logo





اورلینوی

در غزه و جنین، ناصره و اورشلیم اسرائیل همه جا جنگ مشابهی را علیه فلسطینی‌ها به پیش می‌برد

ترجمۀ از عربی : حماد شیبانی

چهار شنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷ آپريل ۲۰۲۴

تمرکز نگاه ما بر ویرانی و مرگ اسرائیل بر غزه قابل درک است، اما آنچه اسرائیل در آنجا انجام می دهد بخشی از منطق سیستماتیک اپارتاید اسرائیل در کل منطقه بین رودخانه اردن و دریای مدیترانه است.

نوشته :اورلینوی ۱۶ آوریل ۲۰۲۴



اسرائیل پاکسازی قومی در کرانه باختری را بدست شهرک نشینان یونیفرم پوش و غیر یونیفرم پوش تسریع کرد. سربازان در پس زمینه دود ناشی از اتش سوزی در روستای دوما در کرانه باختری، اوریل 2024 (عکس: Itay Ron / Flash 90)

دوازده سال پیش، نتانیاهو در انچه که از آن زمان به نوعی لقلقۀ زبانی تبدیل شده بود، با افتخار میگفت: «به استثنای ارتدوکسهای افراطی و اعراب، وضعیت ما عالی است.» در حال حاضر، به نظر می رسد نخست وزیر در حال تکامل همان گفتمان است که در نسخه جدید خود می شود: به استثنای شهروندان، وضعیت کشور مثل عسل است.

همانطور که مرون راپوپورت در اینجا نوشت،. از زمان حملات ۷ اکتبر و جنگ بعدی نابودی که اسرائیل غزه را ممنوع کرد، نه فقط نتانیاهو بلکه کل جریان راست خوشحال بوده است. همین امر در مورد موشکهایی که ایران پس از تحریکات در دمشق به سوی ما شلیک کرد نیز صدق میکند: در حالی که ما در پناه گاها تا مغز استخوان ترسیده بودیم، امیت سگال باز شدن این جبهه اضافی را یک" پیشرفت مثبت" میدید.

واقعا چرا نباید جشن بگیرند. ایجاد یک جبهه جهانی علیه ایران برای یک لحظه موفق شده است نگاه ما را از جنایات اسرائیل در غزه منحرف کند، انتقادات بین المللی را مهار و حتی همدلی با ما را به دست اورد، که به نظر می رسد طعم شیرین آن را فراموش کرده بودیم. بار دیگر ما می توانستیم در اینه تصویر قربانی محبوب و آشنا را ببینیم،. برای راحتی نتانیاهو و از صدقه سر او، تحت وضعیت اضطراری کنونی ، تظاهرات نیز ناپدید شده است و مهمتر از همه چه کسی جرات دارد حتی در مورد ربوده شدگان صحبت کند؟
با این حال، فاجعه ای که اسرائیل به غزه تحمیل کرده است نه تنها پایان نیافته است ، انتظار هم نمی رود که در اینده قابل پیش بینی پایان یابد . آری فاجعه در غزه ازمیان نرفته است و دهها هزار نفر از انها هنوز گرسنه هستند. حمله به الرفح، اگر انجام شود، صحنه های اخرالزمانی در غزه را مجددا به صفحات اول باز می گرداند.

تمرکز دیدگاه جهانی ومحلی (بویژه انها که به رغم موج تبلیغات چشم و دلشان همچنان نگران اوضاع غزه است) با توجه به میزان تخریب و مرگ ناشی از اقدامات نطامی اسرائیل در غزه قابل درک و طبیعی است،. اما حتی در حال حاضر، به ویژه در حال حاضر، مهم است که به یاد داشته باشید که غزه یک جهان جداگانه نیست و تخریب ان در خلاء رخ نمی دهد، بلکه بخشی جدایی ناپذیر از منطق سازمان یافته و فکر شده رژیم اپارتاید اسرائیل در کل منطقه بین رودخانه و دریا است.



ویرانه های مسجد الامین محمد که در بمب گذاری اسرائیل در اردوگاه پناهندگان خان یونس در جنوب نوار غزه نابود شد، 31 اکتبر 2023 (عکس: محمد زئون / Activestills)


از همان ابتدا، تقسیم موجودیت فلسطینیان توسط اسرائیل به چهار دسته مختلف شهروندان در مرزهای ۱۹۴۸، ساکنان دائمی اورشلیم شرقی، ساکنان مناطق تحت اشغال اسرائیل در کرانه باختری، زندانیان محصوردر گتوی غزه (دسته پنجم پناهندگان تبعیدی از میهن را نیز اضافه کنید) که اگرچه هر دسته با سبد متفاوتی از حقوق سلب شده شناخته می شوند، اما همۀ آنها یکسان در معرض آتار تبعیض برتری نژادی یهودیان قرار دارند. آنها در سیستم اسرائیلی به دسته های جداگانه تقسیم شده تا جدا، جدا در خدمت سیاست "تفرقه بیانداز و حکومت کن" بکار گرفته شوند و در نهایتا در خدمت نفی وجود یک پارچه مردم فلسطین به عنوان یک واحد بهم پیوسطه قرار بگیرند.

این سیاست نه تنها از نظر اخلاقی ناقص است، بلکه از نظر سیاسی بسیار خطرناک است، زیرا درک واقعی واقعیت در غزه بدون درک واقعیت در اردوگاه پناهندگان جنین یا سیاست اسرائیل در مسجد الاقصی غیرممکن است. اسرائیل ممکن است مقوله های جدا ، جدای فلسطینی را که ایجاد کرده است به عنوان نهادهای جداگانه و غیر مرتبط در نظر بگیرد، اما این دستکاری هرگز در میان فلسطینی ها، که هویت ملی انها این مرزهای مصنوعی را به رسمیت نمی شناسد، انجام نشده و نخواهد شد.

تراژدی ساکنان غزه در یافا، نابلس یا اردوگاه پناهندگان شعفاط به عنوان رویدادی نا آشنا و ومربوط به یک دنیای جداگانه و غریه محسوب نشد، بلکه به عنوان یک مصیبت بسیار خودی به یکی از اعضای بدن تلقیشد. بنابراین، عکس این بیان نیز درست است: واقعیت های جاری در اردوگاه پناهندگان جنین، اورشلیم شرقی یا ام الفهم را نمی توان به طور کامل مستقل از انچه در غزه اتفاق می افتد درک کرد. این اتفاق ها هم برای همان افراد هم سرنوشت روی میدهد.

در واقع، آن که که بیش از همه از این موضوع اگاه است، خود اسرائیل است که بر تمام بخش های مردم فلسطین، در تمام مناطق تحت کنترل خود در فاصله بین رودخانه و دریا، یک رژیم واحد را تحمیل می کند که هدف ان ایجاد نظام مبتنی بر برتری یهودیان بر هر یک از دسته های فلسطینی است که ایجاد کرده است. برای درک منطق رژیم اپارتاید، باید نگاهی گسترده داشته باشیم و ببینیم که چگونه این شیوه های کنترل و سرکوب از زمان اغاز جنگ، نسبت به کل مردم فلسطین و نه تنها در غزه به طور چشمگیری تشدید شده است.

از هفتم اکتبر، اسرائیل جنگ تمام عیاری را نه تنها علیه ساکنان غزه، بلکه علیه مردم فلسطین در سراسر منطقه به راه انداخته است. درست است که در غزه این جنگ با بیرحمی بی سابقه ای ،مرگبارتر از انچه قبلا شاهدش بودیم، به راه افتاده است، تا جایی که ترس واقعی از نسلکشی وجود دارد. اما اگر هسته اصلی اقتدار و خفقان رژیم اسرائیل را با کف دستی مقایسه کنیم که انگشتانش هر کدام بخش متفاوتی از مردم فلسطین را در بر می گیرد، به راحتی می توان دید که چگونه این خفه شدن در تمام بخشها از 7 اکتبر به یک مشت اهنین تبدیل شده است.



سرکوب در اورشلیم شرقی تشدید شد. سربازان پلیس مرزی در شهر قدیمی، مارس 2024 (عکس: اری لیب ابرامز / فلش 90)


در حالی که اسرائیل در حال نابودی غزه است، پاکسازی قومی در کرانه باختری را به شیوه ای هولناک از طریق خشونت سیستماتیک توسط سربازان یونیفرم پوش و سربازان غیر رسمی آن، یعنی شهرک نشینان شبه نظامی، تسریع کرده است. پوگروم این هفته در دوما یک حادثۀ منحصر به فرد یا غیر معمول نیست. در حالی که چشمان جهان نگران غزه است، علاوه بر ایجاد بسیاری از ایست های بازرسی جدید ، مسدود کردن جاده ها و محدودیت های شدید رفت و آمد که از زمان اغاز جنگ بر ساکنان کرانه باختری اعمال کرده است، اسرائیل از این وضعیت برای اخراج کل جوامع چوپانی و بدوها از راه دهشت افکنی توسط شهرک نشینان استفاده می کند، این سیاست که با حمایت ارتش تمام موانع ظاهری گذشته از بین می برد. در ساده ترین حالت، اسرائیل از وضعیت غزه بهره برداری می کند تا به طور چشمگیری توازن جمعیتی در کرانه باختری را به نفع خود برهم بزند. این نیز بخشی از همان جنگ و عملیات پاکسازی است.
در اورشلیم شرقی نیز اسرائیل جنگ خود را علیه ساکنان فلسطینی تشدید کرده است. بر اساس گزارش منتشر شده توسط تعدادی از سازمان ها در ششمین ماه جنگ، طی شش ماه گذشته برنامه هایی برای ساخت حدود 7000 واحد مسکونی در شهرک های موجود یا درحال ساخت در اورشلیم شرقی پیش رفته است، در حالی که شهرداری سرعت تخریب خانه های ساکنان فلسطینی را به بهانه های واهی تسریع کرده است.
علاوه بر این، سیاست ایجاد ایست های بازرسی، که به طور موثر محله های فلسطینی را فراتر از حصاربزرگ خفه می کند، سخت تر شده است. نظارت بیش از حد بر ساکنان فلسطینی درشهر و افزایش سطح خشونت علیه انها که تنها تا پایان سال ۲۰۲۳ جان پنج جوان را گرفته است نیز افزایش یافته است. در همین مدت، 987 فلسطینی از جمله زنان و کودکان در اورشلیم شرقی دستگیر شدند و صدها نفر نیز تحت بازداشت خانگی قرار گرفتند. در کنار انها، ده ها تن از ساکنان در بازداشت اداری یا باصطاح موقت نامحدود قرار داده شدند و برای صدها نفر ازاهالی اورشلیم به طور کلی، از شهر قدیمی یا از تپه معبد / حرم شریف دستور بازداشت صادر شده است.



تغییر در فضای عمومی در جامعه عرب اشکار است. روز زمین مارس، 30 مارس 2024 (عکس: اورن زیو)

باید توجه ویژه ای به جنگ دولت علیه شهروندان فلسطینی- اسرائیلی و تشدید تنش هایی که از 7 اکتبر رخ داده است، مبذول شود. ماشین تبلیغاتی اسرائیل اغلب از شهروندان فلسطینی به عنوان کارت طلایی در برابر هر گونه ادعای رژیم اپارتاید استفاده می کند، زیرا "عرب های اسرائیلی" شهروندان با حقوق برابر هستند که می توانند رای دهند و به پارلمان انتخاب شوند!

در مورد تبعیض ذاتی علیه غیرنظامیان مطالب زیادی نوشته و گفته شده است، اما شایان ذکر است که شکل جنگی که اسرائیل از 7 اکتبر علیه کل مردم فلسطین در مرزهای مستقل خود به راه انداخته است. مثال فراوان است :

دستگیری های جمعی غیرنظامیانی که همبستگی خود را با مردم خود در غزه و یا در مخالفت با جنگ ابراز کرده اند

ازار و اذیتدانشجویان فلسطینی در موسسات اموزشی به دلایل مشابه؛
ازار و اذیت غیرنظامیان فلسطینی که در سیستم بهداشتی کار می کنند؛

بازداشت شهروندان عرب به دلایل سیاسی

این فهرست طولانی با دستگیری رؤسای کمیته نظارت، نهاد عالی سیاسی شهروندان عرب، به دلیل قصد اعتراض به جنگ در غزه، که نه تنها مردم هم تبار بلکه در بسیاری از موارد اعضای واقعی خانواده نزدیک آنها را می کشد، به اوج خود رسید.

دکتر حسن جبارین، مدیر اجرایی نهاد "عدالت" سالهاست که سیاست اسرائیل در قبال شهروندان فلسطینی همتبار خود را که بر اساس (دکترین اتباع دشمن» مورد ظلم قرار میگیرند ، دنبال میکند. از 7 اکتبر، اسرائیل به صراحت ثابت کرده است که نه تنها همه ساکنان غزه، از جمله زنان و کودکان انها، به عنوان یک دشمن بحساب میآیند، بلکه کل مردم فلسطین در همه جا به همین منوال درک می شوند.

اکنون، بیش از هر زمان دیگر ، مهم و ضروری است که در دام "تفرقه ایجادکن و حکومت کن" اسرائیل نیفتیم و این جنگ را در تمام سرزمین های اپارتاید بین رودخانه و دریا ببینیم. این بینش همچنین در رابطه با روز بعد از جنگ از اهمیت حیاتی برخوردار است و باید پایه ای برای هر گونه تفکر در مورد ترتیبات اینده باشد. زیرا اگر انها، به جای سیستمی که همه انها را در بر بگیرد به تحمیل راه حل های جداگانه برای هر یک از مقوله هایی که اسرائیل برای فلسطینی ها ایجاد کرده است ، ادامه دهند، بازگشت به چرخه خونریزی و مرگ تنها مسئله زمان خواهد بود.



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد