یورونیوز: دومین روز درگیریهای ایران و اسرائیل از بامداد شنبه ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) در حالی آغاز شده که حملات اسرائیل به مناطق مختلف ایران از جمله به اطراف فرودگاه مهرآباد تهران و منطقه حکیمیه در شرق تهران، محل استقرار مجموعهای از تاسیسات نظامی همچنین دانشگاه امام حسین، وابسته به سپاه پاسداران، ادامه دارد.
رسانههای اسرائیل نیز از تداوم حملات ایران به شهرهای اسرائیل از جمله حیفا در بامداد شنبه خبر میدهند.
همزمان گزارش نیویورکتایمز حاکی از آن است که بامداد شنبه، سامانه پدافند هوایی در نزدیکی «بیت رهبری و نهاد ریاستجمهوری» در تهران فعال و پیوسته در حال شلیک بوده است.
ایران هشدار داده که حملات خود علیه اسرائيل را تشدید خواهد کرد و پایگاههای هر کشوری که در دفاع از اسرائيل در برابر حملات موشکی ایران نقشی ایفا کند، هدف قرار خواهد داد.
ارتش اسرائیل: راه ایران اکنون باز است؛ حمله به اهداف در تهران از سر گرفته خواهد شد
فرمانده ستاد کل ارتش اسرائیل در جلسه ارزیابی نظامی خود با فرمانده نیروی هوایی گفت که «راه ایران اکنون باز است و بر اساس برنامههای عملیاتی، هواپیماهای نیروی هوایی عملیات حمله به اهداف در تهران را آغاز خواهند کرد.»
به گزارش جروزالم پست، مقامات امنیتی اسرائیل صبح شنبه ۲۴ ژوئن اعلام کردند که نیروی هوایی اسرائیل پس از «انهدام اکثر سامانههای پدافند هوایی ایران اکنون قادر است بدون مانع تا تهران عملیات انجام دهد.»
جروزالم پست نوشت که تا حدود دو سال پیش، نیروی هوایی اسرائیل با محدودیتهای شدیدی در عملیات بر فراز لبنان و سوریه مواجه بود اما با از بین رفتن قابلیتهای نظامی سوریه و نیز حزبالله، برد عملیاتی اسرائیل بیش از پیش گسترش یافته و مسیرهای پرواز به ایران کوتاهتر شده است.
به نوشته جروزالم پست اظهارات ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل مبنی بر اینکه «راه به تهران هموار شده است»، «نشان دهنده تسلط هوایی فعلی ارتش اسرائیل و نیز یک تغییر استراتژیک است و انتظار میرود سرعت عملیات هوایی افزایش یابد.»
شمار تلفات جانی حملات موشکی ایران به اسرائیل: سه کشته و ۸۰ زخمی
به گزارش رسانهها و ارتش اسرائیل، چهار موج حملات موشکی جمعه شب و بامداد شنبه ایران به اسرائیل تا لحظه تنظیم این گزارش ۳ کشته و ۸۰ زخمی برجای گذاشته است. دو نفر از سه شهروند اسرائیل بر اثر اصابت موشک ایران به ساختمانهای مسکونی در شهر ریشون لِتسیون کشته شدهاند.
به گزارش رسانههای ایران حملات هوایی اسرائیل به ایران، در تهران ۷۸ کشته و ۳۲۹ مجروح و در آذربایجان شرقی ۱۸ کشته و ۳۵ مجروح برجای گذاشته است. نماینده ایران در سازمان ملل متحد میگوید که «اکثریت قریب به اتفاق» قربانیان حملات اسرائیل، غیرنظامی هستند.
در حملات اسرائیل دستکم ۲۰ فرمانده عالی رتبه و ارشد ارتش و سپاه پاسداران ایران کشته شدند.
ماکرون: در صورت حمله تلافیجویانه ایران، فرانسه در عملیات حفاظت و دفاع از اسرائیل شرکت خواهد کرد
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد: «ما از امنیت اسرائیل حمایت میکنیم. اگر اسرائیل به عنوان بخشی از یک اقدام تلافیجویانه از سوی ایران مورد حمله قرار گیرد، فرانسه در عملیات دفاعی و حفاظتی شرکت خواهد کرد.»
او افزود که اعلام آمادگی فرانسه در این موضوع قبلا اعلام شده است و «در شرایطی غیر از این» فرانسه در هیچ عملیات تهاجمی شرکت نخواهد کرد؛ زیرا پاریس همچنان طرفدار اتخاذ یک راه دیپلماتیک برای حل و فصل مساله برنامه هستهای و موشکهای بالستیک ایران است.
کشته شدن دوتن از مسئولان ستادی نیروهای مسلح ایران
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که غلامرضا محرابی، معاون اطلاعات ستادکل نیروهای مسلح و مهدی ربانی، معاون عملیات ستادکل نیروهای مسلح در جریان حملات اسرائیل کشته شدند.
موضع ایران در قبال مذاکرات هستهای: طرف مقابل کاری کرد که «گفتگو بیمعنا شد»
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته با اشاره به حملات اسرائیل به ایران گفت: «طرف مقابل کاری کرد که گفتگو بیمعنا شد.»
خبرگزاری تسنیم به نقل از او نوشت: «نمیتوان همزمان ادعای مذاکره کنید و همزمان تقسیم کار کنید و اجازه دهید رژیم نسلکش تمامیت ارضی ایران را هدف قرار دهد. برای کسی قابل تصور نیست که رژیم بدون اجازه آمریکا مرتکب چنین جنایتی شده باشد. اساسا رژیم صهیونیستی آرزویش این بود که طرفهای غربی را به سوی گرفتاری بکشاند به نظر میرسد ایندفعه هم موفق شد روند دیپلماتیک را تحت تاثیر قرار دهد.»
گفتگوی تلفنی نخستوزیر هند و نتانیاهو
نارندرا مونی، نخستوزیر هند اعلام کرد که بصورت تلفنی با همتای اسرائیلی خود درباره تحولات خاورمیانه گفتگو کرده است.
او در شبکه ایکس نوشت: «نتانیاهو من را در جریان وضعیت قرار داد. من نگرانیهای هند را با او در میان گذاشتم و بر لزوم احیای صلح و ثبات در منطقه تأکید کردم.»
حزبالله لبنان: در درگیریهای ایران و اسرائیل مداخله نمیکنیم
یکی از مقامات حزبالله لبنان به رویترز گفت که این گروه شبهنظامی قصد ندارد که در حمایت از تهران به اسرائیل حمله کند.
این موضع در حالی بیان شده که این گروه تحت حمایت ایران، پیش از این با انتشار بیانیهای، حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرده و آن را تشدید خطرناک تنشهای منطقه خوانده بود.
با این وجود، حوثیهای یمن دو روز پیش از حمله اسرائیل به ایران یعنی در ۱۱ ژوئن هشدار داده بودند که در صورت حمله اسرائیل و آمریکا به ایران، وارد جنگ خواهند شد.
یک منبع انصارالله یمن در گفتگو با وبسایت خبری نیوزویک هشدار داده بود که این گروه در حالت آمادهباش در سطح بالا است؛ زیرا «اساساً به دلیل تجاوز و محاصره غزه و به دنبال آن تجاوز به یمن، در حالت جنگ با اسرائیل قرار دارد».
این منبع همچنین گفته بود: «آمریکا حق ندارد در خدمت به رژیم صهیونیستی که تهدید اصلی امنیتی برای منطقه محسوب میشود، به کشورهای جامعه و منطقه ما حمله کند. مطمئناً به نفع مردم آمریکا نیست که در خدمت رژیم صهیونیستی درگیر جنگ جدیدی شوند.»
پیام جدید نتانیاهو خطاب به مردم ایران: راه را برای دستیابی شما به آزادی هموار میکنیم
بنیامین نتایاهو، نخستوزیر اسرائیل در یکی از آخرین پیامهای ویدئویی خود، مردم ایران را خطاب قرار داد و گفت که با دستیابی به اهداف این عملیات، راه برای «دستیابی مردم ایران به آزادی» نیز هموار میشود.
او گفت: «من کنار شما ایستادهام، مردم اسرائیل در کنار شما ایستادهاند.... ما در میانه یکی از بزرگترین عملیات نظامی تاریخ، عملیات "شیر بپاخاسته" قرار داریم... رژیم اسلامی که نزدیک به ۵۰ سال شما را سرکوب کرده، تهدید به نابودی کشور من، اسرائیل، کرده است. هدف عملیات اسرائیل خنثی کردن تهدید هستهای و موشکهای بالستیک رژیم اسلامی علیه ماست. با دستیابی به این هدف، ما همچنین راه را برای دستیابی شما به آزادی هموار میکنیم.»
او افزود: «در ۲۴ ساعت گذشته، ما فرماندهان ارشد نظامی، دانشمندان ارشد هستهای، مهمترین تأسیسات غنیسازی رژیم و بخش بزرگی از زرادخانه موشکهای بالستیک آن را نابود کردهایم. اقدامات بیشتری در راه است. رژیم نمیفهمد از کجا خورده و از کجا خواهد خورد. این رژیم هرگز تا این حد ضعیف نبوده است. اکنون فرصت شماست تا برخیزید و صدایتان را به گوش جهانیان برسانید: "زن، زندگی، آزادی".»
اسرائیل ادعای به اسارت گرفته شدن یکی از خلبانانش در ایران را تکذیب کرد
ارتش اسرائیل خبر منتشر شده از سوی برخی رسانههای داخل ایران مبنی بر به اسارت گرفته شدن یکی از خلبانان زن این کشور، همچنین ساقط شدن دو هواپیمای جنگندهاش توسط پدافند هوایی ایران را تکذیب کرد.
رئیس جمهور فرانسه: ما ایران مسلح به سلاح هستهای نمیخواهیم
امانوئل ماکرون شامگاه جمعه در تشریح مواضع پاریس در قبال تحولات خاورمیانه گفت: «موضع فرانسه در قبال تحولات خاورمیانه ساده است. ما طرفدار صلح، امنیت و ثبات برای همه در این منطقه هستیم. ما خاورمیانهای که ایران در آن مسلح به سلاح هستهای باشد نمیخواهیم. ما خاورمیانهای که در آن غزه بطور دائمی در اشغال باشد و مردمش در رنج باشند، نمی خواهیم. و معتقدیم که راه حل این مشکلات نیز در برقراری ثبات خلاصه میشود. یعنی وضعیتی که در آن، اسرائیلیها بتوانند در کنار حضور یک دولت فلسطینی، همچنان در صلح و امنیت زندگی کنند و همزمان موجودیت و حق اسرائیل برای دفاع از خود در منطقه به رسمیت شناخته شود.»
ارتش اسرائیل: پایگاه تبریز نابود شد
ارتش اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد که روز گذشته به تأسیسات نظامی نیروی هوایی ایران در چند نقطه از جمله در همدان و تبریز حمله و پایگاه تبریز را نابود کرده است.
در این بیانیه آمده است: «دهها هدف متعلق به سیستم دفاع هوایی رژیم ایران نابود شدند. ارتش اسرائیل به تأسیسات نظامی نیروی هوایی ایران واقع در همدان و تبریز در غرب ایران حمله کرد. پایگاه تبریز در نتیجه این حمله نابود شد. علاوه بر این، ارتش اسرائیل دهها هدف در سیستم دفاع هوایی رژیم ایران، پهپادها و پرتابگرهای موشکهای زمین به زمین را مورد حمله قرار داد و نابود کرد.»