخ شدن نیروهای حامی جمهوری اسلامی در کشورهای غربی خواهد شد.
«همبستگی جمهوری خواهان ایران»، از حکومتهای دموکراتیک و نهادهای بینالمللی میخواهد که به جای دادن پیام تسلیت برای مرگ «قصاب ایران»، جمهوری اسلامی را برای ارائه گزارش شفاف و روشن از علت حادثه و رفع ابهامات سقوط بالگرد تحت فشار بگذارد.
نامه بیش از ۱۵۰۰ فعال حقوقبشری، سیاسی و فرهنگی ایرانی به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل: برای ابراهیم رئیسی ناقض حقوق بشر، مراسم یادبود برگزار نکنید! نویسندگان نامه بر نقش ابراهیم رئیسی در اعدامهای دههی شصت خورشیدی به ویژه قتل بیش از ۴۵۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ خورشیدی (۱۹۸۸ میلادی) هم چنین نقش او به عنوان رئیس قوه قضائیه و ریاست جمهوری در سرکوبهای سالهای اخیر، بهخصوص سرکوب جنبش «زن، زندگی، آزادی» که کمیتهی حقیقتباب سازمان ملل مسئولان این سرکوبها را به جنایت علیه بشریت متهم کردهاست، تاکید کردهاند که از چنین شخصی نباید تجلیل شود. نویسندگان افرودهاند که ارج نهادن به چنین شخصی با کارنامهای که ابراهیم رئیسی دارد، در حکم اهانت به قربانیان بیشمار احکام اعدام او و توهین به مبارزان راه آزادی و اعضای خانوادههائی است که هم چنان در جستجوی عدالت هستند. نویسندگان نامه از سازمان ملل خواستهاند که در کنار قربانیان جنایات رئیسی بایستد و کرامت انسانی را پاس دارد.
مراسم مجمع عمومی سازمان ملل برای رئیسی با صندلیهای خالی در حالی که صدها مخالف حکومت جمهوری اسلامی در برابر مقر سازمان ملل در نیویورک تجمع کرده و شعار "ننگ بر سازمان ملل" سر میدادند، "بزرگداشت ابراهیم رئیسی" در مجمع عمومی سازمان ملل روز پنجشنبه ۳۰ مه (۱۰ خرداد) به مدت حدود ۴۰دقیقه برگزار شد. در ویدئویی که پایگاه خبررسانی سازمان ملل متحد منتشر کرد، میشد دید که بسیاری از صندلیهای نمایندگیهای کشورها خالی است.
در این مراسم نمایندگان کشورهای اوگاندا، برونئی، پاکستان و قطر و سفیر جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند. یک کشور از سوی کشورهای آمریکای لاتین و نمایندهای نیز از سوی کشورهای غیرمتعهد صحبت کردند. هیچ نمایندهای از کشورهای غربی در این مراسم حضور نداشت و پیامی نیز از سوی آنها قرائت نشد.
احکام «۶۰ سال زندان» فعالان حقوق زنان در گیلان «بدون تشکیل دادگاه عیناً تأیید» شد رسانههای حقوق بشری و حقوق زنان در ایران از تأیید حکم «بیش از ۶۰ سال حبس» برای فعالان حقوق زنان و فعالان سیاسی گیلان در دادگاه تجدیدنظر خبر دادند.
حساب کاربری «بیدارزنی» در اینستاگرام نوشت احکام بازداشتشدگان مردادماه ۱۴۰۲ در گیلان روز هشتم خرداد در شعبه ۱۱ تجدیدنظر دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی محمدصادق ایرانعقیده، «بدون تشکیل دادگاه عیناً تأیید شد».
مصطفی نیلی، وکیل فروغ سمیعنیا و جلوه جواهری، اوایل فروردینماه در مصاحبه با شبکه شرق گفته بود که دادگاه رسیدگی به پرونده این فعالان حقوق زنان در اسفندماه برگزار شده و در مجموع برای آنها احکام «بیش از ۶۰ سال حبس» صادر شده است.
نروژ، اسپانیا و جمهوری ایرلند کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناختند نروژ و اسپانیا و جمهوری ایرلند رسما اعلام کردند که فلسطین را به عنوان یک کشور به رسمیت میشناسند. دولت اسرائیل با انتشار بیانیهای این تصمیم را بهشدت محکوم کرد و آن را پاداشی برای «تروریسم» در بحبوحه جنگ خوانده است. اسپن بارت ایده، وزیر امور خارجه نروژ، گفت این یک پیام محکم در حمایت از نیروهای معتدل در اسرائیل و فلسطین است؛ او خواستار حمایت مجدد از راه حل دو کشوری شد.
۱۴۴ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، از جمله اکثر کشورهای جنوب جهانی، روسیه، چین، هند، و ایران فلسطین را به عنوان کشور به رسمیت میشناسند.
نامهی سرگشادهی کارگران زندانی، رضا شهابی و داود رضوی، به نمایندگان تشکلات کارگری جهان در صد و دوازدهمین کنفرانس سازمان بین المللی کار برای ما این ملاحظه جدی همواره مطرح بوده است که با وجود گزارشات متعدد و موثق طی سالیان طولانی توسط معدود تشکلهای کارگری مستقل ایران، از جمله سندیکای ما، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، و تشکل سراسری معلمان، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، و همچنین توسط اتحادیهها و فدراسیونهای کارگری در سطح بینالمللی به سازمان جهانی کار در رابطه با نقض حقوق اولیه کارگران و سرکوب تشکلهای مستقل کارگری و افزایش روزافزون تعداد کودکان کار در ایران، چرا سازمان جهانی کار تاکنون اقدامات محسوس و مؤثری حتی در چهارچوب مقاولهنامه های بنیادین سازمان بینالمللی کار که تمامی اعضا مؤظف به "رعایت، ترویج و تحقق" آنها هستند، صورت نداده است؟ چرا این سازمان همچنان نمایندگان جعلی حکومت را تحتعنوان نمایندگان کارگران ایران به اجلاس سالیانه دعوت می کند و در موارد متعددی حتی آنها را به عضویت در هیئت مدیره و کمیتههای کارگری انتخاب می کند؟!
«دادخواهان ایران» بزرگداشت سازمان ملل برای مرگ رئیسی را محکوم میکند.
دادخواهان ایران»، برنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای بزرگداشت ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، که به تازگی در سانحه سقوط بالگرد به همراه سایر مقامات این کشور کشته شد، را محکوم میکند. این اقدام توهین بزرگی به قربانیان بیشمار رژیم سرکوبگر رئیسی است و اصول عدالت و حقوق بشر، که سازمان ملل متعهد به حفظ آن است، را زیرسئوال میبرد. ما، خانوادههای قربانیان در «دادخواهان ایران»، از سازمان ملل متحد میخواهیم که مراسم بزرگداشت رئیسی را بلافاصله لغو کند و در عوض، جامعه بینالمللی باید بر حمایت از قربانیان و خانوادههایشان در مسیردستیابی به عدالت و همچنین پاسخگو کردن رژیم ایران برای جنایتش متمرکز کند.
روز یاد بود رئیسی در سازمان ملل
به واقع روز گرامیداشت چوبه های دار، اعدام
و کشتار جمعی علیه مردم ایران است. وقتی دولت های جهان ، ناقض فاحش حقوق بشر و جلاد تاریخ سرزمین ایران را که تا روز مرگش ابزار سرکوب یک ملت بود، در جایگاهی قرار می دهند که گویی انسانی صلح طلب و دموکرات را از دست داده اند، دیگر نباید انتظار داشت که دیکتاتورها، سرکوبگران، ناقضان حقوق بشر ، شکنجه گران و جلادان مرگ آفرین دیگری در جاهای دیگر جهان سر برنیاورند. چرا که مشاهده و یقین می کنند که روز مرگشان پرچم سازمانملل نیمه برافراشته و سیاستمداران و دولتمردان جهان تسلیت گو خواهند بود و صدای مردمان معترض بی پناه و تحت ستم به دیوار " روابط دیپلماتیک" و " اقدامات مسبوق به سابقه" ی دولتها خواهد خورد.
جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن به محمد رسولاف رسید فیلم سینمایی «دانه انجیر معابد» ساخت محمد رسولاف توانست جایزه ویژه هیات داوران جشنواره کن را برای سینمای ایران به ارمغان بیاورد. «دانۀ انجیر معابد» در داخل ایران، بدون مجوز و خارج از سانسورهای رایج حکومت ساخته شده است.
فیلم سینمایی «دانه انجیر معابد» ساخت محمد رسولاف، عصر شنبه ۲۵ ماه مه (۵ خرداد) توانست در میان ۲۱ فیلم رقیب دیگر، جایزه ویژه هیات داوران هفتاد و هفتمین جشنواره کن را از آن خود کند.
بیانیه انجمن یاران ملی ایران
در باره مرگ ابراهیم رئیسی انجمن یاران ملی ایران یاد همه جانباختگان راه آزادی و همه قربانیان این حکومت ایران ستیز را گرامی می دارد و یادآور می شود که ملت ایران به مبارزات تاریخی خود برای استقرار حاکمیت ملت، جدایی دین از حکومت، برپایی دادگاه های عادلانه برای محاکمه کاربدستان حکومت اسلامی و دستیابی به حقوق برابر برای تمامی باشندگان ایران زمین ادامه خواهد داد و این پرانتز سیاه را برای همیشه بست. خواهد
دیوان بینالمللی دادگستری به اسرائیل دستور داد
تا عملیات در رفح را متوقف کند دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه که عالیترین مرجع قضایی سازمان ملل است امروز رای داد که اسرائیل باید «فورا» حمله نظامی خود به رفح را متوقف کند. این پرونده توسط آفریقای جنوبی به این نهاد بین المللی ارجاع شد که پیشتر اسرائیل را به نقض کنوانسیون «نسل کشی» سازمان ملل متهم کرد. دیوان بینالمللی دادگستری استدلال کرد که حکم این دادگاه برای تضمین بقای مردم فلسطینی حیاتی است.
نروژ، اسپانیا و ایرلند کشور فلسطین را به رسمیت میشناسند اسپانیا و ایرلند روز چهارشنبه ۲۲ مه (دوم خرداد) از تصمیم خود برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر دادند.یوناس گار استوره، نخست وزیر نروژ روز چهارشنبه ۲۲ مه (دوم خرداد) از تصمیم دولتش برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر داد.علاوه بر نروژ، دو کشور ایرلند و اسپانیا نیز به این اقدام تاریخی پیوستند و کشور فلسطین را به رسمیت شناختند.
اعلام به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی سه کشور اروپایی خشم مقامات اسرائیلی را برانگیخت به نحوی که تلاویو بلافاصله از فراخواندن سفیران اسرائیل در نروژ و ایرلند خبر داد
واکنشها به درخواست حکم بازداشت برای نتانیاهو و گالانت درخواست حکم بازداشت توسط کریم خان، دادستان ارشد دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) مستقر در لاهه برای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع این کشور و نیز برای سه تن از رهبران شبهنظامیان اسلامگرای حماس، واکنشهای بینالمللی گستردهای برانگیخته است. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۲۰ مه (۳۱ اردیبهشت) این درخواست را مورد انتقاد قرار داد. او گفت: «هر گونه منظوری که این دادستان میخواهد با اقدامش داشته باشد؛ بین اسرائیل و حماس هیچ شباهتی وجود ندارد.»
هانا نویمن:
جوزپ بورل باید به قربانیان رئیسی تسلیت میگفت خانم نویمان روز گذشته در گفتوگو با نشریه "پولیتیکو" گفت که دیپلماتهای ارشد اتحادیه اروپا مانند شارل میشل و جوزپ بورل، کسانی هستند که "به دنبال ایران میدوند" با این امید که توافق هستهای را که از نظر سیاسی مرده است، حفظ کنند، بدون اعتنا به اینکه تهران نقشی بیثباتکننده در منطقه دارد و به روسیه در جنگ علیه اوکراین کمک میکند. او گفت: «این یک سادهلوحی و به معنای به خطر انداختن امنیت است.»
مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش در سانحه هلیکوپتر رئیسی یکی از اعضای هیئت مرگ زنده نماند تا عدالت در مورد او اجرا شود شماری از رسانههای حکومتی کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، در پی سقوط بالگرد را تأیید کردند. خبرگزاری مهر نوشت طبق اطلاعات بدست رسیده رئیسی و هیأت همراهش از جمله حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه، محمدعلی آل هاشم نماینده علی خامنهای در آذربایجان شرقی و مالک رحمتی استاندار این استان در این سانحه کشته شدند.
زندگی، جنگ و شعر محمود درویش، شاعر معاصر عرب محمود درویش به روایتی بزرگترین شاعر عرب معاصر بود. او سالها در تبعید زندگی کرد و سالها هم مشغول کار سیاسی بود، اما تصویر سرزمین فلسطین هیچگاه در شعرش کمرنگ نشد. شعر او هم در جامعه اسراییل و هم در جامعه فلسطین مثل بمب صدا میکرد و حتی بعدها باعث برآشفتگی رهبران عربستان سعودی نیز شد؛ به طوری که کتابهای او را از نمایشگاه کتاب ریاض جمعآوری کردند. درویش با وجود اینکه مدتها در پاریس زندگی کرده بود، بعد از معاهده اسلو ترجیح داد خطر را به جان بخرد و دوباره در خاک خودش، در شهر رامالله زندگی کند. او با بسیاری از روشنفکران و بزرگان فرهنگ عرب از جمله ادوارد سعید، نجیب محفوظ و نزار قبانی و همین طور چهرههای مبارز عرب مثل غسان کنفانی و یاسر عرفات دوستی و رفاقت داشت. درویش هراس داشت از اینکه نداند که در کدام سرزمین میمیرد.
فراخوان یک گردهمائی
برای همبستگی با سندیکالیست ها و معلمان در ایران به مناسبت کنفرانس بین المللی کار (سازمان جهانی کار)، تشکلات سندیکایی امضا کننده این فراخوان، همه را به شرکت در یک تظاهرات ایستاده در روز جمعه ۷ ژوئن ۲۰۲۴ در مقابل مقر سازمان ملل متحد در ژنو فرا می خواند.
به هیچ وجه قابل قبول نیست که کشوری که رسماً عضو نهاد رهبری سازمان جهانی کار است، دولت اش هر روزه مصوبات آن را زیر پا بگذار و خلاف استانداردها و تصمیمات این نهاد عمل می کند.
اتحادیه عرب خواستار اعزام نیروهای حافظ صلح به نوار غزه شد سی و سومین اجلاس سران اتحادیه عرب از روز پنجشنبه ۱۶ ماه مه (۲۷ اردیبهشت) در منامه، پایتخت بحرین با حضور روسای دولت ۲۲ کشور عضو این اتحادیه، در جریان است.
اتحادیه عرب در بیانیهای که در آغاز این نشست منتشر شد خواستار "حفاظت بینالمللی و حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در نوار غزه و کرانه باختری تا اجرای راه حل ایجاد دو کشور" شده است.
صلاحالدین دمیرتاش، به ۴۲ سال حبس محکوم شد دادگاهی در ترکیه صلاحالدین دمیرتاش، رهبر پیشین حزب بزرگ طرفدار کردهای ترکیه را به ۴۲ سال زندان محکوم کرد. صلاحالدین دمیرتاش رهبر پیشین حزب دمکراتیک خلقهای ترکیه (هادِپِ) است که عمدتاً کردها را نمایندگی میکند. او پیش از این در دو دوره رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری بوده است و در سالهای اخیر، دادگاه حقوق بشر اروپا بارها خواستار آزادی او شده بود.
مهرداد وهابیتئوری اقتصادی دولت:
پیش زمینه
و چارچوب نظری(قسمت اول) ضبط تصویری جلسه ۱۵ مه ۲۰۲۴ برابر با ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ فوروم مباحثات سیاسی نظری با موضوع تئوری اقتصادی دولت. این جلسه قسمت اول گفتار مهرداد وهابی درباره این موضوع بود. برای مشاهده برنامههای آینده و ضبط جلسات گذشته به وبسایت صدای انقلاب مراجعه کنید.
فقط ۳ درصد از کارگران شرکتهای ساختمانساز در کشور بیمه شدهاند خارج کردن بخشی از کارگران ساختمانی از فهرست افراد تحت پوشش تامین اجتماعی به خاطر تاخیر کوتاه در پرداخت حق بیمه مدتهاست که به بحثی مناقشه برانگیز میان تامین اجتماعی، دولت و کارگران ساختمانی و تشکلهای کارگری بدل شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از بیان برخی انتقادات به عملکرد سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با بیمه کارگران ساختمانی توسط اکبر شوکت (رئیس کانون انجمنهای کارگران ساختمانی ایران) در تاریخ سوم اردیبهشت امسال، این سازمان جوابیهای در این رابطه صادر کرد.
بیانیه مشترک چهار برنده جایزه صلح نوبل: جمهوری اسلامی باید درباره «استفاده ابزاری از اعدام برای ترساندن مخالفان» پاسخگو شود برندگان جایزه صلح نوبل، شیرین عبادی، جودی ویلیامز، توکل کرمان و لیما گبوی طی بیانیهای که در روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت منتشر شد، از جامعه جهانی خواستند جمهوری اسلامی را درباره استفاده ابزاری از «اعدام برای ترساندن مخالفان» پاسخگو شود.
در این بیانیه آمده است: «جمهوری اسلامی در اقدامی هولناک، به تشدید استفاده از مجازات اعدام علیه فعالان سیاسی، مدافعان حقوق بشر و معترضان روی آورده است. عفو بینالملل گزارش میدهد که تعداد اعدامها در ایران به بالاترین سطح خود در هشت سال گذشته رسیده است، به طوری که به طور متوسط هر روز یک نفر با اتهامات واهی به دار آویخته میشود.»
اعدام خسرو بشارت، زندانی عقیدتی کُرد؛
۱۰۳ اعدام در ۲۸ روز گذشته سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳: صبح امروز حکم اعدام خسرو بشارت، زندانی اهلسنت کُرد به همراه سه زندانی دیگر که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قزلحصار کرج به اجرا درآمد. در چهار هفته گذشته دستکم ۱۰۳ نفر در زندانهای جمهوریاسلامی اعدام شدهاند.
خسرو بشارت در یک پرونده مشترک به همراه فرهاد سلیمی، داوود عبداللهی، ایوب کریمی، انور خضری، کامران شیخه و قاسم آبسته در بهمن ماه ۱۳۸۸ بازداشت و براساس اعترافات تحت شکنجه و بدون برخورداری از دادرسی عادلانه به اعدام محکوم شدند.
|