logo





انفجار معدن زغال سنگ در طبس؛ بیش از ۵۰ نفر کشته شدند

يکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۴



بی‌بی‌سی: منابع خبری در ایران می‌گویند دستکم ۵۰ کارگر در انفجار معدن زغال‌سنگ در طبس در استان خراسان جنوبی کشته شدند. عملیات امدادرسانی ادامه دارد. شماری از کارگران همچنان مفقودند و درون معدن گیر افتاده‌اند. در خراسان جنوبی سه روز عزای عمومی اعلام شد.

مقام‌های دولتی در ایران می‌گویند این انفجار حدود ساعت ۲۱ شب گذشته (شنبه ۳۱ شهریور)، به دلیل تصاعد آنی گاز متان در تونل‌های معدن زغال‌سنگ شرکت معدنجو در طبس رخ داده است.

خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) می‌گوید در زمان وقوع حادثه ۶۹ کارگر در بلوک‌های سی و بی این معدن مشغول کار بودند.ف

ابراهیم رحیمیان دبیر اجرایی خانه کارگر طبس در استان خراسان جنوبی به خبرگزاری ایلنا گفته است «حادثه انفجار معدن تا این لحظه ۵۰ کارگر کشته و ۱۷ کارگر دیگر مصدوم شدند.»

محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت که اکنون به طبس رفته است، در مصاحبه‌ای گفت که «کارهای شرکت خصوصی که این معدن زغال‌سنگ را بر عهده دارد، در دست بررسی است اما اکنون اصل موضوع تخلیه و رسیدگی به حادثه معدن طبس است که باید انجام شود»

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت هم به روسای سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دستور داد تمامی امکانات برای خدمت‌رسانی به مصدومان این حادثه «بسیج و به‌کار گرفته شود.»

دبیر اجرایی خانه کارگر طبس در استان خراسان جنوبی به خبرگزاری ایلنا گفته است در پی انفجار گاز متان در ۲ بلوک بی و سی معدن طبس، ساعتی پیش کار بلوک بی تمام شد و از ۴۷ کارگری که در این بلوک مشغول کار بودند ۳۰ نفر فوت کردند و ۱۷ نفر مصدوم هم به بیمارستان منتقل شدند.

به گفته ابراهیم رحیمیان، «در پی ادامه روند امدادرسانی در قسمت بلوک سی که ۲۲ کارگر محبوس بودند به علت افزایش گاز متان، همگی جان باختند.»

روسای مجلس و قوه قضائیه هم دستوراتی جداگانه برای اعزام تیم‌هایی جهت رسیدگی و نظارت بر این حادثه صادر کردند.

در ویدیوهای منتشر شده از این حادثه به نظر می‌رسد اجساد درون واگن‌های حمل سنگ و خاک قرار دارند و شماری از کارگران با دیدن این صحنه‌ها بهت‌زده‌اند و گریه‌ می‌کنند.

چه رخ داده است؟

به گفته محمد جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی، «در مجموع ۶۹ کارگر شرکت معدنجو در لحظه حادثه مشغول به کار بودند، ۲۲ نفر در تونل سی و ۴۷ نفر در تونل بی».

امیر مرتاضی،‌ ‌رئیس اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی طبس، ساعتی پس از انتشار این خبر گفت این حادثه به علت انفجار گاز متان در بلوک سی معدن رخ داده است و «فعلا به دلیل حجم زیاد گاز امکان حضور در داخل تونل وجود ندارد».

بنابر گزارش‌ها، انفجار در عمق زمین روی داده است.

به دنبال این انفجارراه‌های ورودی بسته شد و به دلیل تجمع گاز متان افرادی که قصد ورود و امدادرسانی داشتند با مشکل مواجه شدند.

ساعتی بعد، محمدعلی آخوندی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، گفت: «عملیات امداد با تخلیه گاز و کاهش غلظت آن آغاز شده است.»

گزارش شده است که علاوه بر اشباع گاز متان، عمق عمودی ۲۵۰ متری تونل و همچنین مسیر طولی مورب نزدیک به ۷۵۰ متری عملیات نجات را دشوارتر کرده است.

پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، هم برای نظارت میدانی و مدیریت عملیات جست‌وجو و نجات کارگران مفقود شده راهی استان خراسان جنوبی شده است.

دادستانی مرکز استان خراسان جنوبی هم گفت در حال حاضر اولویت امدادرسانی‌ است و پس از آن با «ترک فعل‌های رخ داده» برخورد می‌شود.

به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی، «با تمامی بیمارستان‌ها برای انتقال مصدومان احتمالی و همچنین با پزشکی قانونی برای انتقال اجساد احتمالی هماهنگی لازم به عمل آمده است».

«از استان یزد نیز تقاضای کمک شده است تا نیروهای عملیاتی را از معدن‌های مختلف به منطقه اعزام کنند.»

محمد علی کاوسی، مدیر جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی، هم گفت چهار تیم‌ امداد و نجات جمعیت هلال احمر به محل حادثه اعزام شدند.

حوادث کارگری در ایران به‌ویژه در معادن بارها در سال‌های اخیر خسارت جانی بسیاری بر جا گذاشته است.

تنها در سه ماه نخست امسال، هشت حادثه مرگبار کارگری در ایران رخ داده که چهار مورد یعنی نیمی از آنها مربوط به معادن زغال سنگ بوده است.

روزنامه اعتماد ۲۹ خرداد ماه امسال گزارش داده بود که شمار حوادث کارگری منجر به مرگ در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به پارسال افزایش یافته است.

عدم رعایت استانداردهای کار و تهویه مناسب از دلایل اصلی حوادث مرگبار کارگری در معادن ایران عنوان شده است.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد