logo





نگرانی‌ها درباره گسترش جنگ؛
تعداد کشته‌های غزه از ۴۶۰۰ نفر فراتر رفت

دوشنبه ۱ آبان ۱۴۰۲ - ۲۳ اکتبر ۲۰۲۳



ارتش اسرائیل: حمله به ۳۲۰ هدف در ۲۴ ساعت گذشته

ارتش اسرائیل در شبکه ایکس (توئیتر سابق) از بمباران ۳۲۰ هدف طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

بر اساس این گزارش این حملات طبق گزارش‌های سازمان امنیت داخلی اسرائیل "شین بت" تنظیم شده‌اند که در میان‌ها آن‌ها تونل‌های سازمان تروریستی حماس، مراکز عملیاتی و پست‌های دیده‌بانی دیده می‌شوند.

«بازگشت» مجدد ساکنان غزه به شمال، با وجود هشدارهای اسرائیل

سازمان ملل اعلام کرده با وجود هشدارهای اسرائیل، ساکنان غزه در حال بازگشت به شمال این منطقه هستند.

رئیس آژانس سازمان ملل در امور پناهندگان فلسطینی می‌گوید برخی از افرادی که از شمال غزه گریخته بودند، اکنون در حال بازگشت به شمال نوار غزه‌اند.

توماس وایت از آژانس ویژه پناهندگان فلسطینی به رادیو بی‌بی‌سی گفته اوضاع «در شمال بسیار خطرناک است اما مردم در جنوب نیز جان خود را از دست می‌دهند.»

وایت گفت: «در انبار ساختمان سازمان ما ۸ هزار نفر پناه گرفته‌اند. آنها برای بقا با یک لیتر آب و تکه کوچکی نان در روز را می‌گذرانند.»

اسرائیل در طول شب پیش به بمباران شدید غزه ادامه داده است.

به گزارش رشدی ابوالعوف، خبرنگار بی‌بی‌سی در غزه، آتش‌باران و بمباران در خان یونس در جنوب باریکه غزه در طول شب قطع نشده است.

به گفته او محل اصابت بعضی از بمب‌ها در فاصله صد متری یک بیمارستان بوده است.

حماس می‌گوید در بمباران های دیشب اسرائیل در غزه ۶۰ نفر کشته شدند؛ از جمله ۱۷ نفر در یک خانه در جبالیا در شمال غزه.

اسرائیل از ساکنان شمال غزه خواسته به جنوب آن کوچ کنند که شامل حدود نیمی از جمعیت ۲/۳ میلیون نفری این باریکه می‌شود.

ارتش اسرائیل گفته است هر کس در شمال غزه بماند «هوادار تروریست‌ها» است.

به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی به دلیل کمبود آب و غذا بعصی از جنوب دوباره به خانه هایشان در شمال برگشته اند چون در جنوب احساس امنیت نمی‌کنند.

در جنوب، مردم در خیابان می‌خوابند یا در بیمارستان‌ها پناه می‌گیرند.

«قطع برق منجر به مرگ نوزادان در بیمارستان‌های غزه خواهد شد»

بیمارستان‌های سراسر غزه برای ادامه کار و رسیدگی به بیماران با کمبود اقلام پزشکی و سوخت روبرو هستند. از آغاز حمله حماس به اسرائيل و حملات تلافی جویانه اسرائیل به غزه هیچ سوختی وارد این منطقه نشده است.

روز دوشنبه یونیسف صندوق کودکان سازمان ملل متحد هشدار داد که ۱۲۰ کودک در این بیمارستان‌ها در انکباتور هستند و از جمله ۷۰ کودک زودرس در این میان به دستگاه‌های تنفسی وصلند که برای کار باید به برق و ژنراتور وصل باشند.

از زمانی که اسرائيل جریان برق غزه را قطع کرده بیمارستان‌ها از ژنراتورهای تولید برقی استفاده می‌کنند که با سوخت فسیلی کار می‌کند.

فکر شلتوت، مدیر موسسه خیریه کمک پزشکی برای فلسطین گفته است اگر این ژنراتورهای برق به دلیل نرسیدن سوخت از کار بیافتند، کودکان زودرس احتمالا جان به در نخواهند برد.

خانم شلتوت به بی‌بی‌سی گفت یک نوزاد ۳۲ هفته‌ای زودرس که پزشکان توانسته‌اند بعد از کشته شدن مادرش در حملات هوایی نجات دهند در یکی از این بخش‌هاست. به گفته او تمام اعضای خانواده این نوزاد کشته شده‌اند و تنها او نجات یافته است.

پیشتر در ویدیویی که از سوی وزارت بهداشت غزه منتشر شد، دکتر فواد البلبل، رئيس بخش نوزادان بیمارستان شفا گفت «توقف جریان برق فاجعه‌بار خواهد بود.»

به گفته دکتر البلبل در چنین شرایطی «اغلب نوزادانی که برای تنفس به دستگاه متصلند خواهند مرد چرا که ما تنها می‌توانیم یک و یا نهایتا دو نفر را نجات دهیم.»

روز یکشنبه آژانس امداد سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی هشدار داد که ذخیره سوخت آن ظرف سه روز به پایان خواهد رسید.


«این بیمارستان بدون برق یک گور دسته جمعی بیشتر نیست»

ابراز نگرانی درباره وضعیت بیمارستان‌های غزه ادامه دارد.

دکتر غسان ابو سته از بیمارستان شفا برای برنامه نیوزآور بی‌بی‌سی توضیح داد که این بیمارستان برای بستن زخم مجروحان باند زخم ندارد و ذخیره آتل و وسایل بستن شکستگی آن نیز به پایان رسیده است.

این گفتگو ساعاتی پیش از گزارش انفجار در نزدیکی بیمارستان شفا ضبط شد.

این پزشک به بی‌بی‌سی گفت هر ساعت تعداد بیشتری زخمی به بیمارستان می‌رسد. برق به ویژه برای بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند یک نگرانی اساسی است. این بیمارستان بدون برق به یک گور جمعی تبدیل می‌شود.

به گفته دکتر ابوسته کارکنان بیمارستان روزانه ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار می‌کنند و همزمان نگران جان اعضای خانواده خودشان نیز هستند.

پیشتر تدروس گبریسوس، رئيس سازمان بهداشت جهانی خواستار انتقال سوخت به نوار غزه برای ادامه کار بیمارستان‌ها شده بود.

آقای گبریسوس در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس خود نوشت: «اقلام پزشکی سازمان بهداشت جهان به مصر رسیده‌اند. برای اینکه این اقلام حیاتی به هزاران نیازمندی که در غزه هستند برسد ما به راهی ایمن برای عبور کاروان‌های امداد نیاز داریم. سوخت باید به غزه راه پیدا کند تا هم کامیون‌های امداد قادر به حرکت باشند و هم درمانگاه‌ها به کار ادامه دهند.»

«گزارش انفجار در مجاورت بیمارستان‌های غزه»

در ساعات گذشته گزارش‌هایی از چند انفجار در نزدیکی چند بیمارستان غزه منتشر شده و هنوز خبری از تلفات احتمالی در دست نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز این انفجارهای در نزدیک بیمارستان‌‌های شفا، القدس و بیمارستان اندونزیایی گزارش شده‌اند.

سازمان حماس در کانال تلگرامی خود ویدیویی را منتشر کرده که می‌گوید حمله هوایی اسرائيل به نزدیکی بیمارستان القدس را نشان می‌دهد. تصاویری نیست از ساختمانی ویران شده در این کانال منتشر شده که به گفته حماس پشت بیمارستان کویتی قرار داشته است.

بی‌بی‌سی نمی‌تواند مستقلا این تصاویر و ویدیو را در این لحظه تایید کند.

ارتش اسرائيل هنوز درباره این حملات هوایی به بی‌بی‌سی پاسخ روشنی نداده است.

نیویورک تایمز: «آمریکا خواستار تاخیر در حمله زمینی به غزه شد»

روزنامه نیویورک تایمز گزارش داده است که آمریکا از اسرائيل خواسته است حمله زمینی به غزه را به تاخیر بیندازد.

این روزنامه به نقل از چند مقام آمریکایی نوشته است که واشنگتن این خواسته را به امید زمان بیشتر برای مذاکره بر سر آزادی گروگان‌ها و نیز ورود اقلام کمکی بیشتر به غزه مطرح کرده است.

این مقام‌ها به روزنامه نیویورک تایمز گفته‌اند آمریکا در عین حال امیدوار است با این کار خود را برای دفاع از منافع خود در منطقه در قبال حملات نیابتی از سوی ایران آماده کند. این مقام‌ها گفته‌اند اگر اسرائيل وارد غزه شود چنین حملاتی شدت خواهند یافت.

بر اساس این گزارش جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در گفتگوی تلفنی روز یکشنبه خود با بنیامین نتانیاهو در همین زمینه صحبت کرده است. به گفته این مقام‌ها واشنگتن کماکان از حمله زمینی به غزه حمایت می‌کند و تنها امیدوار است با به تاخیر انداختن آن وقت بیشتری برای مذاکره جهت آزادی ۲۱۲ گروگان بیابد.

جو بایدن روز یکشنبه با رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و کانادا نیز صحبت کرد و در پی آن بیانیه مشترکی در حمایت از حق دفاع از خود اسرائيل منتشر شد.

در همین حال آنگونه که روزنامه نیویورک تایمز از دو مقام آمریکایی نقل کرده توصیه برای به تاخیر انداختن حمله زمینی به غزه از سوی وزارت دفاع آمریکا منتقل خواهد شد.

این روزنامه نوشته است سفارت اسرائيل در آمریکا این موضوع را تکذیب کرده است.

شمار کشته‌ها در غزه به بیش از ۴۶۵۰ نفر رسید

وزارت بهداشت تشکیلات فلسطینی می‌گوید از آغاز حملات اسرائیل به غزه از دو هفته گذشته تا کنون بیش از ۴۶۵۰ فلسطینی در غزه کشته شده‌اند.

این وزارت‌خانه در بیانیه خود نوشته است کشته شدگان ۱۸۷۳ کودک، ۱۱۰۱ زن و ‍۱۶۷۷ مرد بوده‌اند.

بر اساس بیانیه این وزارتخانه از این تعداد ۸۳۹ نفر در جنوب غزه کشته‌ شده‌اند، جایی که اسرائیل به عنوان منطقه‌ای امن برای ساکنان شمال غزه معرفی کرده بود.

بنا به این گزارش بیش از چهارده هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

همزمان وزیر دفاع اسرائيل گفته است عملیات نظامی این کشور در غزه ممکن است یک یا چند ماه طول بکشد «اما در نهایت حماسی نخواهد بود».

یوآو گالانت وزیر دفاع اسرائيل بعد از گفتگوهای عملیاتی در مرکز فرماندهی نیروی هوایی اسرائيل گفت هیچ چیز این کشور را متوقف نمی‌کند و «این عملیات آخرین عملیات اسرائيل در غزه خواهد بود چرا که بعد از آن دیگر حماس وجود نخواهد داشت.»

ارائه قطعنامه آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد

چند روز پس از اینکه آمریکا قطعنامه برزیل در شورای امنیت را وتو کرد، این کشور خود پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به این شورا ارائه داد.

به گزارش منابع دیپلماتیک در این قطعنامه خواست آزادی گروگان‌هایی که از سوی گروه تروریستی حماس در حمله روز هفتم اکتبر به خاک اسرائیل گرفته شده‌اند، مطرح شده است.

هنوز معلوم نیست شورای امنیت چه زمانی برای رای‌گیری در مورد این قطعنامه تشکیل جلسه خواهد داد. ناظران می‌گویند به احتمال زیاد روسیه این قطعنامه را وتو خواهد کرد.

پیشتر روسیه و برزیل قطعنامه‌هایی را به شورای امنیت ارائه کرده بودند که قطعنامه روسیه رای کافی را بدست نیاورد و قطعنامه برزیل نیز از سوی آمریکا وتو شد.

منبع: بی‌بی‌سی، دویچه وله



نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد