بیژن سعیدپور و حسن حسام تحلیل اجمالی رویدادهای سیاسی در ماهی که گذشت
تلویزیون برابری: در برنامه نیم نگاه اینبار درباره موضوعات زیر صحبت می شود: سرنوشت برجام، سرنوشت رژیم، فساد بزرگ در فولاد مبارکه اصفهان، کم آبی و بحران آب در ایران، فلاکت روزافزون مردم، گسترش سرکوب در ابعاد مختلف علیه بهائیان، هنرمندان، زنان و غیره
گفتگوی بیژن سعید پور و ابراهیم آوخ در مورد بحران عراق تلویزیون برابری
گقتگویی رادیو آوای زن با مهرداد درویش پور درباره کودتای ۲۸ مرداد واقعیت این است که شدت انزجار از نظام جمهوری اسلامی که جامعه را به قهقرا برده است، بازنگری در ارزیابی از نظام پهلوی و نوستالژی گذشته گرایی را در ایران به گرایشی فراگیر بدل ساخته است. در جامعه ایرانی که ارزیابی عادلانه و چند وجهی نیز کمتر رایج است، سیاه و سفید نمایی از پدیده ها منجر به آن شده است که تا دیروز بایکسره منفی دانستن کارنامه نظام پهلوی، هیچ دستاوردی در آن برسمیت شناخته نشود. در مقابل امروز نیز به قصد نفی حکومت اسلامی، به توجیه و یکسره سفید نشان دادن همه کارنامه نظام پهلوی و از جمله دیکتاتور بودن آن و کودتا علیه مصدق پرداخته شود.
مجید خوشدلدرود و بدرود! بیش از دو دهه در مقابل فعالان سیاسی و فرهنگی ایرانی «پرسش» گذاشتم و همزمان تلاش کردم، پیگیر پرسشهایم باشم. چنین رویکردی ناشی از تجربهام از جامعهایست که نزدیک به سی سال زندگی واقعی و اجتماعی آنان را دنبال کردهام. بیش از سه دهه تلاش کردم با واقعیتهای این جامعه آشنا شده و راجع به آنها فکر کرده و سپس در پیوند با یافتههایم کار تولید کنم. اغلبِ پرسشهای مصاحبههایم یافتههای من از جامعه ایرانی بوده است. از این روی از صمیم قلب بر این باورم که اغلبِ انسانهای نسل من، خود را به چیزی که نیستند؛ به چیزهایی که نیستند، وانمود میکنند.
گفتگوی علی دماوندی با ابراهیم آوخ رابطه فتواهای قتل با روحانیت و نهاد مذهبی
و تاثیرات اجتماعی آن در گفتگوی سیاسی این هفته، علی دماوندی با ابراهیم آوخ د رباره فتوای قتل سلمان رشدی،تلاش برای قتل نویسنده کتاب آیات شیطانی، رابطه فتواهای قتل با نهاد مذهبی وروحانی، سابقه فتواها علیه بهائیان و دگراندیشان، علیه کمونیستها ونویسندگان وشاعران ایران، در قتلعام زندانیان سیاسی و..... تاثیرات این فتواها، نهادهای امر و عامل این جنایات سازمانیافته و تصفیه های خونین ، تاثیرات آن د رمیان مردم و زمینه های اجرایی وفرهنگی این خشونت ها گفتگو گرده است
گفتوگو با یرواند آبراهامیان درباره معماران کودتای 28 مرداد مصدق شخصیت کاریزماتیک ملی شرق - احمد غلامی کودتا در اوج جنگ سرد رخ داد، بنابراین جای تعجب نیست که سیاستمداران و مورخان آن را در چارچوب «گفتمان» مسلط آن زمان قرار دادهاند. اما اسناد جدید نشان میدهد که طراحان اصلی و بانیان کودتا از منابع خود کاملا میدانستند که حزب توده خطرناک است و شوروی بهشدت منفعل است. نگرانی اصلی آنها قدرت امپراتوری بود؛ اینکه چه کسی نفت را، که در آن زمان بهعنوان یک منبع طبیعی حیاتی تلقی میشد، کنترل میکند.
دیالوگ آرش کمانگر و حسن حسام سلمان رشدی
نمادِ تضادِ دین با دگراندیشی تلویزیون برابری
گفتگوی رضا گوهرزاد و رضا علوی آیا هنوز ابراهیم رئیسی مورد حمایت اصولگرایان است ۱- چرا اصولگرایان و نهاد ولایتفقیه اصرار بر انتخاب رییسی داشتند؟ آیا هنوز حمایت میکنند؟
۲- مدیریت جهادی رییسی؟ و بحران اقتصادی؟ و شرایط اجتماعی و اعتراضات؟
۳- سیاست خارجی و برجام در دوره یک ساله رییسی؟
۴- اهداف استراتژیک امریکا با کشتن ایمن الظواهری؟
۵- «رهبر احتمالی» بعدی القاعده؟
۶- روابط ایران و القاعده تا کجاست؟
گفت و شنید مسعود نقره کار و علیرضا میبدی
فتوای «جان بیدار» جنایت
و ترور یک نویسنده
گفتگوی آرش کمانگر و حسن حسام ادامه بن بست برجام، ابهام گویی درباره متن نهایی،
توپ در زمین کیست؟ تلویزیون برابری
نیم نگاه برنامه ای از بیژن سعید پور و حسن حسام نگاهی اجمالی به مهمترین فرازهای سیاسی
در ماهی که گذشت تلویزیونه برابری
میزگرد بحران ژئو پلیتیک و تاثیرات آن بر روی تحولات داخلی ایران
گفتگوی نصرالله قاضی با محمدرضا شالگونی و روبن مارکاریان جنگ اوکراین، تشدید صف بند ی ها در سطح جهانی و خاورمیانه ، انزوا و تعمیق بحران موجودیت جمهوری اسلامی بحران ژئوپلتیک در سطح جهانی پس از تهاجم روسیه به اوکراین به شکل بیسابقه ای رو به تشدید نهاده و مرحله جدیدی از رویاروئی های قدرت های جهانی در پس از پایان جنگ سرد را رقم زده است. اجلاس های هفت کشور صنعتی درآلمان، اجلاس سران ناتو در مادرید، کنفراس جده که با سفر بایدن به منطقه خاورمیانه و عربستان تشکیل شد و نیز کنفراس آستانه که با سفر پوتین به تهران برگزار شد زیر سایه سنگین این رویا روئی ها و تاثیرات انکار ناپذیر آنها قرار داشتند. آیا دولت آمریکا میخواهد دنیای چند قطبی کنونی را برای بازسازی هژمونی جهانی خود به دنیای دو قطبی تحت رهبری خود، در بستر یک جنگ سرد جدید، مبدل کند؟
|