logo





تاکید اوباما بر برقراری روابط همراه با احترام با ایران

۱۳ آبان؛ درگیری‌ها در تهران و پیام اوباما

تظاهرات و راهپیمایی حامیان جنبش سبز در تهران به مناسبت ۱۳ آبان آغاز شده است. هم‌زمان باراک اوباما در پیامی به مناسبت سی‌‌امین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، خواستار از سرگیری مناسبات دو کشور براساس احترام متقابل شد.

چهار شنبه ۱۳ آبان ۱۳۸۸ - ۰۴ نوامبر ۲۰۰۹

dargiri-dar-tehran2.jpg
دویچه وله: بنا بر گزارش‌های رسیده از تهران، راهپیمایی حامیان جنبش سبز به مناسبت ۱۳ آبان، از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه‌ی صبح روز چهارشنبه آغاز شده است. دانشجویان دانشگاه‌های تهران و شریف راهپیمایی خود را با تجمع در محوطه‌ی این دو دانشگاه آغاز کرده‌اند.
وب‌سایت خبری پارلمان‌نیوز، پایگاه خبری فراکسیون اقلیت مجلس، خبر داده است که در میدان هفت تیر نیز تجمع مردم آغاز شده و نیروهای انتظامی و امنیتی حاضر در محل، چندین بار اقدام به شلیک گاز اشک‌آور و تیرهوایی کرده‌اند تا از تجمع مردم جلوگیری کنند.
مهدی کروبی اعلام کرده است که راهپیمایی خود به طرف سفارت سابق آمریکا در تهران را از میدان هفت تیر آغاز می‌کند. پارلمان‌نیوز نوشته است، مردم حاضر نیز با شعارهایی همچون "کروبی زنده باد، موسوی پاینده باد" و "یا حسین، میرحسین" در انتظار استقبال از مهدی کروبی هستند.
خبرگزاری کار ایران (ایلنا) خبر داده است که ایستگاه‌های متروی «هفت تیر»، «طالقانی»، «دروازه دولت» و «فردوسی»، روزچهارشنبه تا پایان مراسم راهپیمایی ۱۳ آبان بسته‌اند. در ایستگاه‌های مترو اعلام می‌شود که این اقدام به دستور مقامات مسئول صورت گرفته است.
دانشجویان دانشگاه‌های تهران و شریف راهپیمایی خود را با تجمع در محوطه‌ی این دو دانشگاه آغاز کرده‌اند. دانشجویان دانشگاه تهران با شعار «مرگ بر دیکتاتور» برای آغاز راهپیمایی به سمت انقلاب حرکت کردند.
با این حال، بنا بر گزارش‌های رسیده، نیروهای امنیتی و انتظامی با شدت هر چه تمام‌تر تلاش دارند تا مانع از تجمع و راهپیمایی مردم شوند. در مناطقی از شهر، از جمله عباس‌آباد تهران، صدای تیزاندازی شنیده شده است.
خیابان‌های منتهی به سفارت سابق آمریکا، توسط نیروهای انتظامی و نیروهای لباس شخصی مسدود شده و از حرکت گروه‌های مردم جلوگیری می‌شود. سرویس‌های خبری بین‌المللی، از جمله کانال اول تلویزیون آلمان و شبکه‌ی خبری بین‌المللی بی بی سی، از درگیری شدید نیروهای انتظامی با تظاهرکنندگان خبر می‌دهند. پلیس برای متفرق کردن مردم از باتوم و گاز اشک‌آور استفاده می‌کند.

پیام اوباما

۱۳ آبان در عین‌حال سی‌امین سال قطع مناسبات ایران و آمریکاست. باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، در بیانیه‌ای به این مناسبت، خواستار از سرگیری مناسبات دو کشور بر اساس منافع دو کشور و احترام متقابل شد.
اوباما در بیانیه‌ی خود گفته است، ایالات متحده‌ی آمریکا مایل است گذشته را پشت سر گذاشته و مناسباتی بر اساس "احترام و منافع متقابل" با ایران برقرار نماید.
رئیس جمهور آمریکا افزوده است، دولت ایران باید تصمیم بگیرد که یا نگاه خود را همچنان به گذشته بدوزد و یا تصمیمی اتخاد کند که درها را به سوی فرصت‌های بزرگ، رفاه و عدالت برای مردم خویش باز کند.

پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای

بیانیه‌ی رئیس‌جمهور آمریکا در حالی منتشر شده که آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز گذشته (سه‌شنبه ۱۲ آبان) از مقام‌های دولت خواست "فریب لبخندهای آمریكا" را نخورند.
آیت‌الله خامنه‌ای گفت: «هرگاه آمریكایی‌ها لبخند ظاهری زده‌اند، پس از دقت و بررسی مشخص شده، خنجری نیز در پشت خود مخفی كرده‌اند و نیت آنها عوض نشده است».
آقای خامنه‌ای افزود: «لبخند تاكتیكی، فقط كودكان را فریب می‌دهد و اگر مسئولان كشور باهوش، مجرب، پخته و دل در گرو منافع ملت داشته باشند، فریب این لبخندها را نخواهند خورد».
اظهارات روز گذشته‌ی آیت‌الله خامنه‌ای این ارزبابی تحلیلگران را تایید کرد که ایران از مواضع خود در مذاکرات ژنو با گروه شش عقب نشسته است. در این مذاکرات، ایران موافقت کرده بود که بخش عمده‌ی اورانیوم کم‌غلظت خود را برای غنی‌سازی بیشتر به روسیه تحویل دهد. گفته می‌شود آیت‌الله خامنه‌ای این توافق را رد کرده است.


تاکید اوباما بر برقراری روابط همراه با احترام با ایران

بی بی سی: باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا می گوید ایالات متحده خواستار برقراری روابطی برپایه منافع دو جانبه و احترام متقابل با ایران است.
آقای اوباما در بیانیه ای که به مناسبت سی امین سالگرد تصرف سفارت ایالات متحده در ایران صادر کرد، بار دیگر بر عزم کاخ سفید بر کنار گذاشتن گذشته دو کشور و از سرگیری روابط جدید میان تهران و واشنگتن تاکید کرد.
آقای اوباما در بیانیه خود گفت: " من به طور آشکار مشخص کرده ام که ایالات متحده قصد دارد گذشته را پشت سر بگذارد و خواستار برقراری رابطه با جمهوری اسلامی بر اساس منافع دو جانبه و احترام متقابل است. ما در امور داخلی ایران دخالت نمی کنیم. ما عملیات تروریستی علیه ایران را محکوم کرده ایم. ما حق ایران برای برخورداری از یک برنامه انرژی هسته ای صلح آمیز را به رسمیت شناخته ایم. ما اراده خود را برای حرکت در جهت اعتمادسازی به همراه سایر اعضای جامعه بین المللی نشان داده ایم."
بیانیه آقای اوباما در حالی منتشر شد که ساعاتی قبل، آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران در یک سخنرانی در تهران، تلاش آمریکا برای بهبود روابط با کشورش را زیر سوال برد.
آقای خامنه ای سخنان آشتی جویانه مقامات آمریکایی را "لبخند تاکتیکی" توصیف کرده که فقط کودکان را فریب می دهد و "اگر مسئولان کشور باهوش، مجرب، پخته و دل در گرو منافع ملت داشته باشند، فریب این لبخند ها را نخواهند خورد."
آقای خامنه ای با اشاره به سخنان "به ظاهر زیبا و پیغام های مکرر شفاهی و کتبی رئیس جمهوری آمریکا برای مذاکره با ایران و حل مشکلات" تاکید کرده است که "جمهوری اسلامی از همان ابتدا تصمیم گرفت پیشداوری نکند و در عمل شعار تغییر را ملاحظه کند اما در این مدت هر چه در عمل دیده شده، خلاف سخنانی بوده که بر زبان جاری شده است."
به گفته رهبر ایران، آمریکا از یک طرف صبحت از مذاکره می کند اما از طرف دیگر به تهدید خود ادامه می دهد که "این همان رابطه گرگ و میش است که امام فرمودند این رابطه را نمی خواهیم."

نگاه رو به عقب یا جلو؟

باراک اوباما در بیانیه خود بر بهبود روابط ایران با جامعه جهانی در صورت عمل به تعهدهای بین المللی ایم کشور تاکید کرده است.
بیانیه آقای اوباما ضمن تاکید بر احترام مردم آمریکا برای مردم ایران و تاریخ این کشور، می افزاید: "جهان همچنان شاهد ندای قدرتمند آنها برای برخورداری از عدالت و تلاش شجاعانه آنها برای به دست آوردن حقوق جهانی است."
او در این بیانیه این سوال را مطرح کرد: " ما برای سی سال از آن چه که حکومت ایران با آن مخالف است، شنیده ایم. سوالی که در حال حاضر وجود دارد این است که در پی چگونه آینده ای است؟
بیانیه آقای اوباما در ادامه می افزاید: " حال وقت آن است که حکومت ایران تصمیم بگیرد که می خواهد بر روی گذشته تمرکز کند یا این که تصمیم هایی را اتخاذ خواهد کرد که درهای فرصت های بزرگ، کامیابی و عدالت را به روی مردمش می گشاید."
آقای اوباما پس از پیروزی در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری آمریکا در چندین نوبت به طور مستقیم و غیرمستقیم رهبران ایران خطاب قرار داده و خواستار بهبود روابط شده است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد