logo





نسل گم گشته

جمعه ۲۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۹ ژوييه ۲۰۲۴

محمد تقی طیب

new/mohammad-taghi-tayeb1.jpg
سی و هشت سال پیش در رابطه با ماموریت اداری به همراه خانواده به هامبورگ آمدیم و پس از پایان ماموریت به‌علت بیماری سابقه دار که می‌بایست بطور دائم تحت مداوا و کنترل باشم در هامبورگ ماندگار شدیم و در واقع عملا مهاجرت کردیم. بنظر من با زیر و رو شدن تمام مفاهیم و ارزشهای اجتماعی ، اخلاقی ، فرهنگی ، اقتصادی ، هنری و.... که از سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت در ایران، آغاز(که آن را باید نقطه عطف ایران بنامیم ) و با همان شدت تا کنون ادامه داشته ، تاثیر بسیار بارزی در زندگی تمام مهاجران داخل و خارج از کشور داشته و دارد که سعی دارم در این نوشتار به رئوس مشخصه این دگرگونی ها بپردازم.

من کسانی را که در سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت حداقل پانزده سال سن داشتند، به عنوان مهاجرین داخل کشور می‌نامم. علت این تعریف به واسطه تجربه متفاوت این افراد از ارزش‌های مفاهیم یاد شده در قبل و بعد از نقطه عطف ایران زمین است. تفاوت عمده مهاجرین داخل کشور با خارج از کشور در محل زندگی آن‌هاست اما به‌هر حال همه در گروه مهاجران قرار می‌گیرند. در گروه مهاجران، قشر بین پانزده تا سی سال در آغاز نقطه عطف، هدف اصلی این مقاله می‌باشد. این رده سنی پس از نقطه عطف، در آغاز تشکیل زندگی و ورود به جامعه قرار داشتند.

زندگی صحنه اول " تجربه " و سپس " انتخاب " نیست بلکه کاملا بر عکس است، بدین معنی که ما اکثرا پس از انتخاب تصمیم هایمان امکان اصلاح عواقب آن را نداریم و به قول معروف آب رفته به جوی باز نمی‌گردد. وقتی ارزش‌های مفاهیم یاد شده زندگی در ابتدای مقاله ، تعاریف گوناگون (که اکثر مواقع ، ضد و نقیض هم می‌باشند) نداشته باشند انتخاب آسانتر بوده و نتایج آن هم انسان را دچار گم کشتگی نخواهد کرد. اما با تعاریف ضد و نقیض این مفاهیم ،هم انتخاب وهم مواجه شدن و تحمل عواقب آن برای انسان بسیار دشوار خواهد بود. داشتن پایه آموزش فرهنگی والا و محکم و اعتقاد به سنن دیرینه اجتماعی از عوامل مهم دیگر در تصمیم گیری های اساسی زندگی هستند.

برای تجزیه، تحلیل و نهایتا مقابله منطقی با مشکلات ظهور کرده، انسان باید از دیدگاه مشخص و با ثبات نسبی برخوردار باشد. دیدگاه مشخص به انسان امکان رسیدن سریعتر جواب به تجزیه ، تحلیل و قبول نتایج مسائل پیش آمده را میدهد و لذا انسان را از گم گشتگی نجات میدهد. صحبت بر سر این نیست که در صورت وجود معانی ضدونقیض مفاهیم یاد شده ، کدام تصمیم برای انسان مفیدتر خواهد بود بلکه آرامش بالنسبه فکری پس از گرفتن تصمیم و قبول عواقب آن مهمترین موضوع میباشد. با تغییرات عظیم تکنولوژی و اقتصادی که در فاصله زمانی کوتاه در قرن اخیر رخ داده است , مسائل زندگی برای نسل دوره عطف دو چندان مهم تر گردیده است. در بسیاری از تصمیم گیری ها، نسل نقطه عطف با وجود اینکه از نظر موقعیت اجتماعی ، موفق هم شده اند ، اما احساس خوشبختی در زندگی را ندارند .

متاسفانه نسل گم گشته در تربیت فرزندان خود نیز بدون اینکه آگاه بوده و یا اینکه قصد و عمدی در کار باشد بخش بزرگی از گم‌گشتگی را به فرزندان خود انتقال میدهند. در نتیجه چندین نسل باید بگذرد تا انسانهای مشتق از نسل نقطه عطف از گم ‌گشتگی رها شوند.

محمد تقی طیب
هامبورگ – جولای دوهزار و بیست و چهار




نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد