logo





اسرائیل حملات هوایی به ناوگان دریایی سوریه را تایید کرد

فرانسه از اسرائیل خواست نیروهای خود را از سوریه خارج کند

چهار شنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱ دسامبر ۲۰۲۴



بی‌بی‌سی: اسرائیل تایید کرده که حملاتی هوایی علیه ناوگان دریایی سوریه انجام داده است که می‌گوید بخشی از عملیات برای خنثی‌سازی توانایی‌های نظامی سوریه بعد از سقوط حکومت بشار اسد است.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت که کشتی‌هایش دوشنبه شب پایگاه‌های نیروی دریایی سوریه در البیضاء و لاذقیه را هدف گرفتند، جایی که ۱۵ کشتی جنگی پهلو گرفته بود.

بی‌بی‌سی درستی ویدئوهایی را تایید کرده است که انفجارهایی را در لاذقیه نشان می‌دهد. این تصاویر نشان‌دهنده خسارات گسترده به کشتی‌ها و بخش‌هایی از بندر است.

ارتش اسرائیل همچنین گفت که جنگنده‌هایش بیش از ۳۵۰ حمله هوایی علیه اهدافی در سراسر سوریه انجام داده‌اند، و همزمان نیروهای زمینی خود را وارد یک ناحیه حائل غیرنظامی میان سوریه و بلندی‌های جولان اشغالی کرده است.

یشتر گروه دیدبان حقوق بشر سوریه گفت که از زمان سقوط دولت این کشور به دست شورشیان در روز یکشنبه بیش از ۳۱۰ حمله هوایی توسط ارتش اسرائیل را ثبت کرده است.

اسرائیل کاتس، وزیر دفاع، در بیانیه‌ای گفت که ارتش اسرائیل می‌خواهد «توانایی‌های استراتژیک (سوریه) که تهدیدی برای کشور اسرائیل است را نابود کند.»

او اضافه کرد که عملیات انهدام ناوگان دریایی سوریه یک «موفقیت بزرگ» بود.

ارتش اسرائیل گفت طیف گسترده‌ای از اهداف از جمله پایگاه‌های هوایی، وسایل نقلیه ارتش، سلاح‌های ضدهوایی و سایت‌های تولید تسلیحات در دمشق و حمص، طرطوس و پالمیرا را زده است.

این کشور همچنین انبارهای تسلیحات، مهمات و «ده‌ها» سکوی موشک‌های سطح-به-سطح دریایی را بمباران کرد و گفت که هدف آن جلوگیری از «افتادن آنها به دست افراط گرایان است.»

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در پیامی ویدئویی به گروه شورشی هیئت تحریر شام، که اسد را از قدرت برکنار کرد، گفت که اگر به ایران اجازه دهد «دوباره خود را در سوریه تثبت کند» با «قدرت» به آن واکنش نشان خواهد داد.

او قبلا آرزوی خود را برای داشتن مناسباتی صلح‌آمیز با دولت جدید سوریه بیان کرده بود، و مداخله‌های نظامی در این کشور را اقدامی دفاعی توصیف کرد.

رامی عبدالرحمن، مدیر دیدبان حقوق بشر سوریه، گفت پیام این حملات نابودی «تمام قابلیت‌های ارتش سوریه» است و آن را «تعرضی» به خاک سوریه توصیف کرد.

عملیات ورای منطقه حائل

ارتش اسرائیل همچنین تایید کرد که نیروهایش در حال عملیات در بخشی از خاک سوریه ورای منطقه حائل در مرز بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل هستند.

ارتش اسرائیل اذعان کرد که نیروهایش وارد خاک سوریه شده‌اند اما به بی‌بی‌سی گفت که گزارش‌ها درباره نزدیک شدن تانک‌ها به دمشق «کذب» است.

در این بیانیه آمده است که برخی از نیروهای ارتش در «ناحیه جدایی» که هم‌مرز بلندی‌های جولان است «و سپس چند نقطه دیگر» مستقر شده‌اند.

ناداو شوشانی، سخنگوی ارتش اسرائیل، به بی‌بی‌سی گفت: «وقتی از چند نقطه اضافی صحبت می‌کنیم، منظور همان بخش 'ناحیه جدایی' یا منطقه حائل در مجاورت آن است.»

بی‌بی‌سی وریفای (بخش راستی‌آزمایی بی‌بی‌سی) موقعیت جغرافیایی یک سرباز ارتش اسرائیل در یک عکس را تایید کرده که کمی بیش از نیم کیلومتر ورای منطقه حائل در بلندی‌های جولان در داخل سوریه - در دامنه تپه‌ای در نزدیکی روستای کودانا - ایستاده است.

ارتش اسرائیل روز دوشنبه عکس‌هایی را از سربازان خود منتشر کرد که از بلندی‌های جولان تحت اشغال اسرائیل وارد منطقه حائل غیرنظامی در سوریه شدند، جایی که نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در آن مستقر هستند.

نتانیاهو روز دوشنبه گفت تصرف مواضع ارتش سوریه در منطقه حائل یک «موضع‌ دفاعی موقت تا زمانی است که یک آرایش مناسب پیدا شود.»

او گفت: «اگر بتوانیم با نیروهای جدید در حال ظهور در سوریه روابط همسایگی و مسالمت‌آمیز برقرار کنیم، این خواسته ماست. اما اگر نتوانیم، برای دفاع از کشور اسرائیل و مرزهای اسرائیل هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد.»

وزارت خارجه ترکیه ورود اسرائیل به منطقه حائل را محکوم کرد و آن را به داشتن «ذهنیتی اشغالگرانه» در یک «دوره حساس زمانی که امکان دستیابی به صلح و ثباتی که مردم سوریه سال‌هاست آرزوی آن را دارند ظاهر شده» متهم کرد.

منطقه حائل، همچنین معروف به «ناحیه جدایی»، در سال ۱۹۷۴ به عنوان بخشی از توافق آتش‌بس میان دو کشور با هدف فاصله گذاشتن میان نیروهای اسرائیلی و سوری پس از اشغال بلندی‌های جولان توسط اسرائیل ایجاد شد.

اسرائیل در سال ۱۹۸۱ در اقدامی یکجانبه جولان را ضمیمه کرد. این اقدام در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته نشد، هرچند ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ چنین کرد.

گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، در پاسخ به سوالی درباره حملات دوشنبه شب ارتش اسرائیل گفت که اسرائیل تنها به فکر دفاع از شهروندان خود است.

او گفت: «به همین دلیل است که ما به سیستم‌های تسلیحات استراتژیک مانند سلاح‌های شیمیایی باقی‌مانده یا موشک‌ها و راکت‌های دوربرد حمله می‌کنیم تا به دست افراط‌گرایان نیفتند».

آژانس نظارت بر مواد شیمیایی سازمان ملل روز دوشنبه از مقام‌های سوریه خواست از ایمن بودن انبارهای مشکوک سلاح‌های شیمیایی اطمینان حاصل کنند.

معلوم نیست آیا سوریه سلاح شیمیایی دارد و آن را کجا نگه می‌دارد، اما گمان می‌رود که اسد، رئیس‌جمهور پیشین، سلاح‌های شیمیایی را حفظ کرده باشد.

حملات اسرائیل پس از آن صورت می‌گیرد که شورشیان سوری پایتخت این کشور را به تصرف خود درآوردند. همزمان بشار اسد از کشور گریخت و بنابر گزارش‌ها به روسیه رفت. او و پیش از آن پدرش از سال ۱۹۷۱ در این کشور قدرت را در دست داشتند.

نیروهای تحت رهبری گروه مخالف اسلامگرای هیئت تحریر شام در ساعات اولیه روز یکشنبه وارد دمشق شدند و ساعتی بعد با حضور در تلویزیون دولتی اعلام کردند سوریه اکنون «آزاد است».

فرانسه از اسرائیل خواست نیروهای خود را از سوریه خارج کند

دویچه‌وله: وزارت امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه ۱۱ دسامبر (۲۱ آذر) اعلام کرد که پاریس از اسرائیل خواسته است تا از منطقه غیرنظامی مرزی با سوریه در بلندی‌های جولان، عقب‌نشینی کند.

در بیانیه وزارت خارجه فرانسه در این مورد آمده است: «همان‌طور که سازمان ملل تأکید کرده است، هرگونه حضور نظامی در منطقه حائل بین اسرائیل و سوریه، نقض توافقنامه ۱۹۷۴ درباره عقب‌نشینی نیروها است.»

به این خاطر فرانسه از اسرائیل خواسته است که "از این منطقه عقب‌نشینی کرده و حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را رعایت کند."

پس از سرنگونی رژیم بشار اسد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به ارتش این کشور دستور داد که وارد منطقه حائل در بلندی‌های جولان شود و کنترل این منطقه و "مناطق استراتژیک مجاور" را به دست بگیرد.

در همین حال نتانیاهو اعلام کرد که اسرائیل به "هیچ نیروی دشمن اجازه نمی‌دهد در مرز کشور مستقر شود."

او در عین حال توافقنامه با سوریه درباره منطقه حائل را "پایان‌یافته" اعلام کرد.

اسرائیل در سال ۱۹۶۷ بخش عمده‌ای از بلندی‌های جولان سوریه را تصرف و بعدها این مناطق را به خاک خود الحاق کرد.

در سال ۱۹۷۴، سازمان ملل متحد یک منطقه حائل بین بخش الحاق‌شده اسرائیل و بخش سوری بلندی‌های جولان ایجاد کرد که در آن نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفل) مستقر هستند.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد