صحبت های اخیر محسن رفیق دوست، به ویژه در باره نقش او در ترور مخالفان حکومت اسلامی اسباب تعجب عده ای از اهالی رسانه وتحلیلگران سیاسی شده است، آنگونه که انگاری این" قاتلِ بالفطره" تازه کشف شده و نخستین باراست به جنایت ها و فسادهایش" افتخار"می کند.
" بچۀ میدون" که در خانواده ای" ميدونی" در خيابان خراسان و لرزاده بزرگ شده، پسر پدری ست که در ميدان امين السلطان(ميدان تره بار و ميدان بارفروش ها) کسب و کار، و اسم و رسمی داشت. محسن که مدتی وردستِ پدر بود از همان نوجوانی رفتاری لاتی وخشن داشت که درمحله با آزار مردم نشانه ها و زمینه های شکل گیری توحشِ مقدس را به نمایش می گذاشت. بچه های خیابان خراسان و لرزاده او را بچه مسجدیِ"جوجه لات" " پُررو" لقب داده بودند.
پيش ازانقلاب بهمن پس از سازمان و گروه عوض کردن های متعدد با فاصله گرفتن از هواداری از سازمان مجاهدین خلق ایران، سرانجام جای واقعی اش را يافت و به جمعيت فدائيان اسلام و هيئت های مؤتلفه پيوست، و از فعالين جوان ِ اين جريان تروريستی شد.
آغاز آدمکشی رسمی وعلنی "حاج محسن" به سال ها قبل از انقلاب بهمن، به دوره ی بلوای ۱۵ خرداد ۴۲ بر می گردد.
یکی از نخستین آدمکشی هایش را پس از رخداد "مدرسه فيضه قم " به سال ۱۳۴۲ مرتکب شد." حاج محسن" فردی را که حدس می زد در زدو خوردهای مدرسه فيضيه حضور داشته و آخوندی را کتک زده، به قتل رساند. وی بارها نوشته ونقل کرده است:
"...يک شبی که به شدت باران میآمد، شايد يکی از شبهايی بود که توی تهران کمتر آن جور باران میآيد. البته من چند شبی کشيک او را کشيدم با يک چماق حسابی و چون کمتر شبی بود که اين مست نباشد. بالاخره او، از ماشين پياده شد، میخواست برود خانهاش. من مخفی شده بودم و با چماق زدم توی سر اين. او افتاد و يک هفت هشت تا چماق ديگر هم زدم توی سر و کله اين و هلش دادم افتاد توی جوی آب و رفتم. فردای آن روز شايع شد که يک جنازهای توی ميدان شوش توی آبها پيدا شده و ان شاءالله خدا قبول کند." . حاج محسن گفته و نوشته است که اين جنايت را با کسب اجازه از سيد محمدهادی ميلانی، مرتضی مطهری و محمدرضا مهدوی کنی انجام داد.
شهرت اين " بچۀ ميدون" اما از روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، که رانندۀ ماشين حملِ آيت الله خمينی از فرودگاه به بهشت زهرا شد، پا گرفت. وی همراه با ديگر لات های متدين، مانند حاج مهدی عراقی، ماشاءالله قصاب و... گروه حفاظت از خمينی را درمدرسه رفاه وعلوی شکل دادند، گروهی که در کنار صادق خلخالی در زمره ی آغازگران کشتارهای حکومتی ای که ۲۶ بهمن سال ۱۳۵۷ از پشت بام مدرسه رفاه وعلوی شروع شد، بودند. رفيقدوست همزمان و به دستور آيت الله خمينی مسؤل صدور احکام برای تصرف اموال و اماکن ثروتمندان دوران پهلوی، و تملک آن دارايیها شد. وی در باندها وجريان های مختلف علنی ومخفی فعاليت نظامی و امنيتی وسياسی داشت.
در مقطع انقلاب، آدمکشی اش را بسانِ ديگر لات های متدين با گروه های فشار و کشتارآغاز کرد ضمن اینکه در شکل گيری کميته های انقلاب، گروه های کنترل و اداره کننده ی زندان ها ايفای نقش کرد.
حاج محسن در قتل چهارعضو مسؤل کانون خلق ترکمن، که در۲۹ بهمن سال ۱۳۵۸ به قتل رسيدند، دست داشت و بارها گفته و نوشته که در طرح ترورهای متعدد از جمله طرح ترور شاپور بختيار و مخالفان حکومت اسلامی در خارج دست داشته است و آن را اسباب افتخار خود می داند. وی به انجام وطيفه و تکليف آدمکشی و ترور به اشکال محتلف، به ويژه با کمک رسانی مالی و تسليحاتی به گروه های تروريستی داخل و خارج از ايران ادامه داده است.
تشتِ رسوایی آدمکشی وفساد مالی " حاج محسن" که پس از تأسيس وزارت سپاه و وزير سپاه و رئيس بنياد مستضعفان و جانبازان شدن، سازمان یافته تر و گسترده ترشد، سالیانی ست از بام افتاده است. حاج محسن نه فقط در آدم کشی در اقتصاد هم " تیزهوش" بود. در حوزه اقتصاد بنياد سازی هایش مثل "بنياد نور" و فعاليت در زمنيه های مختلف از جمله در حوزه دارو و ساختمان سازی و کامپیوتر و تلفن و... و تشکيلاتی بنام موسسه خيريه گل ياس ولقمان، و دست درازی به تعاونی ها و پروژه های متعدد از جمله " تجارت سکس" نمونه اند.
نمایش تکراریِ این قاتلِ "بالفطره" به احتمال زیاد نوعی نمایش" قدرت نمائیِ"تروریستی و برای دامن زدن به ایجاد ارعاب و ترس است.
ـــــــــــــــــــ
برخی منابع:
محسن رفیق دوست: من و محسن رضایی فرمانده ترورهای برون مرزی بودیم./8 مارس 2025
محسن رفیق دوست: من و محسن رضایی فرمانده ترورهای برون مرزی بودیم - Gooya News
مصاحبه محسن رفيقدوست با خبرگزاری پارس، جولای ۲۰۱۵
http://news.gooya.com/politics/archives/2015/07/200145.php
سايت محسن رفيقدوست:
http://rafighdoost.com/
محسن رفيق دوست، خاطرات،مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سال ۱۳۸۳
حاج مهدی عراقی، نا گفته ها، خاطرات، پاريس-پائيز ۱۹۷۸-۱۳۵۷ به کوشش: محمود مقدسی و...، مؤسسه خدمات فرهنگی رسا، تهران، چاپ نخست ۱۳۷۰
ايران تايمز، شماره ۹۵۰، سيزدهم بهمن ماه ۱۳۶۸، ص ۴ / سرژ ميشل، فرستاده فيگارئ، کيهان لندن، پنجشنبه ۶ بهمن ۱۳۷۹، شماره ۸۴۲
محکوميت متهمان اصلی "خانه هدايت" کرج تأييد شد. . روزنامه ايران، ۱۹ آذر ۱۳۸۱.
http://www.roozonline.com/persian/news/newsitem/article/-0b250aeb78.html
http://sharghnewspaper.ir/News/90/07/11/12971.html
ايران تايمز، سال بيست وششم، شماره ۱۲۷۰، جمعه۲۵ اسفندماه ، ۱۳۷۴ ص ۷
اکبر گنجی، عالجناب سرخ پوش و عالی جنابان خاکستری، انتشارات طرح نو، ۱۳۷۹، ص ۸
مصاحبه مرتضی رفيقدوست با مجله پيام امروز- و " بچه ميدون ها" : اتحاد کار، شماره ۱۶ ، مرداد۱۳۷۴
محسن رفيق دوست، خاطرات،مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سال ۱۳۸۳ / و ناصر امينی، ايرانيان (نيويورک)، شماره ۴۴، آذر ۱۳۷۷.
اسنادی از اولين آدم ربائی رژيم جمهوری اسلامی
http://www.tabnak.ir/fa/news/73661/
حميد شوکت، پرواز درظلمت، زندگانی سياسی شاپور بختيار، نشربازتاب ( آلمان) ۲۰۱۴
رفيق دوست و آن کيسه پر از طلا، دنيای اقتصاد، ۲۴ آذر ۱۳۸۷
جانشينِ ياسر رفيقدوست
http://www.tabnak.ir/fa/news/73661/
مرکز اسناد انقلاب اسلامی: خاطرات محسن رفيق دوست از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲
ناگفتههای سپاه پاسداران در گفتگوی شهروند امروز با محسن رفيقدوست، شهروند امروز، ۶ بهمن ۱۳۸۶
فصلنامه ۱۵ خرداد، شماره ۲۰، بنياد تاريخ پژوهی ايران معاصر، سال ۱۳۷۶
تاريخ قيام ۱۵ خرداد به روايت اسناد ساواک، جواد منصوری، مرکزاسناد انقلاب اسلامی، سال ۱۳۷۸
جواد منصوری، قيام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، دفتر ادبيات انقلاب اسلامی، سال ۱۳۷۶
قيام ۱۵ خرداد به روايت اسناد ساواک، ( ۴ جلد)، مرکز بررسی اسناد تاريخی وزارت اطلاعات، ۱۳۷۹