عملیات انتحاری چند روز پیش در افغانستان موجب مرگ هفت نفر از اعضای «سی،آی،ا» گردید. این عملیات توسط یکی از جاسوسان دو جانبه اردنی انجام یافت.
پایگاه « چپ من» واقع در جنوب شرقی افغانستان در منطقه ای استراتژیک واقع گردیده و بهمین دلیل آمریکائی ها برای استقرار نیرو هایشان سکنه این ناحیه را به دیگر نقاط افغانستان انتقال داده اند.این منطقه که در نزدیکی مرز پاکستان واقع شده به شکلی غیر رسمی در اختیار رهبری ارتش آمریکا قرار داشته و اساس فعالیت آن توسط سازمان اطلاعات آمریکا سازماندهی میگردد.هدف اصلی آمریکا از انتخاب این محل نزدیکی آن به نیروهای طالبان و القاعده جهت کسب اطلاعات از این نیرو هاست.این منطقه به دلیل موقعیت استراتژیکش، به آمریکائی ها کمک می کند تا از این طریق بتواند عملیاات نظامی خود را علیه تروریست های افغانی و پاکستانی در منطقه مرزی بین دو کشور طراحی و به اجرا درآورند. یکی دیگر از اهداف آمریکائی ها دستگیری و یا از بین بردن حقانی کلان، رهبر ، جلال الدین و پسرش سیرا جودین است که امروزه از پر نفوذترین افراد مخالفشان در افغانستان هستند. در سال 2009 اجرای عملیاتی برای از بین بردن این افراد منجر به مرگ بیش از سیصد نفر گردید که تعداد زیادی از این قربانیان را شهروندان عادی تشکیل می داد.
جلال الدین حقانی در ابتدا مخالف آمریکا نبود و در دهه هشتاد یکی از مخالفان سرسخت اشغالگران شوروی بحساب می آمد. وی بخاطر پیگیریش در مبارزه بر علیه شوروی، بیش از حد مورد اعتماد و احترام آمریکا قرار گرفته بود و بهمین خاطر هم در آن زمان آمریکا پول و اسلحه در اختیارش قرار داده و رابطه بسیار صمیمانه ای در بین آنان برقرار شده بود. «چارلی ویلسون» یکی از مقامات بلند پایه و ماجراجو در تکزاس که علاقمندی بسیاری به افغانستان داشته و با همراهی «تام هاتکس» بعنوان مقام بلند پایه در مناطق جنگی افقانستان از حقانی فیلمی تهیه کرده است، از آقای حقانی به عنوان یکی از بهترین انسانها نام می برد. همبن آقای حقانی بود که در طی روز های گذشته با طراحی و با به اجرا درآوردن یک عملیات انتحاری بوسیله پزشکی بسیار خونسرد در یکی از پایگاه های آمریکا در منطقه «خوست» هفت مامور اطلاعاتی بلند پایه آمریکا و یک مامور اطلاعاتی اردونی را به قتل رسانده و تعداد دیگری را مجروح ساخته است. برای «سی،آی،ا» این یکی از هلاکتبارترین عملیات برعلیه آمریکا از سال 1983به بعد بود. در سال 1983 آمریکائی ها در اثر بمب گذاری 17 نفر از اعضای خود را در شهر بیروت از دست داده بودند. از زمان تاسیس «سی،آی،ا» در سال 1974 تا عملیات اخیر در افغانستان، این ارگان تاکنون 90 نفر از اعضای مهم و فعال خود را از دست داده است. آمریکا کشته شدگان را تحت ستارگان بی نام در درون دیواری مرمری در شهر «لانگ لی» در «ویرجینیا» به خاک سپرده است. پس از عملیات اخیر اجساد هفت تن از کشته شدگان به این ستارگان افزوده شد.
فردی که عملیات انتحاری را موفقیت آمیز در کمپ«چپ من» به انجام رساند، توانسته بود با اونیفورم ارتش افغانستان وارد این منطقه استراتژیک شود. او زمانی موفق به انجام این امر شده بود که ظاهرآ پست نگهبانی خالی از نگهبان بوده است، بدین ترتیب بود که وی موفق شد در سالن ورزشی، مامورین اطلاعاتی را که به نظر میرسد از کابل به آنجا پرواز کرده بودند تا با مقامات بلند پایه نظامی دیدار داشته باشند به قتل رساند.
القاعده نیروی مورد نظر:
در مورد عملیات فوق شایعات زیادی بر سر زبانها افتاد. اگرچه سرویس های اطلاعاتی خبری، مخفی تلاش دارند تا با احتیاط زیادی از این شایعات و منابع استفاده و بهره گیری کنند. بطور مشخص «سی،آی،ا» تا به امروز موضع مشخصی در رابطه با این مسئله نگرفته است. فردی که این عملیات را انجام داد،سی و شش ساله، پزشک و اهل کشور اردن بود. وی در حالی این عملیات را به انجام رساند که بعنوان جاسوس مورد اعتماد سازمان اطلاعاتی آمریکا در طی هفته ها، اخبار و اطلاعات مهمی را در رابطه با طالبان و القاعده مستقر در مرز افغانستان و پاکستان رد و بدل می کرده است.
ماموریت اصلی این پزشک اردونی «بالا ویس» این بوده است که ظاهرآ اطلاعات و اخبار مربوط به «ایمن الظواهری» نفر دوم القاعده، پس از عثمامه بن لادن، را تهیه کرده و در اختیار مقامات امنیتی آمریکائی قرار دهد. الظواهری پزشک مصری است که در نواحی مرزی مستقر بوده و دستیابی به وی بسیار مشکل است. طالبان پاکستان اعلام داشته است که این عملیات را شخصی بنام «هو مام خالد محمد» طراحی کرده است. منابع دیگر اعتقاد دارند که این عملیات توسط فرد دیگری بنام« هو مام خلیل مولال البالوی» برنامه ریزی شده است.
سازمان امنیت اردن در اواخر سال 2007 این پزشک 36 ساله را به اتهام فعالیت های تحریک آمیز دستگیر نمود. وی در زندان تحت تاثیر «نظامیان جهادی» قرار گرفت و به آنان پیوست. باید گفتته شود که این جریان شدیدآ بدنبال جذب نیرو بود . یکی دیگر از مقتولین، افسر بلند پایه اردنی به نام شریف علی بن ضید بود که همراه عوامل اطلاعاتی آمریکا کشته شد و خود رابط «سی،آی،ا» بوده است. پس از عملیات 11 سپتامبر نامبرده عضو امنیتی در خاور میانه و یکی از افراد وابسته به آمریکا در مبارزه برعلیه تروریسم بود. سازمان حقوق بشر اظهار می دارد که بطور کلی سازمان مخفی اطلاعاتی درعمان، آمریکا را در عملیات آدم ربائی،شکنجه افراد مضنون به عملیات تروریستی، کمک و مورد حمایت قرار می دهد. در کشور اردن، مردم این کشور مخالف همکاری دولت اردن با سازمان های امنیتی آمریکا هستند. ملک عبداله دوم پادشاه اردن که با افسر بلند پایه مقتول در افغانستان نسبت فامیلی دارد، همواره تلاش کرده است که این همکاری ها را لاپوشانی کند. قابل ذکر است که افسر بلند پایه امنیتی اردنی که در عملیات فوق کشته شد تحت پوشش نیرو های صلح سازمان ملل در افغانستان فعالیت می کرده است..
جاسوس دو جانبه سئوال برانگیز.
اصلآ عجیب و غریب و یا تعجب بر انگیز نیست که نماینده رژیم در اردن، پیش از این، سازمان امنیت آمریکا را مورد انتقاد قرار می دهد که این سازمان تمام تلاش خود را بکار گرفته تا که از طریق منابع الکترونیکی اطلاعات مورد نیاز خود را تهیه نماید و کمتر توجهی به منابع انسانی دارد. در حالیکه آمریکائی ها دقیقآ درکمپ «چپ من» روی منابع اطلاعاتی اردنی ها خود را متمرکز ساخته اند.
جاسوس های آمریکائی که چند روز پیش به قتل رسیدند، افرادی بسیار مهم و با تجربه بودند که به طور نمونه یکی از آنان خانمی بود که فرماندهی پایگاه را به عهده داشت. وی که دارای سه فرزند بود از سال 1996 فعالیت های خویش را صرف جمع آوری اطلاعات از فعالیت های بن لادن نموده بود. اما این سوء قصد و یا توطئه، این سئوال را باعث می گردد که چه کسی در این عملیات نقش جاسوس دو جانبه را ایفا می کرده است.
همزمان با بروز این جنگ سرد، یک منبع اطلاعاتی با سابقه «سی،آی،ا» در تایمز لندن اعلام می دارد که قاعدتآ این جاسوس دو جانبه، اطلاعات نا درستی را در رابطه با ماموریتش (در مورد الظواهری) به آمریکائیان انتقال داده است و دیدیم که چگونه در مقابل دید همگان عملیات انتحاریش را به انجام رساند.
این پزشک اردنی، قبل از دستگیریش توسط نیرو های امنیتی اردنی و چندی پیش از عملیات انتحاریش در مصاحبه ای با یک مجله می گوید، که نیرو های القاده در کنار ما قرار دارند. وی همچنین گفته است که من از کودکی همیشه علاقه ای خاص به عملیات و جنگ و جهاد مقدس داشته و همیشه دوست داشته ام که شهید شوم، «بالا ویس» تاکید می کند که وقتی که، عشق به جهاد سراسر قلبت رافرا گرفت غیر ممکن است که بتوان این عشق را از سینه بدر کرد. اینک هفت ستاره مدفون در «لانگ لی» آمریکا، گواه این گفته ها هستند.این امر مایه تعجب اردنی نگردیده است.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد