logo





اخراج ۴۵۰ هزار افغان از ایران طی یک ماه گذشته

دوشنبه ۱۶ تير ۱۴۰۴ - ۰۷ ژوييه ۲۰۲۵



سازمان ملل: ۴۵۰ هزار افغان در یک ماه گذشته از ایران به افغانستان برگشتند

بی‌بی‌سی: سازمان بین‌المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل اعلام کرد نزدیک به۴۵۰ هزار افغان از ابتدای ماه ژوئن (۱۱ خرداد) از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

این سازمان امروز دوشنبه (۷ ژوئیه، ۱۶ تیر) گفت این بازگشت‌ها پس از آن بود که دولت ایران اسفند پارسال برای «افغان‌های فاقد مدارک» ضرب‌الاجل تعیین کرد که تا ۶ ژوئیه (۱۵ تیر) ایران را ترک کنند.

سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانسه گفت که از اول ژوئن تا پنجم ژوئیه (دو روز پیش) ۴۴۹۲۱۸ افغان از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

او گفت که از ابتدای سال جاری میلادی، شمار کل افغان‌هایی که از ایران اخراج شدند، به بیش از ۹۰۶ هزار نفر رسیده است.

پس از جنگ ایران و اسرائیل، تعداد افرادی که از مرز عبور کرده‌اند، افزایش چشمگیری یافته است.

بنابر آمار سازمان ملل، در برخی روزها شمار افغان‌هایی که از مرز اسلام‌قلعه در استان هرات عبور کردند به حدود ۴۰ هزار نفر رسید.

در جریان اخراج گسترده افغان‌ها گزارش‌های بسیاری ازسوءرفتار مأموران منتشر شده است.

مهاجران و پناهجویان اخراجی که برای ترک سریع ایران زیر فشار قرار گرفته بودند با بحران مالی مواجه شده‌اند و گزارش‌هایی منتشر شد که حتی این افراد فرصت پس گرفتن پول پیش خود را هم نداشتند.

بسیاری از این افراد برای سال‌ها در ایران زندگی کرده بودند.

سازمان ملل، گروه‌های غیر دولتی بین‌المللی و مقام‌های طالبان خواستار اختصاص منابع بیشتر برای حمایت از افغان‌ها شده‌‎اند.

کاهش‌های وسیع کمک‌های خارجی پیامد شدیدی بر وضعیت مهاجران داشته است.

سازمان ملل هشدار داده است که این ورود موج پناهجویان می‌تواند افغانستان را که پیش از این با فقر مزمن، بیکاری و شوک‌های مرتبط با تغییرات اقلیمی دست و پنجه نرم می‌کرد، بی‌ثبات‌تر کند.

همزمان با پایان مهلت دولت ایران برای خروج همه افغان‌های بدون مدرک،‌ سازمان ملل درباره «وضعیت اضطراری» در مناطق مرزی افغانستان و به طور خاص، شرایط سخت انسانی در مرز دوغارون-اسلام‌قلعه هشدار داد.

سازمان ملل از بازگرداندن اجباری زنان ابراز نگرانی کرده و هشدار داده است که حقوق اساسی و امنیت آنها به‌شدت در معرض تهدید است.

تاج‌الدین ایوالی نماینده صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) در افغانستان اعلام کرد ۲۵ درصد از افغان‌ها اخراج شده کودکانی هستند که با کمترین وسیله و پول از مرز عبور می‌کنند و وارد افغانستان می‌شوند.

این در حالی است که بسیاری از افغان‌ها بدون پول، خانه و هرگونه تضمینی برای آینده به این کشور بازگشته‌اند.

اخراج گسترده افغان‌ها فشار زیادی به زیرساخت‌های شکننده افغانستان وارد می‌کند، کشوری که پیش از این هم با اقتصادی بحران‌زده و جمعیتی نزدیک به ۴۵ میلیون نفر به شدت وابسته به کمک‌های بین‌المللی بوده است.

پیش از ایران، پاکستان هم جمعیت گسترده‌ای از افغان‌ها را اخراج کرده بود.

طالبان از زمان بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، تلاش کرده‌اند چهره‌ای باثبات و مسلط از خود نشان دهند. اما حتی مسئولان حاضر در این محل هم فشارها را تأیید می‌کنند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد