logo





گزارش جهانی «سازمان عفوبین الملل»:

ثبت بالاترین تعداد اعدام ها در پنج سال منعکس کننده افزایش آن در خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد.

فعالان علیه مجازات اعدام

دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ - ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴



ثبت بالاترین تعداد اعدامها در پنج سال (۲۰۱۷-۲۰۲۲) منعکس کننده افزایش آن در خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد.

توضیح مترجمین: این مقاله در نشریه اینترنتی ScheerPost در ۱۸ماه می ۲۰۲۳به چاپ رسید .

بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل در مورد مجازات اعدام در جهان، سال ۲۰۲۲ شاهد بیشترین تعداد اعدام های ثبت شده از سال ۲۰۱۷ به بعد بوده است. این افزایش عمدتاٌ به دلیل بالا رفتن مجازات اعدام در تعداد انگشت شماری از کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد. این گزارش همچنین به تقلیل در تعداد احکام اعدام تازه صادر شده در سراسر جهان اشاره دارد. بنا بر گزارش این سازمان ، استفاده از مجازات اعدام در چندین کشورکه ناقض قوانین بین المللی هستند شامل ادامه اعدام در ملاء عام، اعدام نوجوانان یا افرادی که فاقد توانایی ذهنی هستند و یا دادرسی های ناعادلانه و گرفتن اعترافات اجباری تحت شکنجه میباشد.

گزارش جهانی:
احکام اعدام و اعدام ها در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که ۸۸۳ مورد اعدام در ۲۰ کشورثبت شده که نسبت به سال قبل ۵۳ درصد افزایش یافته و بالاترین رقم از سال ۲۰۱۷ تاکنون می باشد. تعداد واقعی اعدام ها احتمالاٌ بیشتر از آنچه که گزارش شده می باشد زیرا تعداد دقیق اعدام ها در چین، کره شمالی و ویتنام به دلیل اقدامات مخفی کاری نامعلوم است. دلیل اصلی این افزایش در سطح جهانی، بالا رفتن ۵۹ درصدی اعدام ها در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا میباشد که ۹۳ درصد از اعدام های ثبت شده جهان در آنجا رخ داده. تنها در این منطقه و با نوعی قوانین متفاوت نسبت به بقیه دنیا، دو کشور ایران (۷۰ درصد) و عربستان سعودی (۲۴ درصد) ، ۹۴ درصد از ۸۲۵ اعدام را به خود اختصاص داده اند.

کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با افزایش چشمگیر اعدام ها در سال ۲۰۲۲، قوانین بین المللی را نقض کرده و بدین ترتیب بی اعتنایی بی رحمانه خود به زندگی انسان ها را آشکار کرده اند. تعداد افرادی که در سراسر منطقه از زندگی محروم شدند به طور چشمگیری افزایش یافت. عربستان سعودی بصورت تکان دهنده ای، ۸۱ نفر را تنها در یک روز اعدام کرد. اخیراٌ ایران در تلاشی مذبوحانه برای پایان دادن به خیزش مردمی، افراد را صرفا به دلیل استفاده از حق اعتراض اعدام کرد.»

به استثنای هزاران اعدام تخمینی در چین، بیشترین تعداد اعدام های شناخته شده در ایران رخ داده است، جایی که اعدام ها نسبت به سال قبل ۸۳ درصد افزایش داشته است. از میان ۵۷۶ اعدام در ایران، محکومیت به قتل عمد (۴۸ درصد) و جرایم مرتبط با مواد مخدر (۴۴ درصد) با افزایش ۷۵ درصدی اعدام های مربوط به قتل عمد و ۹۳ درصد افزایش در جرایم مرتبط با مواد مخدر نسبت به سال گذشته، بالاترین رده بندی ها را داشتند. تعداد اعدام ها در عربستان سعودی از سال ۲۰۲۱ سه برابر شده و در مجموع به ۱۹۶ مورد در سال ۲۰۲۲ رسیده است. پس از پایان یک تعلیق موقتی مجازات مرگ برای جرایم مرتبط با مواد مخدر در سال ۲۰۲۰، تعداد ۵۷ اعدام برای جرایم مواد مخدر در سال ۲۰۲۲ ثبت شد.

در سال ۲۰۲۱ در مجموع ۲۰۱۶ حکم اعدام جدید در ۵۲ کشور ثبت شده است، در حالی که در سال ۲۰۲۲ تعداد ۲۰۵۲ حکم اعدام در ۵۶ کشور صادر شده است. با این حال، تعداد احکام اعدام جدید در چندین کشور: الجزایر (از۹ به ۵۴)، مصر (از ۳۵۶ به ۵۳۸)، هند (از ۱۴۴ به ۱۶۵)، کنیا (از ۱۴ به ۷۹)، کویت (از ۵ به ۱۶)، نیجریه (از ۵۶ به ۷۷) و تونس (از ۳ به ۲۶) افزایش قابل توجهی داشته است. بر اساس این گزارش، در پایان سال ۲۰۲۲، حداقل ۲۸۲۸۲ نفر محکوم به اعدام بودند، اگرچه به دست آوردن آمارهای دقیق برای چین، مصر، ایران، لیبی، کره شمالی و عربستان سعودی دشوار بوده. در ۲۶ کشور جهان، شماری از محکومین به مجازات اعدام شامل تخفیف یا عفو شدند و حداقل ۲۸ مورد تبرئه زندانیان در چهار کشور - کنیا (۲۰)، مراکش/صحرای غربی (۱)، ایالات متحده آمریکا (۲)، زیمبابوه (۵) به اجرا گذاشته شد.

در ادامه روند جهانی با فاصله گیری از استفاده مجازات اعدام، چهار کشور قزاقستان، پاپوآ گینه نو، سیرالئون و جمهوری آفریقای مرکزی ، مجازات اعدام را برای همه جرایم لغو کردند و دو کشور - گینه استوایی و زامبیا - مجازات اعدام را فقط برای جرایم عادی لغو کردند. در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دسامبر ۲۰۲۲، نهمین قطعنامه خواستار تعلیق جهانی استفاده از مجازات اعدام با هدف لغو نهایی آن با حمایت ۱۲۵ کشور عضو به تصویب رسید.

ترجمه توسط : فعالان علیه مجازات اعدام
اعدام هرگز، هیچگاه وبرای هیچکس!
مهر ۱۴۰۳


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد