بنیامین نتانیاهو بهدلیل سیاستهایش در قبال گروگانها تحت فشار قرار دارد. پس از خلبانان و کهنهکاران دستگاههای اطلاعاتی، معماران و هنرمندان، اکنون نیروهای ذخیرهی یگانهای ویژه نیز اعلام کردهاند: «آزادی گروگانها مهمترین وظیفهی اخلاقی است.»
در اسرائیل، اعتراضات در درون نهادهای امنیتی علیه نحوهی جنگافروزی نخستوزیر بنیامین نتانیاهو در حال افزایش است.
همانطور که پیشتر نیز در جریان تظاهرات علیه اصلاحات جنجالی قوهی قضائیه از سوی دولت راستگرای نتانیاهو، ابتدا نیروهای ذخیرهی نیروی هوایی بودند که صدای اعتراض بلند کردند، اکنون نیز بار دیگر آنان پیشگام شدهاند. این افراد از دولت میخواهند که آزادی گروگانها را بر ادامهی جنگ در غزه مقدم بداند. به این درخواست، کهنهسربازان سازمانهای اطلاعاتی نیز پیوستهاند، از جمله تمیر پاردو، رئیس پیشین موساد.
اکنون فراخوان دیگری نیز منتشر شده که در آن ۴۷۲ سرباز پیشین یگانهای ویژه – از جمله نیروهای ذخیرهی فعال – نامهای را در حمایت از آزادی گروگانها امضا کردهاند. به گزارش روزنامهی اسرائیلی «هاآرتس»، این نامه بهتازگی منتشر شده است.
در این نامه آمده است: «آزادی گروگانها امروز مهمترین وظیفهی اخلاقی است و باید بر همه اهداف دیگر اولویت داشته باشد.» در ادامه تأکید شده که ادامهی اسارت گروگانها در نوار غزه پایههای اخلاقی دولت اسرائیل را سست میکند.
به گزارش پایگاه خبری ynet، از میان امضاکنندگان این نامه، ۱۳۵ نفر از نیروهای ذخیرهی فعال هستند. طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، این افراد در گذشته یا حال عضو سه یگان ویژهی متفاوت بودهاند:
شَلدَگ (Shaldag): واحدی وابسته به نیروی هوایی که برای انجام عملیات شناسایی در سرزمین دشمن آموزش دیده است.
موران (Moran): وابسته به توپخانه، و مسئول اجرای برنامههای محرمانهی موشکهای برد بلند است.
یگان ۶۶۹: یگان ویژهای که مأموریت نجات و تخلیه مجروحان در مناطق جنگی را بر عهده دارد.
به گزارش Times of Israel، حدود ۱۷۰۰ هنرمند و فعال فرهنگی نیز خواهان توقف فوری جنگ و آزادی گروگانها شدهاند. در بیانیهی این گروه آمده است که جنگ غزه، که جان گروگانها و سربازان را به خطر میاندازد و به قربانی شدن هزاران انسان و رنج متقابل منجر شده، در خدمت منافع سیاسی است.
افزون بر این، طبق گزارش این روزنامه، ۳۵۰ نویسندهی اسرائیلی نیز خواستار پایان دادن به جنگ شدهاند.
به گزارش این روزنامه، حدود ۶۰۰ معمار، مهندس و شهرساز نیز در بیانیهای جداگانه خواستار آزادی گروگانها شدهاند – حتی اگر این اقدام به پایان جنگ منجر شود.
طبق گزارش رسانههای اسرائیلی، شمار فزایندهای از نیروهای ذخیره نیز از بازگشت به جنگ غزه سر باز میزنند، چرا که دیگر با رویکرد ارتش موافق نیستند و از جمله نگران اشغال مجدد نوار غزه از سوی اسرائیل هستند.
به نقل از اشپیگل آنلاین