بیبیسی: یک مقام اسرائیلی گفته است که سه گروگان این کشور که به اشتباه با آتش خودی در غزه کشته شدند پرچم سفید حمل میکردند.
این مقام گفت که این «برخلاف مقررات ما برای گشودن آتش» بود و تحقیقات درباره آنچه اتفاق افتاده در «بالاترین سطوح» در جریان است.
گروگانها - یوتام حیم، ۲۸ ساله، سامر تالالکا ۲۲ ساله و آلون شامریز ۲۶ ساله - روز جمعه در محله شجاعیه کشته شدند.
نیروهای اسرائیلی در این ناحیه در نزدیکی شهر غزه با مقاومت شدیدی روبرو بودهاند.
این حادثه باعث افزایش فشار بر مقامهای اسرائیلی برای دستیابی به توافقی برای آزادی گروگانهای باقی مانده در غزه خواهد شد.
بیش از ۱۲۰ نفر که در حمله روز ۷ اکتبر حماس ربوده شدند همچنان در غزه اسیر هستند. نگرانی و انتظار خانوادههای آنها اسرائیل را قبضه کرده است، درحالی که ارتش به عملیات علیه حماس ادامه میدهد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، عصر روز شنبه در کنفرانسی خبری گفت که عملیات اسرائیل با همین شدت ادامه خواهد یافت.

از راست: سامر تالالکا، یوتام حیم و آلون شامریز
او گفت: «فشار نظامی هم برای بازگرداندن گروگانها و هم برای پیروزی ضروری است. بدون حضور ارتش... دستمان خالی است.»
یک مقام ارتش اسرائیل که نخواست نامش فاش شود گفت که تحقیقات اولیه توسط «آیدیاف» (نیروی دفاعی اسرائیل یا همان ارتش) حاکیست که این سه گروگان بدون پیراهن از ساختمانی خارج شدند و یکی از آنها چوبی با یک تکه پارچه سفید در دست داشت.
این مقام افزود در حالی که این سه نفر در فاصله دهها متری بودند، یکی از سربازان احساس خطر کرد، آنها را «تروریست» توصیف کرد و آتش گشود. دو نفر فورا کشته شدند و نفر سوم که زخمی شده بود به ساختمان برگشت.
فریاد کمک به زبان عبری شنیده شد و فرمانده گردان دستور آتشبس داد. این مقام گفت که گروگان زخمی بعدا دوباره خارج شد و به ضرب گلوله کشته شد.
به گفته این مقام گروگانها پیشتر از دست گروگانگیرها فرار کرده بودند یا از سوی آنها به حال خود رها شده بودند.
درهمین حال یک گروگان تایلندی که قبلا با این سه نفر در اسارت بود از آنها یاد کرده است.
ویچیان تمتونگ، ۳۷ ساله، گفت از شنیدن خبر مرگ این سه نفر که تقریبا ۵۰ روز با آنها در اسارت بود «به شدت شوکه» و «غمگین» است.
او گفت که آنها زبان هم را نمیفهمیدند بنابراین از ایما و اشاره برای برقراری ارتباط و روحیه دادن به هم استفاده میکردند.
در تل آویو، قرار بود بستگان گروگانهای باقی مانده، عصر شنبه در برابر موزه هنرها که حالا به میدان گروگانها معروف شده به این حادثه واکنش نشان دهند.
از زمان پایان آتشبس موقت میان اسرائیل و حماس در اوایل ماه دسامبر، خانوادهها دولت را ترغیب کردهاند برای یک آتشبس تازه برای آزادی حداقل برخی از گروگانها تلاش کند. توافق اولیه به آزادی بیش از ۱۰۰ گروگان اسرائیل و صدها فلسطینی تحت بازداشت در زندانهای اسرائیل منجر شد.
لییور پری، که پدر ۷۹ ساله او گروگان است، به بیبیسی گفت: «دولت اسرائیل باید پیشنهادی به حماس دهد که نتواند رد کند. یک آتش بس، مبادله یا هر چیزی که لازم است. دولت هیچ کاری نکرده.»
«فراز و نشیب زیادی دارد. هر بار فکر میکنیم به حضیض تازه ای رسیدهایم، اما فقط میتوانیم حال گروگانها را تصور کنیم.»
جنگ در غزه در واکنش به حمله حماس انجام شد که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند. به گفته وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است در عملیات اسرائیل بیش از ۱۸ هزار نفر کشته و صدها هزار نفر دیگر مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
نواحی وسیعی از غزه تخریب شده و در خلال کمبود گسترده تدارکات اولیه، سازمان ملل درباره فاجعهای انساندوستانه هشدار داده است.
مقامهای اسرائیلی میگویند که هدف تهاجم نابودی حماس و آزادی گروگانهاست.
در میان آمار فزاینده قربانیان غیرنظامی در غزه، مقامهای اسرائیلی تحت فشار شدید بینالمللی از جمله از طرف متحد اصلی خود آمریکا قرار دارند، اما در برابر درخواست آتشبس مقاومت میکنند.
آقای نتانیاهو روز شنبه بار دیگر این فشارها را رد کرد.
او گفت: «علیرغم اندوه، علیرغم فشار بینالمللی، ما تا آخر ادامه میدهیم، هیچ چیز مانع ما نخواهد شد.»