logo





گزارش دیدارهای نمایندگان نهضت آزادی ایران با خانواده‌های اصلاح طلبان دربند و یا زندانیان آزاد شده

به گزارش روابط عمومی نهضت آزادی ایران در دو هفته گذشته دبيركل، اعضای دفتر سیاسی، شاخه جوانان و شعبه‌هاي نهضت آزادی ایران به تناوب با زندانیان آزاد شده و نيز خانواده‌هاي برخی اصلاح طلبان دربند دیدار و گفتگو داشتند.

يکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۸۸ - ۱۸ اکتبر ۲۰۰۹

به گزارش روابط عمومی نهضت آزادی ایران در دو هفته گذشته دبيركل، اعضای دفتر سیاسی، شاخه جوانان و شعبه‌هاي نهضت آزادی ایران به تناوب با زندانیان آزاد شده و نيز خانواده‌هاي برخی اصلاح طلبان دربند دیدار و گفتگو داشتند.
در نخستين روزهای پس از آزادی سعید حجاریان، اعضای دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران به دیدار جانباز تازه آزاد شده اصلاحات رفتند و در گفتگو با وی از نزدیک در جریان مسائل مربوط به دوران بازداشت و شرایط ایشان در زندان قرار گرفتند.
همچنین، روز جمعه 17 مهرماه، نمایندگان نهضت آزادی همراه با اعضای کمیته دفاع از قربانیان بازداشتهای خودسرانه در منزل دکتر ملکی حضور یافتند و ضمن اعلام موضع نسبت به بازداشت غیر موجه اولین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب، به توضیحات همسر ایشان در مورد وضعیت وخیم جسمی ایشان در زندان، به دلیل بیماری های متعدد، قرار گرفتند.
در آن دیدار، هاشم صباغيان، عضو شوراي مركزي نهضت آزادي ايران ـ كه او نيز در سال 1380همراه دكتر ملكي به مدت 11 ماه در بازداشت به سر برد ـ با اشاره به سوابق مبارزاتي و فكري دكتر ملكي، كه آن ‌را درخشان ارزيابي كرد، گفت كه وي مسيرهاي سختي را پشت سر گذاشته است و اين زندان را نيز با موفقيت خواهد گذراند.
محمد توسلي، رييس دفتر سياسي نهضت آزادي ايران، نیز در همان دیدار با تقدیر از مقاومت و شجاعت اخلاقی دكتر ملكي گفت كه اعلام عدم شركت در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري از سوي ايشان، با توجه به حوادثي كه در جامعه رخ داده بود، نشان از شجاعت اخلاقي او دارد، چرا كه دكتر ملكي ملاک های اخلاقی‌اش را، حتي اگر به ضررش بود، فراموش نمی‌كرد.
توسلي بازداشت افرادي چون دكتر ملكي را موجب شكسته شدن أسوه‌های مقاومت ندانست و گفت كه جوانان ايران پیام نسل ملکی را گرفته‌اند، پيامي كه تحقق آن به زمان زيادي نیاز دارد.
بر اين اساس، او گفت كه تحقق تحول در جامعه زمان‌بر و نیازمند به صبوری و پیگیری است؛ چنين نیست كه مطالبات مردم یک شبه برآورده شود؛ آموزه‌هاي قرآنی نيز همین روند را نشان می‌دهد.
توسلي در تأييد اين سخن همسر دكتر ملكي كه «همه با هم يكي هستيم»، به وجود اختلاف دیدگاه
در روش‌های اجتماعی اشاره كرد و گفت: «بايد یاد بگیریم كه به عقايد يكديگر احترام گذاریم. جامعه‌ای که افرادش نتوانند همدیگر را تحمل کنند هیچگاه نمی‌تواند زمینه های فرهنگی یک جامعه دموکراتیک را فراهم کند.» بر همين پايه، او بر اهميت آموزش تأكيد كرد. توسلي افزود: «آگاهی گام به گام افزايش مي‌يابد، در اين راستا، بايد فرهنگ گفت و گو را گسترش دهیم و این فرآیند زمینه‌ساز تحول فرهنگی در جامعه خواهد شد.»
او با اشاره به لزوم احترام گذاشتن به كساني كه ارزش هایی را در زمان حال می‌آفرینند، بدون توجه به ديدگاه‌ها يا عملكردشان در گذشته‌، افزود كه ما بايد اين پیام را بدهیم كه گذشته را فراموش نمی‌کنیم اما از آن می‌گذریم، برای اینکه همه باید در کنار هم باشیم تا جنبش موفق شود و به بار نشيند.
همچنین، اعضای نهضت در دیدارهای جداگانه با خانواده های آقایان مهدی شیرزاد و حسین نورانی نژاد، مسوول کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت، دیدار و گفتگو كردند.
در این دیدارها، پس از شنيده شدن گزارش خانواده‌هاي زندانیان از آخرین وضعیت آنان، از ایستادگی و پایداری خانواده‌ها و همسران اعضای جوان جبهه مشارکت ـ که در دور تازه بازداشتها به زندان افتاده‌اند ـ تقدیر شد.
در روزچهارشنبه 22 مهرماه نیز، دبیرکل و برخی از اعضای شورای مرکزی نهضت آزادي دیدارهای مجددی با خانواده‌هاي آقایان عبدالله مومنی و احمد زیدآبادی داشتند.
در دیدار با خانواده آقای عبدالله مومنی ـ سخنگوی دربند سازمان دانش‌آموختگان ايران اسلامي (ادوار تحکیم وحدت) ـ همسر وی به گوشه ای از فشارهای مختلفی که در این روزها بر خانواده ایشان و سایر زندانیان بازداشت شده می رود اشاره كرد.
همچنین، در جریان نشست کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه در منزل احمد زیدآبادی ـ دبیرکل سازمان ياد شده ـ دکتر یزدی، دبیرکل نهضت آزادي، با تحلیلی از چرایی خشونت برهنه اقتدارگرایان در شرایط کنونی، این مساله را ناشی از ضعف و ترس آنان در برابر جنبش دموکراسی خواهی ملت ایران عنوان كرد و افزود كه مطمئناً جامعه ایران در حال طی كردن آخرین منازل به سوي دموکراسی است و حملات اخیر اقتدارگرایان واکنشهای واپسين آخرین گروهی است که هنوز تحمل و سازگاری با دیگر اندیشه‌ها را نیاموخته است.
دکتر یزدی، با بیان این نکته که این گروه نیز قطعاً ناچار به پذیرش قواعد دموکراسی خواهد شد، خطاب به فعالان سیاسی و اجتماعی که در منزل زیدآبادی گرد هم آمده بودند گفت: «اگر چه ما نیز مانند دیگران از خشونت و ظلمی که بر دوستانمان و خانواده‌هايشان می‌رود دلگیر و دردمندیم، اما مطمئن و امیدوار هستیم که به زودی تغییراتي رخ خواهد داد و هیچ نیرویی نمی تواند در برابر تغییراتی که خواست اکثریت یک جامعه است مقاومت كند.»
دکتر ابراهیم یزدی، در گفتگو با خبرنگار بی بی سی فارسی، هدف دیدار با خانواده زیدآبادی را ادامه سنت همدردی با خانواده های زندانیان سیاسی و ابراز حمایت اخلاقی از آنان عنوان کرد.
به گفته آقای یزدی، بازداشت افرادی مانند آقای زیدآبادی ـ که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به زندان رفتند ـ هیچ لزوم و فايده‌اي نداشته است.
آقای یزدی گفت: "این که دستگاه قضایی پیرامون فعالیت سیاسی یک فرد یا یک گروه نظری داشته باشد، غيرعادي نیست. اما این که هر کس را صرفا به خاطر صحبت هایی که علیه او شده است بازداشت کنند و خانواده‌اش را تحت فشار قرار دهند با موازین قانونی کشور ما منطبق نیست".
او با اشاره به امیدواری هایی که پس از تغییرات مدیریتي در قوه قضائیه درباره آزادی زندانیان پديد آمد، گفت: "ظاهرا به دلیل اختلاف هایی که بین تصمیم گیران وجود دارد، این هدف هنوز محقق نشده است و از آزادي بسیاری از دوستانی که قاضی یا بازجوي آنان با آزاد شدنشان موافقت کرده است، همچنان خودداری می شود".
در دیدار يادشده، آقایان مهندسین توسلی، صباغیان، خرم و اکرمی، از اعضای دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران، نيز حضور داشتند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد