ایلنا: به دنبال تجمع دوباره جمعی از کارگران کیانتایر، لاستيک البرز سابق، که پیش از ظهر امروز در محل این کارخانه برگزار شد، مسوولان اسلامشهر به منظور متقاعد کردن کارگران، به این کارخانه رفتند و با تجمعکنندگان گفتگو کردند.
کارگران در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اعلام کردند که به دلیل محقق نشدن وعدههای داده شده، صبح امروز برای مدتی در محوطه کارخانه تجمع کرده و آتش روشن کردند. به گفته کارگران پس آنکه فرماندار اسلامشهر به منظور گفتگو با کارگران در محل کارخانهای حاضر شد؛ کارگران به تجمع خود پایان دادند تا در سالن غذاخوری با فرماندار اسلامشهر به گفتگو و مذاکره بپردازند.
بابک زندهجاه مدیر روابطعمومی کارخانه کیانتایر در رابطه با تجمع امروز گفت: دلیل این تجمع تاخیر در پرداخت مطالبات گذشته کارگران بوده است. وی بابیان اینکه مطالبات مورد بحث به مدیر خلع ید شده است کارخانه مربوط میشود؛ گفت: هرچند مدیریت موقت دولتی پرداخت این مطالبات را به عهده دارد اما به دلیل مشکلاتی که در تامین منابع وجود دارد پرداخت مطالبات و تامین مواد خام دچار تاخیراست.
زندهجا گفت: به دنبال ناتوانی مدیر قبلی، دولت از دی ماه سال گذشته اداره موقت کارخانه را به هیات نظارت بر صنایع واگذار کرده است. درهفتههای گذشته نیز کارگران لاستیک ابرز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات خود علاوه بر برگزاری تجمعی مشابه به وزارت صنایع و معادن نیز مراجعه کرده بودند.
همان زمان گفته شد که به دنبال مراجعه کارگران به وزارت صنایع، گروهی 9 نفره از کارگران لاستیک البرزتوسط کارفرما اخراج شدند. پس از انتشار این خبر، روابط عمومی شرکت کیانتایر با انتشار جوابیهای به نقل از کارگران هرگونه اخراج کارگران کیان تایر را تکذیب کرد.
خبرگزاری تابناک نیز درباره تجمع امروز کارگران نوشت؛ کارگران و پرسنل شرکت کیان تایر امروز صبح هم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و عملی نشدن وعده های مدیران کارخانه تجمع کردند. کارگران این کارخانه پس از عملی نشدن وعده پرداخت 50 درصد از معوقه حقوق کارگران امروز صبح دست به تجمع زدند.
همچنین یکی از کارگران این کارخانه به خبرنگار تابناک گفت: قرار است کارگران کیان تایر روز سه شنبه 9 صبح در محوطه داخلی وزارت کار تجمع کنند که البته مجوز این تجمع از وزارت کار دریافت شده است.
اعتصابها و اعتراضهای کارگری
در سال های اخير، اعتصابها و اعتراضهای کارگری بسياری در ايران به وقوع پيوسته است که از آن ميان می توان به موارد کشت و صنعت کارون شوشتر، نيشکر هفت تپه، کيان تاير و صنايع مخابراتی راه دور اشاره کرد.
اين اعتصاب ها به طور عمده در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزايای کارگران روی داده اند.
پرداخت نشدن حقوق کارگران کيان تاير و ديگر کارخانه ها در ايران برای چند ماه متوالی، موضوع جديدی نيست. در حقيقت، با تشديد مشکلات اقتصادی، بسياری از واحدهای توليدی دولتی و خصوصی به عنوان کسر بودجه و يا ورشکستگی از پرداخت حقوق کارگران خودداری میکنند.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد