علی حامد ایمان

در مراسمی که چهره دیگر آذربایجان سخن می گفت

«به مناسبت برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت استاد یحیی شیدا»

ساعت 4 بعد از ظهر بود که طبق قرار اعلام شده در ورودی محل برگزاری سالن بسته شد و مراسم شروع گردید. هریسلی شاعر (فرزند استاد هریسی نژاد) در جایگاه مجری گری نشست و با خواندن شعری از یحیی شیدا جلسه را رسمیت بخشید و از پدرش خواست که به عنوان ریش سفید جلسه اولین سخنرانی مراسم را شروع نماید.



sharif-v.jpg
دکتر گلمراد مرادی

جامعه کرد یکی دیگر از فرزندان فعال
و سرشناس خودرا از دست داد

اگرچه من به شخص با موجودیت پارلمان کردستان در تبعید برای همه کردها در سراسر کردستان زیاد موافق نبودم، اما این کار اقدامی بس متهورانه و استثنائی بود که شریف وانلی ریاست سمبولیک این پارلمان را بر عهده داشت و یکی از بنیان گذاران آن بود. در واقع هر نوع فعالیت کردها در خارج از کردستان حتا ازجمله تشکیل پارلمان در تبعید یک نوع لگام مهار کردن بر دهان دیکتاتوران حاکم بر منطقه می تواند باشد.



ejlal-ghavami.jpg
اجلال قوامی

تکرار یک سناریو

نشریات کردی همواره مورد بی مهری مضاعف قرار گرفته اند، از یک سو در مناطق و محلات و با فاصله از مرکز در طول فعاليت خود مجبورند با تمام ارکان قدرت در مناطق و استان ها سر و کله بزنند و با تیراژ کم و نداشتن منابع مالی فشار زیادی را تحمل کنند، از طرف دیگر هم به دليل قرار گرفتن در خارج از گود مرکز، از حمایت ها و نگاه فعالان و جامعه مدني مرکز هم بی نصیب می مانند.



r-mazdak.jpg

«کنفدرالیسم دموکراتیک» پژاک چیست؟

گفتگوی نشریه ی «آلترناتیو» با «رفیق مزدک» از اعضای پژاک

ا مشخصا از سیستم کنفدرالیسم دموکراتیک بحث میکنیم. جهت اینکه این پروژه عملی گردد به بستری دموکراتیک در ایران نیاز داریم. این پروژه نه تنها روند دموکراتیزاسیون را در ایران تسریع میکند بلکه زمینه را در راستای برقراری دموکراسی رادیکال و واقعی خلق ها نیز مساعد میسازد. به همین دلیل دموکراسی در ایران و سیستم کنفدرالیسم دموکراتیک لازم و ملزوم همدیگر میباشند. وقتی از این سیستم بحث میشود ما به عنوان مبارزین کورد میبایستی این پرسش را از خویش مطرح نماییم: خلق کورد چه چیزی را از دست داده است و در جستجوی چیست؟



یدالله بلدی

مبادلات مرزی؛ درآمد میلیاردی برای سپاه پاسداران؛

گلوله، مین، رشوه و جریمه برای کولبران

بدیهی است که در ایران تحت حاکمیت غارتگران و سرکوبگران، تهیدستان و زحمتکشانی زندگی می کنند که از کولبران نیز فقیرترند، اما انتخاب این قشر زحمتکش در این نوشته، مقایسه درآمد ناچیز آنان با سپاه پاسداران است که سالانه میلیاردها دلار کالا از طریق غیرقانونی، از اسکله های غیرمجاز یا فرودگاهی وارد کشور می کند و دیگر اینکه قشر زحمتکش کولبر، افزون بر کار سخت و طاقت فرسا و دستمزد اندک، در معرض خطر مرگ نیز قرار دارند.