همانگونه که میدانیم در تاریخ ۱۰ مارس ۲۰۲۵ توافقنامه ای بین مظلوم عبدی و احمد الشرع امضا شد که خبر از پایان یک دوره و آغاز دوره ی تازه ای می داد که کردهای سوریه در آستانه ی شروع دوره ی جدید، به معنی واقعی کلمه 'قربانی' گردیدند و تمام دستاوردهای مبارزات و مقاومت خونین آنها، به ویژه دستاوردهای دموکراتیک زنان کرد طی ده سال اخیر، با امضای این توافق نامه ی ننگین بر باد داده شد.
در تاریخ مبارزات ملت ها، احزاب و گروه های سیاسی همه ی کشورها نمونه های فراوانی از 'شکست' را می توان مشاهده کرد، اما کمتر موردی را می توان سراغ گرفت که رهبر یا رهبران یک ملت یا گروه سیاسی، درست در زمانی که توان و نیروی لازم برای مقاومت و ادامه ی مبارزه را دارند، پرچم تسلیم را برافرازند و لبخند رضایت بر لب، توافقنامه ای را امضا کنند که همه ی دستاوردهای مبارزه ی چند دهه ای مردم خود را بر باد دهند.
چنین ننگ و خفتی به هر بهانه و توجیهی که صورت بگیرد، فقط و فقط از خائنین به مردم و آرمانهای خلق ها برمی آید و بس؛ شوربختانه این خیانت ننگین به امضای مظلوم عبدی فرمانده ی نظامی حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه و با 'دستور' فرمانده ی ارتش آمریکا در سوریه انجام گرفته است و آقای عبدی ملت ستم دیده ی کرد سوریه را به فرمان آمریکا و برخی کشورهای اروپایی به مسلخ جهادی های بهغایت مرتجع حاکم بر دمشق برد.
واقعیت این است که بذر این خیانت ننگین از همان روزی در جان مظلوم عبدی و رهبران حزب اتحاد دموکراتیک کردهای سوریه (پ ی د) کاشته شد که آنها باور خود به نیروی توده ها را از دست دادند و داوطلبانه تبدیل به ' تفنچی های محلی' ارتش اشغالگر آمریکا در سوریه شدند.
از آن روز به بعد مظلوم عبدی که پیش از آن، یک گریلای مبارز و چریک مدافع خلق بود، از آمریکایی ها لقب 'ژنرال'ی دریافت کرد و گریلاهای تحت فرمانش تفنگ های آمریکایی در دست و سوار بر 'ام رپ' های ارتش آمریکا در شهرها و روستاهای بهشدت فقرزده ی کردستان سوریه ویراژ دادند و گردوخاک بر سرو روی مردم خود پاشیدند و از همه ی خصلت های مبارزاتی تهی شدند و فقط یدک کش عنوان افتخار آمیز' یگان های مدافع خلق' بودند و از محتوا و جوهره ی آن تهی شدند.
واقعیت این است که برافراشتن پرچم تسلیم (به فرمان ارباب) سرنوشت و سرانجام همه ی آنانی بوده و خواهد بود که باور خود به مردم و قدرت لایزال توده ها را از دست داده و به دولت های خارجی امپریالیستی و مرتجع اتکا کرده و وابسته شده اند.
بنابر گفته های مظلوم عبدی و صالح مسلم( رهبر سیاسی پ ی د) در روز ۱۰ مارس ۲۰۲۵ آقای عبدی با یک بالگرد ارتش آمریکا به دمشق برده می شود و متن توافقنامه ای را که (پیشتر)از طرف 'خلیفه ی کراواتی' دمشق آماده شده بود امضا نمود.
توافقنامه دارای ۸ بند است که در چند بند از آن به صورت وعده های کلی گویانه به برابری حقوقی همهی سوریها اشاره شده است.
اما بندهای اصلی آن عبارتند از آتش بس در تمام مناطق سوریه/ حمایت از دولت سوریه در مبارزه با بازماندگان حکومت اسد و تمامی تهدیدات علیه امنیت و وحدت کشور/ ادغام تمام نهادهای غیرنظامی و نظامی در شمال شرق سوریه در اداره کشور سوریه از جمله گذرگاه های مرزی، فرودگاه و میادین نفت و گاز.
همانگونه که مشاهده می شود با اجرای این توافقنامه تمام نیروهای مسلح کردها ( یگان های مدافع خلق سابق) بایستی در ارتش سوریه، یعنی در نیروهای مسلح جهادی ادغام شوند و تحت فرماندهی احمد الشرع، به عنوان فرمانده ی کل قوا قرار گیرند.
در صورت اجرای این بند از توافقنامه قاعدتا ' یگان های مدافع زنان' ( ی پ ژ) با آن سابقهی درخشان از مقاومت و مبارزه علیه آدمخواران داعش بایستی منحل و ده ها هزار زن عضو این یگان ها خلع سلاح و به کنج خانه ها رانده شوند. زیرا جهادی های تحریر الشام نخواهند توانست زنان سرباز و درجه دار را در صفوف خود پذیرا باشند.
زیرا این آدمخوارهای مرتجع زن را فقط برای خانه داری، بچه داری و یا (جهاد نکاح) می خواهند و غیر از این ها جایگاه دیگری برای زنان قائل نیستند.
علاوه بر این در صورت ادغام همه ی ادارات و نهادهای اجتماعی و قضایی خودمدیریتی دموکراتیک کردستان سوریه، در ادارات دولتی تحریر الشام ساکنان شمال شرق سوریه و به ویژه زنان کرد همهی دستاوردهای سیاسی، اجتماعی، حقوقی و فرهنگی خود را از دست خواهند داد.
در بند ۶ توافقنامه حمایت از دولت سوریه در مبارزه با بازماندگان حکومت اسد و تمامی تهدیدات علیه امنیت و وحدت کشور مورد توافق قرار گرفته است.
این بند با صراحت حمایت از حکومت خلافتی جهادی های تحریر الشام از طرف حزب اتحاد دموکراتیک را مورد تاکید قرار داده و بر مقابله با هرگونه مخالفت داخلی با حکومت تصریح دارد.
به عبارتی ساده تر در صورت اجرا شدن توافقنامه، جهادی ها و افراد مسلح یگان های مدافع خلق (سابق) مشترکان به سرکوب هر ندای مخالفی در داخل کشور خواهند پرداخت.
زیرا تشخیص اینکه چه عملکرد و کنشی 'تهدید' علیه امنیت سوریه است، بر عهده ی خلیفه ی دمشق، به عنوان حاکم کشور و فرمانده ی کل قوا خواهد بود.
بررسی همه ی بندهای این توافقنامه و پیامدهای اجرای آنها مقاله را به درازا خواهد کشاند و از حوصله ی خوانندگان بیرون خواهد بود. بنابراین به همین چند بند به عنوان نمونه ای از خیانت فاجعه بار حزب دموکراتیک کردستان به مردم کرد سوریه، زنان مبارز کرد و همه ی مردم سوریه اکتفا می کنم. به امید انکه در آینده مجالی دگر دست دهد و بیشتر به این موضوع بپردازیم.
همچنین همانگونه که می دانیم درست سه روز پس از امضای توافقنامه، متنی با عنوان 'اعلامیه ی قانون اساسی جدید سوریه' از طرف احمد الشرع امضا گردید که حداقل تا ۵ سال آینده اداره ی کشور سوریه بر طبق آن انجام خواهد گرفت.
متن این به اصطلاح قانون را کمیته ای از جهادی های منصوب الشرع، بدون مشورت با بقیه ی نمایندگان سیاسی و مراجع دینی کردها، علوی ها، دروزی ها و بقیه ی گروه های قومی و دینی سوریه تهیه و ارائه نموده بودند.
بنابر این از هم اکنون حداقل دو بند از بندهای توافقنامه ی عبدی- الشرع که به 'مشارکت همه ی سوری ها در اداره ی امور کشور' اشاره داشت، نقض گردیده و از طرف جهادی ها لگدمال شده است.
در اعلامیه ی قانون اساسی جدید، منشا مشروعیت همه ی قوانین سوریه 'شرع اسلام' (شرع اسلام با قرائت جهادی ها دانسته شده و رای و نظر آحاد مردم سوریه و پیروان بقیه ی ادیان و مذاهب آن کشور نادیده گرفته خواهند شد.
همچنین تصریح گردیده که دستکم تا ۵ سال آینده هیچ انتخاباتی در سوریه برگزار نخواهد شد و فقط 'یک مجلس مشورتی' که اعضای آن را شخص الشرع تعیین و منصوب خواهد کرد، وظیفه ی تدوین قوانین را برعهده خواهد داشت.
اعلامیه ی قانون اساسی جدید تاکید دارد که الشرع حداقل تا ۵ سال آینده به عنوان رئیس حکومت و فرمانده ی کل نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی سوریه در راس همه ی امور کشور قرار خواهد داشت.
یعنی حداقل تا ۵ سال آینده کشور سوریه توسط یک خلیفه ی مطلق العنان اداره خواهد شد.
تحت چنین شرایطی و با وجود چنین وضعیت نفرت انگیز و بی نهایت ارتجاعی ای، مظلوم عبدی و بقیه ی رهبران حزب اتحاد دموکراتیک، با کمال بی شرمی از ' دستاوردها و امتیازات تاریخی' توافقنامه ی امضا شده برای ملت کرد و همه ی اقلیت های قومی و دینی سوریه سخن می گویند و خیانت تاریخی خود را خدمت به خلق های سوریه قلمداد می کنند.
نتیجه گیری
همانگونه که در ابتدا تاکید نمودم امضای این توافقنامه ی ننگین از طرف مظلوم عبدی، به نمایندگی از حزب اتحاد دمکراتیک کردستان سوریه، یک خیانت تاریخی نابخشودنی به مردم کرد و همه ی مردم سوریه است که پیامد بریدن این حزب از مردم و تن دادن به وابستگی به کشورهای امپریالیستی اروپایی و آمریکا است.
من پیشتر در مقاله ی به تفصیل درباره ی اهداف کنونی کشورهای اروپایی، آمریکا و ترکیه در سوریه پرداخته بودم و یادآور شده بودم که استقرار حکومت خلافتی احمد الشرع و نمایش وجود امنیت در سوریه به منظور بازگرداندن مهاجرین ان سوری از اروپا و ترکیه، شروع هرچه سریع تر پروژه ی انتقال گاز قطر به اروپا و موضوع 'کریدور داود' اسرائیل از جمله مهمترین اهداف آنها است.
بنابر این امضای توافقنامه عبدی- الشرع را نیز بایستی در همان راستا ارزیابی کرد.
با همهی اینها به باور من مردم کرد سوریه و به ویژه زنان مبارز و قهرمان کرد، حاضر به پذیرش مفاد این توافقنامه ی ننگین و احکام و قوانین ارتجاعی باندهای جهادی حاکم بر دمشق نخواهند شد و از دستاوردهای دموکراتیک ده سال اخیر خود چشم نخواهند پوشید و به خلافت ارتجاعی احمد الشرع تن نخواهند داد.
امثال مظلوم عبدی و صالح مسلم و بقیهی رهبران حزب اتحاد دموکراتیک نیز چنانچه بر خیانت خود اصرار بورزند، از طرف مردم کرد و بقیهی سوریها ترد و رسوا خواهند گردید و مبارزه ی کردها و بقیهی سوری ها در مسیر ترقی خواهی و استقرار یک حکومت سکولار و دموکراتیک ادامه خواهند یافت.
بایز افروزی ۱۴ مارس ۲۰۲۵
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد