بیبیسی: دولت اسرائیل «به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین» را رد کرده است. در همین حال تلآویو اظهارات رئیسجمهور برزیل در متهم کردن اسرائیل به «نسلکشی» در غزه را محکوم کرده است. در صحنه جنگ، سازمان بهداشت جهانی میگوید که بزرگترین بیمارستان جنوب غزه غیرقابل استفاده شده است.
کابینه اسرائیل در جلسه امروز خود محکوم کردن «تشکیل کشور مستقل فلسطین» و مخالفت با «به رسمیت شناختهشدن یکجانبه» آن را به رای گذاشت و به اتفاق آرا آن را تصویب کرد.
آقای نتانیاهو جلسه هفتگی کابینه خود را با بیان این نکته شروع کرد که اخیرا در جامعه بینالمللی صحبتهایی در مورد «تحمیل کشور فلسطین» مطرح شده است.
بنابر تصمیم کابینه اسرائیل، هر گونه توافق برای ایجاد چنین کشوری «باید از راه مذاکرات مستقیم» حاصل شود.
نخستوزیر اسرائیل بهرغم فشار شدید آمریکا به عنوان نزدیکترین متحد و نیز دیگر کشورهای غربی، بارها با ایده تشکیل کشور فلسطین در آینده مخالفت کرده است.
تحلیلگران دولت فعلی را مذهبیترین و تندروترین دولت تاریخ اسرائیل میدانند.

منبع تصویر، Getty Images
بنا بر راه حل موسوم به «دو ملت، دو کشور»، کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای پیش از سال ۱۹۶۷ در کرانه غربی، نوار غزه و بیتالمقدس شرقی در کنار کشور اسرائیل تاسیس خواهد شد.
در همین حل جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وضعیت کرانه باختری را مانعی بزرگ بر سر راهحل بلندمدت برای صلح اسرائیل و فلسطینیان دانست.
بیشتر بخوانید: درباره راهحل دو کشوری چه میدانیم؟
در حال حاضر حدود ۴۹۰ هزار اسرائیلی در دهها شهرک در کرانه باختری زندگی میکنند که در جریان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ اشغال شد.
متحدان غربی اسرائیل، وجود این شهرکها را یکی از بزرگترین موانع راه حل تشکیل دو کشور میدانند. دولتهای اسرائیل، یکی پس از دیگری، برای گسترش، شناسایی و مشروعیت بخشیدن به این شهرکها تلاش کردهاند. اما نهادهای ناظر سازمان ملل بهشدت از روند شهرکسازی انتقاد میکنند و جامعه بیناللملی هم آن را به رسمیت نشناخته است.
پس از عملیات هفتم اکتبر حماس و حمله اسرائیل به غزه، موارد زیادی از خشونت شهرکنشینان اسرائیل در کرانه باختری هم ثبت شده است.
لولا اقدامات اسرائیل در غزه را با «نسلکشی یهودیان در آلمان نازی» مقایسه کرد
لوئیز ایناسیولولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، اسرائیل را به ارتکاب «نسلکشی» در غزه متهم کرده و اقداماتش را با «عملکرد آدولف هیتلر در کشتار یهودیان» مقایسه کرده است. این اظهارات در اجلاس سران آفریقا بیان شد که در بیانیهاش از اسرائیل خواست برای جلوگیری از «نسلکشی در غزه»، از تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه تبعیت کند.
اسرائیل بلافاصله اظهارات رئیسجمهور برزیل را «نفرتانگیز» خواند.
رئیسجمهور برزیل در آدیس آبابا، در نشست اتحادیه آفریقا، گفت آنچه در غزه اتفاق میافتد جنگ سرباز با سرباز نیست، بلکه جنگی است بین ارتشی بسیار آماده با زنان و کودکان.
رئیسجمهور برزیل همچنین گفت چیزی شبیه جنگ در غزه، از زمانی که «هیتلر تصمیم به نابودی یهودیان گرفت» رخ نداده است.
نخستوزیر اسرائیل اظهارات رئیسجمهور برزیل را «شرمآور و خطرناک» توصیف کرد و گفت: «این بیاهمیت جلوه دادن هولوکاست است و تلاشی برای حمله به یهودیان و حق اسرائیل برای دفاع از خود. مقایسه اسرائیل با نازیها و هیتلر عبور از خط قرمز ماست.»
یسرائیل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل هم در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «هیچ کس نباید حق اسرائیل برای دفاع از خود را نادیده بگیرد.»
وزیر دفاع اسرائیل، هم گفت که متهم کردن اسرائیل به هولوکاست «ظالمانه و نفرتانگیز» است.
یوآو گالانت همچنین گفت که رئیسجمهوری برزیل با حمایت از حماس، که به گفته او «تروریستی» و هدفش «نسلکشی» است، اسباب شرمساری بزرگی برای کشورش است.
سازمان بهداشت جهانی: بزرگترین بیمارستان جنوب غزه پس از یورش اسرائیل کاملا از کار افتاده است
سازمان بهداشت جهانی میگوید بزرگترین بیمارستان جنوب غزه پس از یورش نیروهای اسرائیل غیرقابل استفاده شده است.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی، گفت که به هیئت این سازمان برای ارزیابی وضعیت ۲۰۰ بیمار باقیمانده اجازه داده نشده وارد بیمارستان ناصر در شهر خان یونس شود.
ارتش اسرائیل میگوید حدود ۲۰ شبهنظامی حماس را کشته و سلاحهای زیادی را در محدوده بیمارستان کشف و مصادره کرده است.
ساعتی بعد از آغاز این یورش، ارتش اسرائیل اعلام کرد چند مظنون را در این بیمارستان بازداشت کرده است.
بیمارستان ناصر پس از «شفا»، بزرگترین بیمارستان غزه است.
منابع پزشکی حماس در غزه گفته بودند نیروهای اسرائیل به بیمارستان تیراندازی کردهاند که در نتیجه یک بیمار کشته شده و عدهای دیگر زخمی شدهاند.
بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه، پس از آغاز عملیات زمینی اسرائیل به جنوب این باریکه رفتند.
اسرائیل در آن زمان با دستور تخلیه شهر غزه و مناطق شمال این باریکه از فلسطینیها خواسته بود به مناطق «امنتر» در جنوب بروند، هرچند به گفته سازمان ملل هیچ جایی درغزه امن نبوده است.
اکنون اما مناطق جنوب نوار غزه کانون حملات اسرائیل است
به گفته منابع درمانی حماس در غزه، از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر «۲۸۹۸۵ نفر» در این باریکه کشته شدهاند.
«ناامیدی» قطر از روند گفتوگو برای آتشبس در جنگ غزه
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر و وزیر خارجه قطر، امروز گفته است مذاکراتی که در چند روز گذشته در برای آتشبس در غزه انجام شد «چندان امیدوارکننده نبوده است.»
در روزهای گذشته مقامهای قطر، مصر، اسرائیل و آمریکا با هدف توقف جنگ مذاکراتی را در قاهره آغاز کردند که هنوز به توافقی نینجامیده است.
در همین حال، واشنگتن هشدار داد که پیشنویس قطعنامهای را که برای آتشبس «بشردوستانه» در غزه در دست تهیه است، در شورای امنیت «وتو» خواهد کرد.
الجزایر با اشاره به نظر دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه در پایان ماه گذشته ژانویه، رایزنیهایی را در شورای امنیت آغاز کرد تا پیشنویس قطعنامه جدیدی برای آتشبس تدوین و به رای گذاشته شود.
بر اساس گزارشها، در پیشنویس این قطعنامه «آوارگی اجباری غیرنظامیان فلسطینی» محکوم شده است. پیشنویس همچنین خواستار پایان دادن به «نقض قوانین بینالمللی و آزادی همه گروگانها» شده است.
الجزایر اکنون یکی از اعضای غیردائم شورای امنیت است.
در پیشنویس این قطعنامه حمله حماس در هفتم اکتبر به جنوب اسرائیل محکوم نشده است؛ موضوعی که در موارد پیشین بارها اسرائیل و آمریکا از آن انتقاد کرده بودند.
در این بیانیه آمده است که نیروهای اسرائیل، با حمایت تانکها و نیروهای هوایی، با حماس درگیر شدهاند.
نیروهای اسرائیل پنجشنبه ۱۵ فوریه، اعلام کردند که «اطلاعات معتبری در اختیار دارند که حماس عدهای از گروگانها را در بیمارستان ناصر نگه داشته است و ممکن است اجساد آنها همچنان در آنجا باشد».
وزارت خارجه اسرائیل هم سفیر برزیل را احضار و سرزنش کرده است.