logo





به نقل از هفته‌نامه اشپیگل شماره ۱۳:

حوثی‌ها؛ «مهم‌ترین برگ برنده ایران»

دوشنبه ۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۴ مارس ۲۰۲۵

new/houtiha.jpg
رئیس‌جمهور یمن، رشاد العلیمی، ۷۱ ساله، درباره حملات آمریکا به کشورش و نفوذ فزاینده ایران در دریای سرخ می‌گوید:

اشپیگل: آقای العلیمی، ارتش آمریکا از روز شنبه گذشته حملاتی را علیه مواضعی در یمن انجام داده است. ده‌ها نفر کشته شده‌اند. چرا این اتفاق اکنون رخ می‌دهد؟

العلیمی:
این حملات علیه مواضع نظامی شبه‌نظامیان حوثی واکنشی پیشگیرانه به تهدیدهای آن‌ها در حدود یک هفته پیش است، مبنی بر اینکه حملات خود به کشتیرانی دریایی را از سر خواهند گرفت.

اشپیگل:
حوثی‌ها حتی ادعا می‌کنند که ناو هواپیمابر «یواس‌اس هری اس. ترومن» را هدف قرار داده‌اند. آن‌ها ظاهراً از سر اعتراض به جنگ اسرائیل در غزه، کشتی‌های تجاری بین‌المللی را تهدید می‌کنند. این ادعاها تا چه حد قابل‌اعتماد است؟

العلیمی:
این فقط یک بهانه است. من این اظهارات حوثی‌ها را واکنشی مستقیم به تصمیم اخیر دولت ترامپ برای طبقه‌بندی این شبه‌نظامیان تئوکراتیک-فاشیستی به‌عنوان یک سازمان تروریستی خارجی می‌دانم.

اشپیگل:
مسئله اصلی چیست؟

العلیمی:
این شبه‌نظامیان سعی دارند جهان را در دریای سرخ تحت فشار بگذارند و اقدامات خرابکارانه خود را در لفافه توجیهات سیاسی گمراه‌کننده پنهان کنند. اما در پس این اقدامات، چشم‌انداز بزرگ ایران برای کنترل منطقه نهفته است. جمهوری اسلامی از مدت‌ها پیش به دنبال تسلط بر دریای سرخ بوده است.

اشپیگل:
ایران از زمانی که متحدانش – حماس و حزب‌الله – در جنگ غزه و در لبنان متحمل خسارات سنگینی شده‌اند، تضعیف شده است. این مسئله چه پیامدهایی برای یمن دارد؟

العلیمی:
پس از کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، در سپتامبر سال گذشته به دست اسرائیلی‌ها، ایران و رهبر حوثی‌ها، عبدالملک الحوثی، توافق کردند که او را به‌عنوان جانشین نصرالله پرورش دهند. به همین دلیل، عبدالملک الحوثی اکنون در خطبه‌هایش از یمن به‌عنوان رهبر محور مقاومت یاد می‌کند.

اشپیگل:
بر چه اساسی ادعا می‌کنید که او می‌تواند جایگزین نصرالله به‌عنوان رهبر ایدئولوژیک شود؟

العلیمی:
ما از دیدارهای محرمانه او با حامیان ایرانی‌اش اطلاع داریم که این موضوع را تأیید می‌کند. همچنین، سرمایه‌گذاری‌های کلان ایران در تقویت رهبری او نیز مؤید این امر است. این حمایت‌ها احتمالاً از آنچه حسن نصرالله در گذشته دریافت می‌کرد، بیشتر است. ضمن اینکه جاه‌طلبی عبدالملک الحوثی برای تبدیل‌شدن به مهم‌ترین چهره در محور ایران، مسئله جدیدی نیست.

اشپیگل:
حوثی‌ها در آینده چه نقشی ایفا خواهند کرد؟

العلیمی:
ایران در حال حاضر یمن را به‌عنوان مهم‌ترین برگ برنده خود می‌بیند. حمایت نظامی‌ای که قبلاً به بشار اسد در سوریه و حزب‌الله داده می‌شد، اکنون تا حد زیادی به سمت حوثی‌ها هدایت شده است. ایران در اینجا اهداف بلندمدتی را دنبال می‌کند.

به نقل از هفته‌نامه اشپیگل شماره ۱۳


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد