در واشنگتن، نخستوزیر اسرائیل به شدت به ترامپ میپردازد. در دو مسئله او به ترامپ وابسته است تا اهداف جنگی خود را بهطور نهایی اجرا کند.
چگونه میتوان این را تعریف کرد، وقتی که ۶۰۰۰۰۰ نفر مجبور میشوند در یک اردوگاه محصور شده و نظامیوار در چادر زندگی کنند و اجازه خروج ندارند؟ آیا هیچ اصطلاح مناسبی برای این وضعیت به ذهنشان نمیرسد؟ نگران نباشید، کارشناسان روابط عمومی اسرائیل قبلاً برای طرح جدید وزیر دفاع اسرائیل، اسراییل کاتز، یک توصیف آماده کردهاند: بر ویرانههای شهر مرزی بمبارانشده رفح، قرار است یک «شهر انسانی» ساخته شود.
و چگونه میتوان این را توصیف کرد وقتی یک ارتش مکانی را آنقدر بمباران و محاصره غذایی میکند که زندگی با کرامت در آن غیرممکن شود، سپس به مردم آنجا پیشنهاد میدهد به جای دیگری نقل مکان کنند؟ اینجا هم دستگاه تبلیغاتی اسرائیل عبارتی ساخته است: قرار است به فلسطینیها، اگر بخواهند، «خروج داوطلبانه» داده شود.
آنچه در زبان تبلیغات اسرائیلی تقریباً دلنشین به نظر میرسد، چیزی نیست جز تحقق برنامهای که مدتهاست وجود دارد: پاکسازی قومی در سرزمینهای فلسطینی، نابودی حکومت حماس، کنترل کامل نظامی بر نوار غزه و در نهایت تأسیس مجدد شهرکهای اسرائیلی در این منطقه ساحلی.
با این حال، اجرای این طرح فاجعهبار با چند مانع روبرو است. فعلاً هیچ کشوری حاضر نیست فلسطینیها را بپذیرد و در این پاکسازی قومی شریک شود. چه در مصر، اردن، سودان یا لیبی که آمریکا چنین پیشنهادی به آنها داده است؛ در همه این کشورها انتظار میرود که مردمشان با این موضوع به شدت مخالفت کنند.
حماس تنها زمانی با آتشبس موافقت خواهد کرد که سازمان ملل در ۶۰ روز آتشبس اولیه بتواند دوباره در سراسر نوار غزه غذا و دارو توزیع کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، مردم غیرنظامی دیگر دلیلی برای رفتن به اردوگاههای بازاسکان اسرائیل در رفح نخواهند داشت؛ جایی که طبق تصور اسرائیل، تنها مکانی است که قرار است در آن غذا توزیع شود.
برای رفع این موانع، نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، به رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، نیاز دارد. چون فقط او میتواند الف) با فشار بیشتر کشوری را مجبور کند که فلسطینیها را بپذیرد و ب) به نتانیاهو اجازه دهد توافق آتشبس را تحت شرایط فعلی حماس رد کند. بنابراین بیبی در سفر خود به واشنگتن یک هدیه بزرگ و کاملاً چاپلوسانه با خود برد: معرفی رئیسجمهور آمریکا برای جایزه صلح نوبل.
آنچه برای اکثر مردم مانند یک تیتر طنز و غیرواقعی به نظر میرسد («جنایتکار جنگی، نئوفاشیست را برای جایزه صلح نوبل معرفی کرد») ممکن است برای کسی مثل ترامپ واقعاً موثر باشد. چون چیزی کمتر از این نمیخواهد که به عنوان مردی شناخته شود که به درگیری خاورمیانه پایان داده است – حتی اگر «صلحی» که نتانیاهو منظور دارد، بر پایه مرگ و رانده شدن مردم بنا شده باشد.
به نقل از روزنامه تاتس taz (آلمان) هشتم ژوئن ۲۰۲۵
پاولین یکلز از آوریل ۲۰۲۵ ویراستار بخش دیدگاهها در روزنامه تاتس است. پیش از این مسئول گزارشهای پارلمانی و پوشش حزب چپ در نشریه nd بوده است. در کنفرانس مطبوعاتی فدرال معمولاً با سخنگویان دولت بحث میکند و گاهی هم سوالات جالبی مطرح میکند. در رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی و روابط بینالملل در مقطع کارشناسی ارشد در برلین و لندن تحصیل کرده است.