logo





كمیتە مركزی كومەلە زحمتكشان كردستان

اطلاعیە پایانی كنگرە «ژن، ژیان، ئازادی»
كنگرە ١٤ كومەلە زحمتكشان كردستان

جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷ مه ۲۰۲۴



كنگرە ١٤ كومەلە زحمتكشان كردستان، کنگرە "ژن، ژیان، ئازادی" روز یكشنبە ٢٣ اردیبهشت ماە سال ١٤٠٣ خورشیدی مصادف با ١٢ ماە می سال ٢٠٢٤ میلادی، پس از سە روز كار فشردە و مباحث مفصل به کار خود پایان داد.

برگزاری این كنگرە بە دلیل فاصلە زمانی طولانی مابین کنگرەهای ١٣ و ١٤، بە وقوع پیوستن چندین جنبش و خیزش بزرگ در كردستان و منطقه که جنبش و به عبارتی انقلاب ژن، ژیان، ئازادی از جملە بزرگترین و برجستەترین و چشمگیرترین آنان بود، تلاش نافرجام در راستای اتحاد و ادغام با حزب كومەلە كردستان ایران کە بە دلیل تمامیت خواهی، عدم پایبندی بە توافقات فی مابین، انحراف سیاسی آشکار طرف مقابل و پشت کردنشان بە جنبش ژن ژیان ئازادی با امضای منشور جورج تاون، نیازی عاجل بود كە آثار و نتایج تمامی فاکتورهای موجود را به همراه داشت. حضور مجدد کومەلە زحمتكشان كردستان و ایستادگی‌اش در برابر تمامیت خواهی کە با فداکاری پیشمرگان و کادرهای حزب مقدور شد و متاسفانە جانباختن رفقا سامان ابراهیمی و هیوا صادقی را بە دنبال داشت و همچنین مواضع شفاف ما به عنوان حزبی چپ و سوسیالیستی چپ، برابری طلبانەی و حزبی در جایگاە یکی از احزاب رهبری کنندە جنبش آزادیخواهی کردستان و موج وسیع حمایت و پشتیبانی عمومی از جانب فعالان جریان كومەلە و افكار عمومی كردستان مواجە گشت، انتظارات از این کنگره را افزایش داده و وظیفەای تاریخی بر عهدەاش نهادە بود.

كنگرە با سرود بانگەواز (فراخوان) سرود رسمی كومەلە آغاز شد و پس از آن بە پاس احترام و یاد تمامی جانباختگان جنبش انقلابی كردستان و انقلاب ژینا و ژن ژیان ئازادی، جانباختگان كومەلە و بە یاد عزیز رفقا هیوا صادقی و سامان ابراهیمی یک دقیقه سکوت اعلام شد.

پس از آن دستور كار كنگرە ارائە و بە تصویب رسید، كە عبارت بود از: سخنان افتتاحیە كنگرە، برنامەی سیاسی، اساسنامە، پیشنهادات و قطعنامەها و انتخابات كمیتەی مركزی و دبیر کل.

رفیق رضا کعبی دبیر كل كومەلە زحمتكشان كردستان در بخش افتتاحیە و ارائەی گزارش سیاسی بە بحث و بررسی پیرامون وضعیت منطقه و کردستان و مبارزات رهائی طلبانەی ملت كرد و وظایف کومەله بعنوان پرچمدار تلاش در راستای رهائی و خوشبختی مردم كردستان از دیدگاە چپ و سوسیالیستی پرداخت. همچنین شرح و بررسی جنبش ژن ژیان ئازادی، زمینەها و دلایل برآمدن انقلاب ژینا و زمینەهای تاریخی و نوع و متد مبارزەی پێشروانە، عدالتخواهانه و برابری طلبانەی كومەلە در این انقلاب ونتایج و تاثیرات آن بر جامعە و احزاب و جریانات فعال در عرصەی سیاست كردستان، بخش دیگری از مباحث مطرح شدە بودند.
هم چنین موقعیت جمهوری اسلامی ایران بعنوان حاكمیتی اشغالگر در كردستان و موقعیت جمهوری اسلامی در داخل و در منطقه پس از جنبش ژن ژیان ئازادی و ماجراجویی ها و جنگ افروزی رژیم و عواملش در منطقە و اخیرا با اسرائیل از اهم این مباحثات بود.

مقاومت و مبارزات مردم كردستان و تداوم جنبش برحقشان علیە اشغالگری و ستم و استثمار به درازای حاکمیت رژیم اسلامی ایران و همزمان حضور و شرکت ارزشمند و پر اهمیت كومەلە در بطن مبارزات مردمی بعنوان یكی از رهبران و سازماندهندگان جنبش انقلابی كردستان، كە حضور و شرکتش مفهوم عدالتخواهانەتر، برابری طلبانەتر و ترقی خواهانەتری بە جنبش بخشیدە، بخشی از گزارش سیاسی کمیتە مركزی بە كنگرە بود.

تغییر و تحولات كومەلە بعنوان حزبی سیاسی از آغاز تا كنون، به لحاظ سیاسی و چه از لحاظ سازمانی و انشعابات و بازنگری در سیاست و عملکردها و متدهای حزبی، یكی دیگر از مباحث محوری گزارش سیاسی بود. در این بخش علاوە بر تاكید بر مواضع برحق و تلاشهای درست كومەلە و وفاداری بە خط مشی كومەلە، ضرورت نگرش انتقادی و ارزیابی نوین و به روز رسانی ابزار و تاکتیک‌ها، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. طی این مباحث کومەلە زحمتكشان كردستان و تاریخ و مواضعش مورد بررسی قرار گرفته و تلاشهایش در راستای تدوین سیاستی چپ و کردستانی درست و سازماندهی و تلاش در راستای آگاهگری و آماده کردنشان جهت انقلاب با اهمیت ارزیابی شدند. در همان حال خواست و ارادەی همیشگی كومەلە زحمتكشان کردستان برای همكاری با آن دستە احزابی كە با نام كومەلە فعالیت میكنند مورد بحث قرار گرفتە و تعهد به این پایبندی و تلاشها مورد تاكید قرار گرفت.

در مبحث موقعیت کنونی و آیندە كومەلە، تاکید بر جریانی چپ و سوسیالیستی و كردستانی و برابری خواهانی گردید، جنبشهای مدنی و اجتماعی و اهمیت آنها و وظیفه كومەلە در آن عرصه مورد توجە سخنرانان و ‌بررسی کنگرە قرار گرفت.

وظایف نیروی پیشمرگ کومەله، ارتباط با احزاب کردستانی و ملیتهای ساکن در جغرافیای سیاسی ایران، حفظ محیط زیست و چندین موضوع دیگر در گزارش مطرح شده بودند که پس از بحث و بررسی گزارش سیاسی به کنگرە، توسط نمایندگان به تصویب رسید.

در بخش اسناد، برنامە سیاسی كومەلە و اساسنامە كە قبلا و طی یك سلسلە مباحث مفصل از سوی اعضای كومەلە و نمایندگان كنگرە مورد بحث و بررسی قرار گرفته بودند، پس از بازبینی نهائی بە رای گیری گذاشته شدند و برنامەی سیاسی كومەلە بە تصویب رسید و اساسنامه نیز بە مثابە اساس کار و فعالیت حزبی دورەی آتی كومەلە زحمتكشان کردستان از کنگرە رای اعتماد گرفت.

انتخابات كمیتە مركزی آخرین بخش كار كنگرە بود كە پس از بحث و تبادل نظرهای فراوان در مورد انتخاب رهبری برای دورەی آتی، ٢٣ نفر بعنوان اعضای کمیتە مركزی و ٥ نفر بعنوان اعضای علی‌البدل انتخاب شدند كە حضور چشمگیر زنان و جوانان در زمان کاندیداتوری و همچنین بعنوان منتخب، خوشبینی و امید بیشتری بە آیندەی فعالیت و حضور پربارتر كومەلە زحمتكشان كردستان بخشیدە است.

در پایان این بخش رفیق "رضا کعبی" بعنوان دبیر كل كومەلە زحمتكشان كردستان از سوی كنگرە رای اعتماد گرفتە و امر مدیریت سیاسی "كومەلە زحمتكشان كردستان" تا كنگرە آتی بە ایشان واگذار شد.
اسناد و مباحث کنگره به زودی جهت اطلاع افکار عمومی چاپ و منتشر خواهند شد.

كمیتە مركزی كومەلە زحمتكشان كردستان
(منتخب کنگرە ژن ژیان ئازادی کنگرە ١٤)
٢٦ اردیبهشت ١٤٠٣ / ١٥ مەی ٢٠٢٤

#انقلاب_ژینا
#ژن_ژیان_ئازادی
#کومەلە_زحمتکشان_کوردستان



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد