logo





تیم لارکین

خانه‌ شیشه ای: دورویی دولت موقت بنگلادش

ترجمه‌ی احمد سیف

دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۸ آپريل ۲۰۲۵



سال نو که بیاید شش ماه از زمانی را نشان می‌دهد که دولت موقت بنگلادش پس از فروپاشی دولت نخست‌وزیر شیخ حسینا به دنبال اعتراضات مستمر هفته‌ها به قدرت رسید. دولت موقت، به رهبری برنده جایزه نوبل، محمد یونس، قول داد که به آنچه آن را "غارت لیگ عوامی" توصیف می‌کند، پایان بدهد. این دولت وعده داد که فساد را ریشه‌کن کرده و اختلاس را پایان دهد. با این حال، کمتر از نیم‌سال پس از شروع کار دولت، به نظر می‌رسد که این دولت در تناقضات و اتهاماتی در مورد تسویه حساب‌های سیاسی درگیر شده است.

نمونه‌ای از این وضعیت: تحقیقات اخیر درباره بنگلادشی‌هایی است که در امارات متحده عربی ملک دارند، و عمدتاً بر کسانی متمرکز شده است که براساس گزارشات موجود با لیگ عوامی ارتباط دارند. تحلیل‌ها نشان داده که ۴۶۱ بنگلادشی مالک ملک‌هایی در اطراف دبی هستند. با این حال، برخی از حذف شده های جالب و قابل توجه وجود دارد.

یکی از کسانی که دراین لیست حضور ندارد، مهرین ساره منصور است، دختر احسان منصور، رئیس جدید بانک مرکزی کشور که توسط دولت موقت منصوب شده است. نگاهی بدون فیلتر به رسانه‌های اجتماعی مهرین زندگی لوکس و پر از تجمل او را نشان می دهد. حساب‌های او پر از تصاویر تعطیلات آفتاب‌خورده، کالاهای برند در کابین‌های کلاس اول، و نمایش‌های بی‌پایان از تفریحات گران‌قیمت است. برای کسی که پدرش خود را به عنوان مبارزی علیه تجملات و فساد معرفی کرده است، ثروت برجسته او یک تضاد آشکار است.

با توجه به مشکلاتی که اقتصاد بنگلادش در حال دست و پنجه نرم کردن با آنها است، این دوروئی بیشتر به چشم می خورد. تورم به سرعت در حال افزایش است و نرخ بهره به بیش از ۱۲٪ افزایش یافته است. بنگلادشی‌هایی که با این چالش‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است به زودی سوالات سختی بپرسند: چگونه دختر احسان منصور می‌تواند در چنین راحتی و تجمل زندگی کند در حالی که کشور تحت فشار مالی شدید قرار دارد؟ و چگونه است که خود احسان منصور می‌تواند در یک «خانه مزرعه» سه‌طبقه شیشه‌ای و فولادی استراحت کند در حالی که دیگران کمربند هایشان را تنگ‌تر می‌کنند؟

به نظر می‌رسد که مدتی است که مهرین در رفاه لوکس زندگی می کند. او در نزدیکی واشنگتن دی سی بزرگ شده و به یک مدرسه کاتولیک دخترانه رفته و از سنین پایین به سفرهای مختلفی رفته است. پس از اینکه به گفته خارجی‌ها «لاتاری زندگی لوکس» را برده است، او بر روی جلد مجلات ظاهر شده، لباس‌های برند پوشیده، شغل‌های نخبه‌ای را دنبال کرده و همچنان در حالی که منابع درآمدی مشخصی ندارد، زندگی لوکس خود را ادامه می‌دهد.

در سال‌های اولیه، مهرین چندین فعالیت را دنبال کرده ، از جمله یک وبلاگ محبوب، خط مد، و کسب‌وکار جواهرات، پیش از آنکه در اوایل سالهای بیست‌سالگی به داکا منتقل شود. در آنجا، او تلاش کرد که خود را به عنوان یک رستوران‌دار مطرح کند. اگرچه او ابراز تمایل کرده بود که غذای باکیفیت «با قیمت‌های مناسب برای همه» ارائه دهد، اما رستوران‌های او عمدتاً به مشتریان نخبه‌گرا و به غذاهای گران قیمت غربی و سوشی اختصاص داشتند.

در حال حاضر، مهرین در دبی زندگی می‌کند، جایی که سبک زندگی او نشان‌دهنده ثروت فوق‌العاده است. او اغلب در رویدادهای مد شرکت می‌کند، خودروهای لوکس می‌راند و ساعت‌هایی با قیمت‌های هزاران پوند را به نمایش می‌گذارد که بسیاری از آن‌ها هدیه‌هایی از پدرش بوده‌اند. علی‌رغم اینکه خود را کارآفرین معرفی می‌کند، ولی به ندرت در رسانه‌های اجتماعی‌اش به فعالیت‌های تجاری فعال خود اشاره می‌کند.

یکی از معدود ابتکارات شناخته‌شده او، بنیاد Watchers است که به کودکان فقیر غذا، آموزش و خدمات بهداشتی ارائه می‌دهد؛ اما این بنیاد در سال‌های اخیر فعالیت زیادی نداشته است. صفحه فیسبوک این بنیاد از سال ۲۰۲۳ بی‌حرکت باقی مانده و وب‌سایت آن همچنان اعلام می‌کند که «به زودی راه‌اندازی خواهد شد». مهرین از می ۲۰۲۱ تاکنون هیچ اشاره‌ای به این بنیاد در حساب‌های اجتماعی خود نکرده است. با این حال، او به طور مداوم دیگر جنبه‌های زندگی خود را، از جمله خریدهای تجملاتی، حضور در کالاهای ارزهای دیجیتال، و دکوراسیون داخلی لوکس «خانه جایگزین» او در داکا مستند کرده است.

سخت است که نپرسیم چرا روزنامه دیلی استار جزئیات سبک زندگی بین‌المللی پر تجمل مهرین را نادیده گرفته است. شاید دولت موقت مداخله کرده است؟ بالاخره، وقتی دختر رئیس بانک مرکزی کشور در حال سفر به سراسر جهان است و پدرش نرخ بهره را به بیش از ۱۲٪ افزایش می‌دهد و تورم به شدت بالا می‌رود، این تصویر خوبی نیست.

در نهایت، این وضعیت یک سطح اساسی از دوروئی در بالاترین سطوح دولت موقت را برجسته می‌کند. همانطور که رژیم جدید به دنبال انتقام و سرزنش دیگران برای مشکلات اقتصادی خود است، شاید نگاهی به پشت پرده نشان دهد که آن‌ها آن‌طور که خود را به عنوان نماد فضیلت معرفی می‌کنند، نیستند.

https://intpolicydigest.org/a-house-of-glass-the-hypocrisy-of-bangladesh-s-interim-government/


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد