logo





نویسندگان علیه «نسل‌کشی» در اسرائیل
نامه سرگشاده نویسندگان بریتانیایی و ایرلندی

دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۲ ژوين ۲۰۲۵



صدها نویسنده از بریتانیا و ایرلند در نامه‌ای سرگشاده انتقاد تندی به اسرائیل وارد کرده‌اند: آنان اعلام کردند که با یهودستیزی مخالف‌اند، اما حمله به مردم نوار غزه را نسل‌کشی می‌دانند.

تاریخ: ۲۹ مه ۲۰۲۵، ساعت ۱۲:۵۱

گروهی متشکل از نزدیک به ۳۸۰ نویسنده بریتانیایی و ایرلندی، از جمله زیدی اسمیت و ایان مک‌یوئن، در نامه‌ای سرگشاده اقدامات اسرائیل در غزه را «نسل‌کشی» خوانده و خواستار آتش‌بس شده‌اند.

به‌کارگیری اصطلاح «نسل‌کشی» در ارتباط با اقدامات اسرائیل در نوار غزه، موضوعی مناقشه‌برانگیز است. در سال ۱۹۴۸، نسل‌کشی طبق کنوانسیون سازمان ملل متحد در این‌باره به‌عنوان جرم بین‌المللی تعریف شد. از آن زمان، نسل‌کشی به معنای «نابودسازی کامل یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا دینی به‌عنوان یک کل» تلقی می‌شود. اکنون، به‌دلیل شمار فراوان قربانیان غیرنظامی و تهاجم جدید در نوار غزه، اسرائیل بیش از پیش با این اتهام مواجه است که مرتکب نسل‌کشی شده است.

نویسندگان این نامه، که چهارشنبه منتشر شد، نوشته‌اند که باید بی‌قید و شرط جنایات هفتم اکتبر ۲۰۲۳ توسط حماس را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دانست. آنان همچنین تأکید کرده‌اند که قاطعانه با یهودستیزی مخالف‌اند و آن را محکوم می‌کنند. با این حال، به همان اندازه درست است که امروز حمله به مردم غزه را نسل‌کشی بنامیم. این نامه که به امضای نویسندگانی چون حنیف قریشی، ژانت وینترسون، ارواین ولش و الیف شفق نیز رسیده، تأکید دارد که نهادهایی مانند شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد «به‌روشنی» اقداماتی از سوی نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) را به‌عنوان مصادیق نسل‌کشی شناسایی کرده‌اند.

تظاهرات در بروکسل نیز برگزار شد

نویسندگان این نامه خواستار توزیع فوری و بی‌قید و شرط غذا و کمک‌های پزشکی در نوار غزه توسط سازمان ملل و نیز آتش‌بسی شده‌اند که «امنیت و عدالت برای همه فلسطینیان، آزادی تمامی گروگان‌های اسرائیلی و آزادی هزاران زندانی فلسطینی که به‌طور خودسرانه در زندان‌های اسرائیل نگهداری می‌شوند» را تضمین کند. در ادامه آمده است که در صورت امتناع دولت اسرائیل از پذیرش آتش‌بس فوری، باید تحریم‌هایی علیه آن اعمال شود.

نویسندگان بریتانیایی و ایرلندی در اعتراض خود تنها نیستند. روز سه‌شنبه، حدود ۳۰۰ نویسنده فرانسوی‌زبان، از جمله برندگان جایزه نوبل، آنی ارنو و ژان-ماری گوستاو لوکلزیو، در نامه‌ای مشابه، آنچه در غزه رخ می‌دهد را «نسل‌کشی» نامیدند.

در پاریس، چندین سازمان بین‌المللی امدادرسانی آب یکی از فواره‌های شهر را به رنگ قرمز درآوردند تا به خون‌ریزی جاری در نوار غزه اعتراض کنند. در مقابل وزارت امور خارجه آلمان در برلین نیز، نه سازمان امدادرسان فعال در غزه از جمله «پزشکان بدون مرز» و «دیاکونی کمک‌های بشردوستانه»، دست به اعتراض زدند.

نیروهای مسلح اسرائیل به‌تازگی یک تهاجم گسترده‌ی جدید را در نوار غزه آغاز کرده‌اند. تنها در اوایل همین هفته، محاصره تقریباً سه‌ماهه‌ی کمک‌های بشردوستانه اندکی کاهش یافت، اما از نظر سازمان ملل متحد، این کمک‌ها همچنان ناکافی و محدود بوده‌اند.

اقدامات اسرائیل از سوی بروکسل نیز با انتقادات شدید مواجه شده است. کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، حملات مستمر ارتش اسرائیل به زیرساخت‌های غیرنظامی در نوار غزه را «غیرقابل‌قبول» خواند. او تأکید کرد که «استفاده نامتناسب از زور و کشته شدن غیرنظامیان قابل تحمل نیست».

به نقل از اشپیگل آنلاین


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد