logo





شورای امنیت سازمان ملل برای اولین بار
قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد

دوشنبه ۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۵ مارس ۲۰۲۴



بی‌بی‌سی: سازمان ملل برای اولین بار قطعنامه‌ای را برای آتش‌بس فوری در غزه و آزاد شدن بی‌قید و شرط گروگان‌های حماس به تصویب رساند.

آمریکا که پیش‌تر سه قطعنامه آتش‌بس را وتو کرده بود، رای ممتنع داد. بجز آمریکا بقیه اعضای شورای امنیت به قطعنامه رای مثبت دادند.

این قطعنامه را ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت تنظیم کرده بودند.

با اینکه آمریکا تاکنون در قبال ملزم شدن اسرائیل به آتش‌بس فوری اکراه نشان داده بود، با افزایش فشار بین‌المللی به این قطعنامه رای ممتنع داد تا در تقریبا دوهفته‌ای که تا پایان ماه رمضان مانده است، جنگ متوقف شود.

قطعنامه شورای امنیت همچنین بر «نیاز فوری به توسعه روند امدادرسانی انسان‌دوستانه و افزایش محافظت از غیرنظامیان در تمام نوار غزه» تاکید و «برداشتن تمام موانع امدادرسانی در ابعاد بزرگ« را یادآوری کرد.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: «آتش‌بس می‌توانست یک ماه زودتر آغاز شود اگر حماس گروگان‌ها را آزاد می‌کرد. در عوض، حماس با ایجاد مانع در راه‌ها، پنهان شدن از ترس در تونل‌های زیر شهرهای غزه و زیرساخت‌های غیرنظامی و مخفی شدن در میان شهروندان، به بستن راه صلح ادامه می‌دهد.»

خانم توماس-گرینفیلد گفت: «آتش‌بس می‌تواند بلافاصله با آزاد شدن اولین گروگان حماس آغاز شود.»

کاخ سفید پس از تصویب قطعنامه تاکید کرد که رای ممتنع آمریکا به معنی تغییر موضع واشنگتن نیست.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی همچنین گفت آمریکا از آتش‌بس حمایت می‌کند اما به قطعنامه رای ممتنع داد چون حماس را محکوم نکرده است.

در همین رابطه اما دفتر نخست‌وزیر اسرائیل گفت که رای ممتنع آمریکا به قطعنامه شورای امنیت به «نبرد» اسرائیل با حماس و همچنین تلاش برای آزاد کردن گروگان‌ها «لطمه می‌زند».

به گفته دفتر نخست‌وزیری اسرائیل «این [رای آمریکا] به حماس امید می‌دهد که فشار بین‌المللی به آنها اجازه می‌دهد تا بدون آزاد کردن گروگان‌های ما به آتش‌بس برسند.»

آقای نتانیاهو سفر خود به واشنگتن و نیز سفر هیئت اسرائیلی که قرار بود برای مشورت عازم آمریکا شود را لغو کرد. بنابر گزارش‌ها این هیئت قرار بود برنامه اسرائیل برای خارج کردن غیرنظامیان پیش از حمله زمینی به غزه را با آمریکا در میان بگذارد.

کمی پیش از رای‌گیری در شورای امنیت، رادیوی ارتش اسرائیل گفت اگر آمریکا این قطعنامه را وتو نکند، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل سفرش به واشنگتن را لغو می‌کند.

در هفته‌های گذشته افزایش اختلاف بین جو بایدن و همچنین آنتونی بلینکن با بنیامین نتانیاهو بخصوص درباره اجازه امدادرسانی به غزه و پرهیز اسرائیل از اقدام به حمله زمینی به رفح بیشتر مشهود شده بود.

در همین حال اسرائیل اعلام کرد که همکاری با آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (اونروا) را متوقف می‌کند.

دیود منسر سخنگوی اداره دیپلماسی ملی در تل آویو گفت: «اونروا بخشی از مشکل است و ما اکنون کار با آنها را متوقف می‌کنیم. ما فعالانه استفاده از اونروا را مرحله به مرحله کاهش می‌دهیم چون آنها بجای اینکه برای رفع منازعه بکوشند منازعه را تشدید می‌کنند.»

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد