چه مجروح و چه مظلومانه رفتی
غزالِ ِ تیز! معصومانه رفتی
کدامین تیر در جانت نشاندند؟
نمودی راه و مهجورانه رفتی …
باز هم جنایتی دیگر و خشمِ فروخوردهٔ مردم در سراسر ایران و جرقه ای در آتشِ زیر خاکستر. تمام امروز خبر مرگِ مظلومانهٔ آرمیتا پس از اخبار مربوط به جنگ در نوار غزّه سرفصل اخبار اروپای غربی بود . خبرگزارانی که چشم به دهانِ سیاست بازانِ غرب دوخته اند؛ تا اخبار را متناسب با استراتژی آمریکا و متحدانش پوشش دهند . فعلا جوّ ِ سیاسی طوری ست که باید حکومت ایران را رسوا کرد و جنایاتش را در بوق های رسانه ای دمید. فعلا باید مخالفان سیاست جنگ افروزانهٔ اسراییل را کوبید تا تبلیغات ضدِّ فلسطینی اوج بگیرد و جنایات تسخیر نوار غزه و آوارگی بیش از یک میلیون شهروند عرب؛ وجدان های به خواب رفتهٔ اکثریت مردم اروپا را نیاشوبد. _ هر چند که رای صدو بیست کشور جهان در مجمع عمومی سازمان ملل برای اجرای آتش بس میان اسرائیل و حماس در برابر دوازده کشوری که با ادامهٔ حملهٔ اسراییل به خاک فلسطین موافقند؛ کشیدهٔ محکمی است که به گوش های کر زده اند. _ حاصل آن که موضع گیری رسانه های خبری غرب؛ در مقصر دانستن حکومت اسلامی در خصوص قتل آرمیتا؛ بیشتر نوعی نان به نرخ روز خوردن است. وگرنه در جنبش میلیونی زن زندگی آزادی که به بهای قتل و کوری و زندانی شدن صدها و هزاران مبارز زن و مرد انجامید؛ وقتی اکثر سیاستمداران اروپایی عملا به انفعال در برابر حکومت ایران رسیدند؛ رسانه های خبری هم خاموش گشتند .
****
و اما جدا از این بده بستان های سیاسی و بندبازی های رژیم ماکیاولی جمهوری اسلامی روی طنابهای روسی و چینی و غربی؛ مردم ایران از هر ملیت و فرهنگی؛ خاطرهٔ چهل سال کشتار آشکار و پنهانِ حکومتیان را در حافظهّ خونبار خویش دارند و فراموش نمی کنند.از کشتار در ترکمن صحرا گرفته تا اعدام هزاران زندانی سیاسی در تابستان ۶۷ و قتل های زنجیره ای و سرکوب جنبش سبز و اخیرا سلاخی زنده یاد داریوش مهرجویی و همسر ایشان و اکنون آرمیتای نوجوان که با تمام طراوت و جوانی در دام یکی از عوامل مرگ حکومت افتاد. روشن ست که مردم امروزی در شرایطی متفاوت از نسل های پیش بسر میبرند. آن کودکی که در ابتدای کودتای اسلامی سال ۵۸ بدنیا آمده بود؛ اکنون بزرگ سالی ست که بیش از چهار دهه از عمرش را در نظامی سرکوبگر گذرانده است. هم او وهم نسل های پیش و بعد از وی هر لحظه اتفاقات دهکدهٔ کوچک جهانی را با گوشی خود زیر نظر دارند . آگاهی مردم امروزی ده ها برابر بیشتر از امثال ما پیرتران است که ماه ها طول می کشید تا کتابی روشنگرانه از اوضاع سیاسی جهان بخوانیم . تازه آن هم با هزار و یک پنهانکاری و فرار از دستگیری توسط عوامل پلیس و ساواک دوران پهلوی. برای همین وقتی آقا را از عراق به نوفل لوشاتو بردند و ایران آوردند؛ وعده هایش را باور کردیم . انگار یادمان رفته بود که همفکرانش مثلاا حمد کسروی را تکه تکه کرده بودند. وقتی هم روشنفکرانی انگشت شمار چون شاملو فریاد می زدند: ملت ایران حافظهّ تاریخی ندارد؛ کمتر کسی گوشش بدهکار بود .
باری؛ باید امیدوار بود و به آینده نگریست . اکنون فضای اخبار دنیا بر محور حملهٔ اسرائیل به نوار غزه دور می زند. حکومت از این موضوع استفاده سیاسی کرده در صحنه جهانی دنبال متحد می گردد. حتی بعید نیست خود را به نوعی در منازعه اسرائیل و حماس دخالت داده به حزب الله لبنان فرمان حمله به منافع اسرائیل دهد.این چیزی ست که نتانیاهو می خواهد. می تواند با همین بهانه بخش هایی از خاک لبنان را هم تسخیر کند . برای حکومت ایران سود فراوان دارد و می تواند مخالفان داخل کشور را به بهانه جاسوسی برای اسرائیل قلع و قمع کند . با پخش وسیع خبر مرگ آرمیتا و فشار نیروهای مدافع حقوق بشر بر حکومت ایران برای روشن کردن آنچه در مترو تهران گذشت و نیز افشای دروغ های رژیم در توجیه قتل داریوش مهرجویی و همسرش زمینهٔ خیزشی همگانی و نافرمانی های مدنی بندریج فراهم خواهد شد . فراموشکاری و عقب نشینی نیروهای پیشرو در مبارزه با حکومت ایران نتیجه ای جز تقویت رژیم و سلب بیشتر آزادی های نسبی بدست آمده ندارد.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد