logo





ناشیگری دیپلماسی ایران موجب آزادی سریع رهبر پژاک شد

مصاحبه رادیو بین المللی فرانسه با مهدی خانبابا تهرانی

چهار شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۰ مارس ۲۰۱۰

بیژن برهمندی

pejak.gif
در این که پژاک یک سازمان تروریستی است و از طریق زور اسلحه و حتی ترور می خواهد سیاستش را پیش ببرد ، حرفی وجود ندارد . ولی بنظر من دیپلماسی جمهوری اسلامی باید به خطای خود پی ببرد ، که از یک سو قادر به خودداری از نقض حقوق بشر نیست و از سوی دیگر در باره متهمی که هنوز پرونده اش در دادگاههای آلمان رسیدگی نشده ، در امر قضاوت در این کشور دخالت می کند.
در حالی که درست پس از اعلام اعتراضات جمهوری اسلامی، دولت آلمان عبدالرحمن حاج احمد رهبر گروه پژاک را آزاد کرد، در ایران اعتراضات علیه این اقدام دولت آلمان شدت گرفته است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس امروز از سفیر آلمان دعوت کرد که در صحن مجلس حضور یابد و خواستار توضیحات وی در خصوص آزادی رهبر پژاک شد. مهدی خانبابا تهرانی تحلیلگر مسائل سیاسی در آلمان درباره علل این دستگیری و رابطه آزاد کردن رهبر پژاک با دیپلماسی ایران توضیحاتی داده است که می شنوید.

مهدی خان بابا تهرانی، تحلیلگر مسائل سیاسی در آلمان‍



google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:


بیژن
2010-03-14 03:26:31
هژار گرامی- ما از فرهنگ 3 هزار ساله تاتی و تالشی از زمان مادها از خراسان تا ری و خلخال با زبان تاتی/ طالقانی بوده ایم. در 100 سال اخیر زبان ما منقرض شده. آنوقت بسیاری از رفقای مرزی ما را فارس می خوانند. در حالی که زبان مادری ما نابود شده. همانطور که شما نوشتید استبداد بر لامذهبها، زنان، بهاییان بهمان شدت کردها و آذریها و عربها و بلوچهاست. سنی ها و دراویش حق داشتن مسجد با پول خود در تهران و قم را ندارند.


کوردیا
2010-03-13 20:44:41
دوستان جنبش ملی کردستان این حق را دارد که از همه متدهای مبارزه بهره گیرد وقتی که با حکومت دیکتاتوری مثل جمهوری اسلامی روبروست .


هژار
2010-03-13 17:56:01
آقای بیژن گرامی

بندۀ کرد متاسفانه با یک ذهنیت تمامیت خواهی طرفم و آن اینست که مبارزات ما کردها هم از طرف حکومتهای که درایران قدرت داشتندودارند وهم از طرف مخالفین این حکومتها مورد حمله واتهام قرار داده شده است. این حکومتها اززمان رضا شاه تا به امروز ایران را برپایۀ یک زبان ویک هویت اداره کرده اند و آنهم زبان وهویت فارسی است. بنده فارس نیستم وحق دارم به زبان مادری خودم تدریس کنم. بنده حق دارم که درامور سیاسی کشور نقش داشته باشم و تاثیرگذار باشم اما چون کرد هستم این حق راندارم. شما سراغ دارید که کسی به خاطر فارس بودن حق نداشته باشد شهردار یک شهر نشود؟ شما سراغ دارید که یک کردی شهردار یا ریس یک اداره ای دریک شهر فارس نشین باشد؟ شما سراغ دارید که کردها به یک شهر فارس نشین حمله کنند وآزادیهای فرهنگی واجتماعی آنان را ممنوع کنند؟ اما من سراغ دارم که ساواکیها, ژاندارمها و پاسدارهای شیرازی واصفهانی به کردستان حمله کردند و زبان کردی را ممنوع کردند, بخاطر کردبودن ما را مورد تبعیض قراردادند. شهردار, استاندار و ریس ادارات را از خودشان گذاشند. تحقیر ملی ومذهبی را بخش مهمی از سیاست سرکوبگری خود قرار دادند و می دهند. به اسم تمامیت عرضی و امنیت ملی جوانان کرد را زیر شکنجه قرار میدهند واعدام می کنند. آمار بودجۀ سالانۀ نواحی کردنشین نسبت به نواحی فارس نشین خود گواهی تبعیض مردم کرد است. مبارزات مردم کرد برای احیای حقوق انسانی خود را خانبابا تهرانیها, سلطنت طلبها وجمهوری اسلامی ترور می نامند ومبارزین کرد را اشرار و راهزن نام می برند. بنده اگر قرار باشد بین دیکتاتوری فارسی و کردی یکی راانتخاب کنم دیکتاتوری کردی را ترجیح می دهم.
این راهم اضافه کنم که درایران یک ستم کلی وجود دارد که همه مردم ایران قربانی آن هستند اما شدت آن فرق میکند. شدت ستم و فشار بر زنان ایران بمراتب بیشتر از ستم بر مردان است. فشار بربهایان، زرتشتیها، و یهودیها بیشتر از مسلمانان است. تبعیض و سرکوب در کردستان, بلوچستان,خوزستان و... بمراتب شدیدتراز نواحی دیگر است. علی خامنه ای ترک است اما آیا خواندن زبان ترکی درمدارس آذربایجان آزاد است؟ آیا چونکه خانم بوتو درپاکستان نخست وزیر بود حقوق زنان با مردها برابر بود؟

به امید آزادی ودمکراسی برای همۀ ملتهای ستمدیده و دربند استبداد


کژال
2010-03-13 14:31:34
من امروز یک کامنت در زیر ان نوشته‌ گذاشتم که‌ کامنت من در کمال ادب و به‌ دور از هر نوع اهانت و خدشه‌ دار کردن بود ولی با کمال تعجب و نا باوری دریافتم که‌ شما فقط نظراتی را چاپ میکنید که‌ موافق نظرات شما و سایتتان باشد و به‌ همین دلیل سانسور نظر خود را من در پای این کامنت را فقط و فقط به‌

http://topics.npr.org/article/07THedbetl0bZ?q=World
بیژن
2010-03-13 05:41:44
رفقای کرد و آذری- نگاهی به بورژوازی کرد در عراق و آذربایجان-باکو بکنید. آیا حاکمیت کرد و آذری رحمی به ستمکشان بومی خود می کند؟ نیز چرا خامنه ای را آذری نمی دانید و فارس میخوانید؟ 11-year-old spends $44 million in Dubai
The Aliyev government and its supporters, meanwhile, have tried to burnish Azerbaijan's image, sponsoring trips to Baku by prominent foreigners and hiring lobbyists to trumpet the country's achievements.


هژار
2010-03-12 12:16:02
بنده اصلا طرفدار پژاک نیستم اما مبارزۀ مسلحانه برضد رژیم سرکوبگرایران را ترور نمی دانم. کشتن دادستان جنایتکار خوی که حکم اعدام جوانان بی گناه کرد را صادر می کرد رانمی توان ترور نامید بلکه آن را می توان دفاع از حقوق انسانی و ملی خود دانست. بنده تا به حال نشنیدم که پژاک مردم بی گناه را مورد حملۀ خود قرارداده باشد. با احترام به مبارزات اخیر مردم ایران امااین رژیم را با پارچۀ سبز و بادبادکهای سبزو شعرخوانی نمی توان بیرون کرد. اگر مردم ایران تفنگ به دست با این آخوندها مبارزه می کردند چه بسا که نوار جنایتهای این رژیم قطع می شد. دربرابر خشونت جمهوری اسلامی گاندی هم دوام نمی آورد.آقای خانبابا تهرانی هم اگر پژاک یک گروه سیاسی فارس بود اینگونه به آنها حمله نمی کرد. کردها هم خوب می دانند که از احمدی نژاد گرفته تا به اصطلاح دمکرات ترین افراد فارس وقتی به مسایل دیگر ملیتهای ایران برمیخورند مثل هم فکر می کنند. اگر بجای پژاک مجاهدین خلق عملیات نظامی در کنار مرزهای ایران انجام می داد هرگز آقای خانبا با تهرانی وهمفکرانشان اتهام تروریستی را به آنها نمی زدند. اینگونه افراد خودشان را صاحب خانه می دانند وملیتهای غیر فارس ایران را مستاجر! آنها حتی سعی می کنند که برای این ملل تعین تکلیف کنند وتفکرات خود را با زور به دیگران دیکته کنند. امیدوارم مردم ایران به این بلوغ سیاسی برسند که حق را از نا حق جدا کنند و حق را انتخاب کنند.

بی عنوان
سیامند
2010-03-11 06:34:34
من هيچ نوع علاقه و گرايشی به پژاک ندارم، اما زمانی که مهدی خانبابا تهرانی اين گروه را تروريست بخواند، با مشکلی جدی مواجه می شوم. مهدی خانبابا تهرانی به اعتراف خود در خاطراتش که توسط حميد شوکت منتشر شده از همکاری های خود با کارلوس و طرح ترور شاه صحبت می کند، حالا ايشان شد دمکرات و پژاک تروريست. حالا فرد انقلابی در جايگاه مشاور امور خارجی جمهوری اسلامی قرار گرفته و پژاک در جايگاه تروريست. عجب روزگاريست

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد