logo





برگزاری کنفرانس خبری در حمایت از جعفر پناهی در جشنواره کن

جعفر پناهی سینماگر جسور ایرانی به دو خواسته خود دست یافت

پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۰ مه ۲۰۱۰

panahi-confererence-matboati.jpg
در حاشیه جشنواره بین‌المللی فیلم کن فرانسه در روز چهارشنبه، بیست و نهم اردیبهشت‌ماه، کمپین حمایت از جعفر پناهی، کارگردان دربند ایرانی، با حضور چند سینماگر ایرانی و خارجی کنفرانسی خبری در کنار تالار جشنواره برگزار کرد.
در این کنفرانس خبری که به همت سازمان فرهنگ فرانسه، وابسته به وزارت امور خارجه فرانسه، برگزار شد، بهمن قبادی، محسن مخملباف، ژولیت بینوش، بازیگر مشهور سینمای فرانسه، و شماری دیگر از شخصیت‌های فرهنگی فرانسه و دیگر کشورهای جهان حضور داشتند.
در آغاز این کنفرانس عباس بختیاری، مدیر فرهنگسرای پویا، پیام جعفر پناهی در مورد دلایل اعتصاب غذای خود را قرائت کرد.
جعفر پناهی، کارگردان و فيلمساز ايرانی، که از اسفندماه سال گذشته در زندان اوين به سر می‌برد، روز سه‌شنبه، بیست و هشتم اردیبهشت، در نامه‌ای اعلام کرد که از دو روز پيش دست به اعتصاب غذا زده است و تا زمان برآورده شدن خواسته‌هايش به اين کار ادامه خواهد داد.
جعفر پناهی در این نامه خواسته‌های خود را این‌گونه عنوان کرد: «۱- تماس و ديدار با خانواده‌ام و اطمينان کامل از سلامت آنها، ۲- حق داشتن وکيل بعد از ۷۷ روز و مشورت با او، ۳- آزادی بدون قيد و شرط تا تشکيل دادگاه و صدور حکم قطعی.»
در ادامه کنفرانس مزبور، ژولیت بینوش، بازیگر فرانسوی که نقش نخست را در فیلم «رونوشت برابر اصل» عباس کیارستمی بر عهده دارد، پیام دو صفحه‌ای عباس کیارستمی را به زبان فرانسه قرائت کرد.
عباس کیارستمی در پیان خود ضمن انتقاد از روش‌های سانسور وزارت ارشاد جمهوری اسلامی، به تلاش‌های فیمسازانی چون جعفر پناهی در بقای سینمای ایران اشاره کرد.
وی در بخشی از پیام خود آورده است: «مسئولیت آن‌چه امروز بر جعفر پناهی و دیگر فیلمسازان ایرانی می‌گذرد به گردن وزارت ارشاد اسلامی است. اگر اتهام او انجام اقدامات غیرقانونی است دلیلش سیاست ناسالم و مدیریت غلط مسئولان در وزارت ارشاد اسلامی است که با مسدود کردن مداوم مسیر این فیلمسازان برای آن‌ها راهی جز به مخاطره افکندن جان‌شان برای انجام حرفه خود باقی نمی‌گذارند.»
بهمن قبادی، فیلمساز ایرانی، نیز که در این کنفرانس خبری حضور داشت در گفت‌وگو با رادیوفردا ادامه اعتصاب غذای جعفر پناهی را به نفع حکومت جمهوری اسلامی دانست.
آقای قبادی همچنین در پیام خود برای جعفر پناهی، از وی درخواست کرد تا از اعتصاب غذا دست بکشد: «ما جعفر پناهی‌های زیادی در مملکت نداریم. پناهی جزء بهترین‌هاست و باید سالم بماند. درخواست ما و همه دوستانی که اینجا بودند از جعفر این است که دست از اعتصاب غذا بکشد. قطعا آزادی زودهنگام او را شاهد خواهیم بود.»
محسن مخملباف، دیگر فیلمساز ایرانی حاضر در این کنفرانس خبری، نیز جعفر پناهی را فراتر از یک شخص و وی را «نماینده سینمای مستقلی به نام سینمای ایران» دانست.
عبدالرحمن سِسیکو، فیلمساز موریتانیایی که در سال ۱۹۹۵ میلادی ریاست هیئت داوران بخش نوعی نگاه جشنواره کن را بر عهده داشت و دوربین طلایی آن سال را به جعفر پناهی برای فیلم بادکنک سفید اهدا کرد نیز در این کنفرانس حضور داشت.
وی به خبرنگار رادیوفردا گفت: «با در بند افتادن جعفر پناهی همه ما احساس می‌کنیم در زندان هستیم. برای من مبارزه او به منزله مبارزه من هم هست. به همین دلیل جمله آخر او که در آن جانش را در کف می‌گیرد من را دگرگون کرد. برای او که همیشه هر راهی را تا پایان می‌رود، هدف باید زندگی باشد و نه مرگ».
گذشته از شخصیت‌های حاضر در جشنواره کن، شماری از فیلسوف‌های فرانسه و در رأس آنها برنار هانری ‌لوی نیز طی بیانیه‌ای حمایت خود از جعفر پناهی را اعلام کردند.

جعفر پناهی سینماگر جسور ایرانی به دو خواسته خود دست یافت
خبرنگار پویا خبر از تهران گزارش می دهد که جعفر پناهی سینماگر جسور و نامدار ایرانی صبح امروز در پی پنجمین روز اعتصاب غذای خشک موفق شد در حضورعباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران، فریده غیرت وکیل مدافع خود و نیز خانواده اش را ملاقات نماید.
جعفر پناهی به دادستان تهران اعلام کرد تا متحقق شدن سومین خواسته اش به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد.
عباس جعفری دولت آبادی ضمن در اختیار گذاردن پرونده جعفر پناهی به وکیل وی اعلام کرد: «پرونده به دادگاه انقلاب ارجاع داده شده است تا روال قانونی خود را طی روزهای آینده دنبال کند».
این احتمال وجود دارد روز شنبه هفته آینده جعفر پناهی همراه فریده غیرت در دادگاه انقلاب در برابر اتهامات وارده از خود دفاع نماید.
هم چنین در پی تلاش هنرمندان ایرانی و فرانسوی مقیم پاریس قرار است طی روزهای آینده هیئتی چهار نفره از سوی فردریک میتران وزیر فرهنگ و برنارد کوشنر وزیر امور خارجه راهی ایران شوند تا درخواست کتبی خود را جهت آزادی فوری این سینماگر برجسته به مقامات دولت احمدی نژاد ارائه دهند.
فرهنگسرای پویا – پاریس – 20 ماه مه 2010

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد