مخاطب من بگذار با تو از رضا شهابی، ، داوود رضوی، حسن سعیدی از رهروان سندیکای کارگری سخن بگویم که بارها بازداشت شده اند. راقم این سطور در متنی از سه تن از فعالان جنبش کارگری «سپیده قلیان، عسل محمدی و اسماعیل بخشی» سخن گفته است. این سه فعال کارگری بهخاطر دفاع از حقوق کارگران «نیشکر هفت تپه» در بازجوییها تحت فشار مضاعف قرار گرفتند. همچنین «منصور اسانلو» سندیکالیست که بهخاطر دفاع از حقوق کارگران «شرکت واحد اتوبوسرانی تهران» بارها در بازداشتگاه تحت بازجویی قرار گرفت. اسانلو دست آخر مجبور شد دست به مهاجرت بزند.
رضا شهابی زاده ۱۳۵۲ «تبریز» ایرانی. زندانی سیاسی، فعال کارگری. نام همسر«ربابه رضایی» نام فرزندان «شیرین و زکریا . شهابی مهندس برق است . بازداشت۱۳۸۹. وی ۲۲خرداد ۱۳۸۹ برای دومین بار بازداشت و مستقیما به بند «۲۰۹» زندان اوین منتقل شد.او به مدت هشت ماهی که در بازداشت بود، تحت فشار مضاعف بود. بازجو ها بر آن بودند به بهانهی واهی ارتباط با گروههای سیاسی برانداز از او اعتراف اجباری بگیرند. اما او این اتهام را نپذیرفت . چهارم خرداد ۱۳۹۰ در دادگاهی به ریاست « قاضی صلواتی » به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به یک سال و به اتهام «تبانی به قصد اقدام علیه نظام » به پنج سال حبس محکوم شد. رضا شهابی بارها در اعتراض به بلاتکلیفی، وضعیت نامناسب زندان، فشارهای امنیتی و عدم دریافت خدمات درمانی دست به اعتصاب غذا زد. پس از ۲۳روز اعتصاب غذا به او در «آذر۱۳۹۱» مرخصی استعلاجی دادند. رضا شهابی «فروردین ماه ۱۳۹۲» یک بار دیگر برای «تحمل حبس» به زندان احضار شد.
مخاطب من واقعهی موسوم به «جمعه سیاه» یادت هست؟ همان واقعه که با یورش نیروهای امنیتی و گارد زندان با. صدمات زیادی همراه بود. ماجرا از این قرار بود: آنها در «۲۸ فروردین ۱۳۹۳» بیخبر و بدون اطلاع قبلی ظاهراً جهت بازرسی به داخل بند «۳۵۰» ریختند. این اقدام مورد اعتراض زندانیان سیاسی از جمله رضا شهابی قرار گرفت. آنها زندانیان سیاسی را مورد ضرب شتم قرار دادند. «۴۰» تن از زندانیان جراحت شدید برداشتند. بیش از «۲۰»نفر طی دو نوبت به سلولهای انفرادی منتقل شدند. حدود «۱۰ماه» بعد پروندهای علیه تعدادی از آنها تشکیل شد. رضا شهابی بهعنوان متهم ردیف اول، «کامران ایازی» بهعنوان متهم ردیف دوم ، «امید زارعی نژاد» بهعنوان متهم ردیف سوم به اتهام «تبلیغ علیه نظام » در «شعبه۲۶ دادگاه انقلاب تهران» بهریاست «قاضی احمد زاده» محاکمه شدند. بر اساس حکم دادگاه رضا شهابی به یک سال حبس، کامران ایازی و امید زارعی نژاد هر کدام به «۹۱روز» حبس محکوم شدند. این حکم در دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شد. مخاطب من در اینجا باید خاطرنشان کنم که سندیکاهای مستقل کارگری چه در داخل چه در خارج در اعتراض به بازداشت طولانی رضا شهابی «تجمع های زیادی انجام دادند و جهت آزادی بدون قید و شرط این فعال کارگری از انجام هیچ کاری فرو گذار نکردند .
مخاطب من لازم است در همین جا یادآوری کنم که سه تن از فعالان جنبش سندیکای کارگری: «رضا شهابی، داوود رضوی، حسن سعیدی »طی بیانیهای خواهان لغو فوری اعدام فعال مدنی «شریفه محمدی »شدند. اتهام واهی «بغی»را حکمی ظالمانه، حیرت آور و جنون آمیز خواندند. حسن سعیدی فعال سندیکایی نیز بی نصیب نماند؛ حکم شش سال حبس حسن سعیدی و رضا شهابی دو فعال صنفی در دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شد. به این شرح که دادگاه تجدیدنظر احکام اولیه علیه حسن سعیدی و رضا شهابی را بدون حضور آنها عیناً تأیید کرد. «شعبه ۳۶دادگاه انقلاب تهران » اواخر مهر ماه هر یک از این دو فعال صنفی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام »و «اجتماع و تبانی»به شش سال حبس و برخی از مجازات های تکمیلی دیگر محکوم کرده است.
داوود رضوی سندیکالیست، فعال کارگری علاوه بر محکومیت «۵سال حبس تعزیری به دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی، همچنین فعالیت در گروهای سیاسی و احزاب نیز محکوم شده است. لازم است مخاطب بداند داوود رضوی از حدود «۹ماه » قبل تاکنون در رابطه با اتهاماتی از قبیل «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» در باز داشت بهسر میبرد. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد «پیگیری مطالباتی از قبیل، مسکن، دستمزد، و سعی در ایجاد سندیکای کارگری از طرف داوود رضوی از جمله مصادیق -اقدام علیه ملی- محسوب می شود. لازم است مخاطب بداند که همسر این فعال کارگری «هما خداوردیان» از وخامت بیماری گوارشی داوود رضوی در دوران بازداشت خبر دادهاست.
حسن سعیدی و رضا شهابی هم اکنون در بازداشتگاه زندان اوین محبوس هستند.اعتصاب غذا ی این دو فعال کارگری در «تیرماه» با واکنش های گستردهای همراه بود.از جمله چهار سندیکای بزرگ فرانسوی خواستار آزادی فوری این دو فعال صنفی - کارگری در ایران شدند. بنا به ادعای ماموران زندان «قاضی» کدام قاضی؟ رضا شهابی، حسن سعیدی را از حق تماس تلفنی یا داشتن ملاقات با خانواده محروم کرده است. همین ام در مورد سایر سندیکالیست های زندانی و همچنین معلمان زندانی از جمله کیوان مهتدی، انیشا اسداللهی، ریحانه انصاری نژاد، رسول بداقی، جعفر ابراهیمی و چهره شناخته شده سندیکای معلمان محمد حبیبی نیز صدق میکند. سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اینطور اضافه می کند: «به هیچ وجه فعالیت سندیکایی غیرقانونی نیست، بهخصوص اینکه ایران عضو سازمان جهانی کار است.
حسن سعیدی: در «۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱» ماموران امنیتی به خانه حسن سعیدی یورش برده ، وی را باز داشت و به زندان اوین منتقل کردند. این فعال کارگری در دادگاه بدوی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و اجتماع و تبانی و به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور » در مجموع به شش سال حبس تعزیری و از بابت مجازات تکمیلی به ممنوعیت خروج از کشور و عضویت در احزاب و فعالیت در شبکه های اجتماعی و منع اقامت در تهران و استان های مجاور به مدت دو سال محکوم شد. شگفت اینکه دادگاه تجدیدنظر هم این حکم را عیناً تأیید کرد. حالا حسن سعیدی فعال کارگری به دلیل بازداشت های متعدد و عوارض ناشی از آن از بیماریها یی نظیر «دهان، دندان، گوارشی و سوءهاضمه» رنج میبرد. حسن سعیدی از اعزام به مراکز درمانی و رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است. این شیوه محاکمه برای مخاطبان میهنمان شناخته شده است . قضات اتهاماتی از این دست را برای همه «متهمان» فرضی بهکار می گیرد. نمونه تازهای از این نوع اتهامات کلیشهای نهرا میتوان در مورد وکیل و حقوقدان میهنمان «مصطفی سیف زاده » دید. همان حقوقدانی که به خاطر اعتراض به اعدام ها به زندان تعزیری محکوم شدهاست. باری ، حسن سعیدی متولد «۱۳۵۰» و متاهل است. نام همسرش «نسرین رحیمی » است. حسن و نسرین دو فرزند دارند «امیر حسین و پویان». حسن سعیدی از سال «۱۳۸۳» فعالیت سندیکایی خود را آغاز کرده است. حسن سعیدی دو بار با حکم دادگاه به حبس محکوم شده است. برای حسن سعیدی از سال «۱۳۸۴» بی وقفه پرونده سازی شده است. پیش آمده است که با حکم اخراج از کار بر کنار شود و بعد از چند صباحی دوباره بهسر کار برگردد. حسن سعیدی آخرین بار در سال «۱۳۹۱»از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اخراج شده است. یکی از اعضای سندیکا چنین می گوید: «در سال ۱۳۸۷ در راستای فعالیت های سندیکایی، به دلیل نیاز این سندیکا به نیروی مسلط به قانون کار و تامین اجتماعی ،سعیدی با پشتکاری که از خود نشان داد، در فاصله کوتاهی به قوانین و مقررات کار و تامین اجتماعی مسلط شد. سعیدی در وزارت کار و تامین اجتماعی با وکالت نامه محضر ی به عنوان وکیل کارگران به دفاع از کارگران شرکت واحد پرداخت. در تاریخ «هشتم دی ماه ۱۳۹۸» «مصطفی رضوی » وکیل حسن سعیدی عضو سندیکای کارگران از تایید حکم «پنج سال» زندان موکلش در دادگاه تجدیدنظر خبر داد. این وکیل دادگستری چنین میگوید: «بعد از تجدیدنظر خواهی پرونده به شعبه «۳۶» دادگاه تجدیدنظر تهران ارجاع شد. رضوی اینطور می افزاید: «ما منتظر بودیم تشکیل جلسه بدهند؛ بهطور معمول در پروندههایی که احکام حبس بلند مدت دارند، تشکیل جلسه می دهند و به دفاعیات وکیل گوش می دهند.اما-در آنجا -متاسفانه بدون تشکیل جلسه اعلام کردند، بیایید دادگاه.» مصطفی رضوی وکیل دادگستری اینطور ادامه میدهد: «بعد از مراجع به دادگاه، متوجه شدم دفاعیات تجدیدنظر خواهی رد شده و همان حکم دادگاه بدوی، یعنی پنج سال حبس و دو سال ممنوعیت استفاده از شبکه های اجتماعی و گوشی هوشمند عیناً تأیید شده است. رضوی همچنین از پیگیری پرونده و شکایت به دیوان عالی کشور هم سخن گفت. دست آخر اظهار امیدواری کرد که «این حکم»شکسته شود. مسولین زندان در ادامه اعمال فشار به حسن سعیدی محبوس در زندان اوین در هفته گذشته او را از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم کردند و جهت تنبیهی از «بند چهار»به «بند هشت» زندان اوین انتقال دادند. از قراین پیداست که زندانی های دیگر هم همین وضع را دارند؛ علاوه بر قطع تماس تلفنی، محروم از ملاقات حضوری با خانواده.
مخاطب من، قضات بهخوبی به این امر وقوف کامل دارند که اتهاماتی از قبیل : فعالیت تبلیغی علیه نظام و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» از اساس بی پایه است. شگفت آنکه اتهاماتی از این دست در مورد اغلب زندانیان سیاسی بهکار برده می شود. اکنون دیگر این اتهامات برای مخاطبان میهنمان نه کمرنگ، بلکه بیرنگ شده است.
۱-«محمد سیف زاده » از وکلای برجسته میهنمان به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است. محمد سیف زاده حقوقدان و یکی از مؤسسان کانون مدافعان حقوق بشر است. این حقوقدان به تاریخ «۲۵اردیبهشت ۱۴۰۲» توسط «شعبه ۲۹دادگاه انقلابی اسلامی تهران » به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و نشر اکاذیب» به یک سال حبس تعزیری» محکوم شدهاست. محمد سیف زاده «۲۲مرداد» امسال. برای تحمل محکومیت خود به زندان اوین فراخوانده شدهاست.) «سعید دهقان» یکی از وکلای حقوق بشر در همان زمان گفت: علت این حبس نوشتن نامه به دبیر کل سازمان ملل -در رابطه به-اعتراض به موج اعدامها و سرکوب جنبش «زن زندگی آزادی» بوده است. مخاطبان میهنمان با احکام صادره از شعبه ۲۹دادگاه انقلابی اسلامی تهران بهشدت مخالف هستند. چرا که آزادی بیان و اندیشه و قلم حق مسلم شهروندان ماست. هیچکس را نمی توان به جرم اظهار عقیده در بند کرد. مضافاً به ای نکه آنچه را که محمد سیف زاده حقوقدان گرامی طی نامهای به دبیر کل سازمان ملل نوشته است، حقیقت محض است. .میتوان گفت که این نامه زبان حال مردمان میهنمان نیز است که از قلم یک حقوق دان متعهد تراوش کرده است. محمد سیف زاده به عنوان یک حقوقدان متعهد به وظیفه انسانی خود عمل کرده است .
۲-انیشا اسداللهی و کیوان مهتدی: زوج جوانی هستند که در حمایت از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران بازداشت و به چندین سال حبس محکوم شدند. انیشا در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» به اتهام «اجتماع و تبانی علیه -ج.ا-به پنج سال حبس تعزیری » و به اتهام «تبلیغ علیه نظام » به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است. کیوان مهتدی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «سیدعلی مظلوم » به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی » به پنج سال حبس تعزیری و به اتهام «تبلیغ علیه نظام » به یک سال حبس تعزیری محکوم شدهاست. احکام صادره از سوی قضات هم برای انیشا هم برای کیوان عیناً تأیید شد. در احکام صادر شده «اشد مجازات » نیز گنجانده شده است. مخاطب از خود می پرسد این زوج جوان به کدامین جرم می باید سالهای جوانی شأن را در بند بگذرانند. جدا از فعالیت فرهنگی - کتاب و نویسندگی و ترجمه آثار بزرگان ادب - بهعنوان دو هنرمند متعهد در حمایت از حقوق کارگران از هیچ کوششی فرو گذار نکردند و این در واقع در خور ستایش و تحسین و تقدیر است نه اینکه آنان را به بند کشیده و مانع کار خلاقه آنها شوند .قابل ذکر است که کیوان مهتدی یکی از اعضای مؤثر کانون نویسندگان ایران است.
۳-ریحانه انصارینژاد, فعال مدنی،فعال حقوق بشر: دادگاه انقلاب اسلامی ریحانه انصاری نژاد را به چهار سال حبس تعزیری و محرومیت های اجتماعی محکوم کرد. بهخاطر دفاع از حقوق کارگران. جلسه دادگاه او «۳۶ تیرماه ۱۴۰۲در شعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست «قاضی صلواتی »برگزار شد .ریحانه به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور » به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.مجازاتهای تکمیلی او عبارتند از: منع عضویت در احزاب ، گروه ها و دستجات سیاسی ، منع فعالیت در فضای مجازی ، رسانه ها و مطبوعات، منع خروج از کشور به مدت دو سال.ریحانه دوشنبه پانزدهم آبان ۱۴۰۲ جهت اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. ریحانه انصارینژاد از آن تاریخ تا کنون در بند زنان زندان اوین محبوس است. در اینجا لازم است خاطرنشان کنیم که کیوان و همسرش انیشا و ریحانه و چند عزیزی که بهطور اشاره به چند و چون محاکمه آنها خواهیم پرداخت، روزی در خانه «محمد حبیبی، سخنگوی کانون معلمان » گرد آمده بودند ،با یورش ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه زندان اوین منتقل شدند.
۴- رسول بداقی : عضو فعال صنفی معلمان، فعال حقوق بشر. رسول بداقی در دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست«قاضی صلواتی » به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام » و « تبانی و تجمع به قصد بر هم زدن امنیت ملی» به شش سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیت های اجتماعی محکوم شد. بداقی ابتدا به بند«۴زندان گوهر دشت کرج، بعد به بند ۲۰۹ زندان اوین، سپس به زندان رجایی شهر کرج » منتقل شد. رسول بداقی چندین بار اعتصاب غذا کرده است. بداقی به خاطر نوشتن نامهای در زندان اوین و فرستادن آن نامه به بیرون از زندان به سلول انفرادی بند «۱» زندان رجایی شهر انتقال یافت.
۵-جعفر ابراهیمی: فعال صنفی فرهنگی ،فعال حقوق کودکان.ابراهیمی «دوم اردیبهشت سال گذشته» توسط ماموران امنیتی بازداشت و به«بند ۲۰۹»زندان اوین منتقل شد. جعفر ابراهیمی در آستانه «تجمع اعتراضی یکم اردیبهشت ۱۴۰۱ معلمان و فرهنگیان » بازداشت شد.ابراهیمی از حدود شانزده ماه پیش در زندان اوین بهسر می برد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران از تایید حکم پنج سال زندان جعفر ابراهیمی خبر داد و بلافاصله آنرا محکوم کرد. «عرفان کرم ویسی» وکیل جعفر ابراهیمی در شبکه اجتماعی ایکس «توییتر سابق» نوشت که بنا بر رأی صادره از «شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر» تهران مجازات اشد بابت «اتهام اجتماع و تبانی» که پنج سال حبس بوده، قطعی است.
۶- محمد حبیبی: سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران است. حبیبی یکی از چهره های شناخته شده تشکل صنفی - فرهنگی زمان ماست. حبیبی بهخاطر فعالیتهای صنفی کانون معلمان بارها بازداشت است. از بازداشتگاهی به بازداشتگاهی دیگر، از زندان گوهر دشت به زندان رجایی شهر، از زندان رجایی شهر به زندان اوین، حبیبی مهمان زندانبانها ی زندان های متعدد بوده است. با بسیاری از زندانیهای مقاوم همچون دکتر«فرهاد میثمی» همبند بودهاست .بدون شک مخاطبان میهنمان فرهاد میثمی را هنوز بهیاد دارند؛ همان فرهاد که ۵۲ روز اعتصاب غذا کرد و خواستار آزادی «دکتر جلالی»شد، همان جلالی که به دلایل واهی محکوم به اعدام شدهاست. باری، محمد حبیبی سخنگوی تشکلی است که اعضای آن نقش بهسزایی در تعلیم و تربیت فرزندان ما دارند. «رامین صفر نیا» وکیل مدافع محمد حبیبی درحساب ایکس«توییتر سابق» نوشت: «امروز شنبه نهم تیر ۱۴۰۳ جلسه رسیدگی به پرونده موکلم محمد حبیبی در شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار برگزار شد و اتهام -در رابطه با -اجتماع و تبانی به تبلیغ علیه نظام تغییر کرده است.»
مخاطب من، در خاتمه می خواهم بگویم که در فرانسه ، کشوری که من در آن زندگی می کنم سازمان ها، احزاب، تشکلهای صنفی، سیاسی، فرهنگی علیرغم تضاد طبقاتی، علیرغم وجود جامعه سرمایه داری، از آزادی نسبی برخوردار هستند. بهویژه سندیکاهای مستقل کارگری و تشکلهای مستقل صنفی فرهنگی از آزادی عمل زیادی برخوردار هستند. در فرانسه کسی را بهخاطر عضویت در یک حزب، تشکل فرهنگی، سندیکای کارگری بازداشت و زندانی نمی کنند. مردمان شریف و نجیب ایران استحقاق این را دارند که در یک جامعه آزاد و برابر زندگی کنند، بدون اینکه هر ثانیه شمشیر «داموکلس» را بالای سر خود احساس کنن د(شمشیر داموکلس در اینجا دلالت دارد به تهدید دایمی.).
پاریس،نیمه دوم ماه اوت ۲۰۲۴ محسن حسام
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد