آمریکا قطعنامه شورای امنیت برای توقف درگیریها در غزه را وتو کرد
ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه پیشنویس قطعنامه ارائه شده به شورای امنیت سازمان ملل متحد را وتو کرد. این قطعنامه خواستار توقف درگیریها برای رساندن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه شده بود. این در حالی است که آمریکا خود در روزهای اخیر تلاش کرده راهحلی برای دسترسی ساکنان غزه به این کمکها باز کند.
لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، وتوی کشورش را اینگونه توجیه کرد که در پیشنویس قطعنامه اشارهای به "حق اسرائیل برای دفاع از خود" نشده است. این پیشنویس را برزیل ارائه کرده بود که در حال حاضر ریاست این عالی ترین نهاد سازمان ملل را بر عهده دارد. در متن ارائه شده، از جمله "حملات تروریستی فجیع حماس" به اسرائیل محکوم شده است.
از ۱۵عضو شورای امنیت سازمان ملل، ۱۲ عضو به آن رای مثبت دادند. روسیه و بریتانیا رای ممتنع دادند. ایالات متحده آمریکا که حق وتو نیز دارد، تنها کشوری بود که به آن رای منفی داد.
روز دوشنبه نیز روسیه پیشنویسی را درباره جنگ اسرائیل و حماس ارائه کرد که آن نیز در شورای امنیت رای نیاورد. پیشنویس روسیه "همه اقدامات تروریستی" را محکوم کرده بود اما به طور مستقیم به حماس اشارهای نکرده بود.
آمریکا قطعنامه شورای امنیت را که خواستار توقف درگیریها برای رساندن کمکهای انسانی به نوار غزه شده بود، وتو کرد. ارتش اسرائیل یک فایل صوتی را در اکانت ایکس منتشر کرده که گفته میشود در آن سخنان دو عضو حماس شنیده میشود.
پوتین خواستار مذاکره برای پایان دادن به درگیری در خاورمیانه شد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حمله موشکی به بیمارستان الاهلی در نوار غزه را "رویدادی وحشتناک" توصیف کرد و خواستار مذاکره فوری برای پایان دادن به درگیریها در خاورمیانه شد.
پوتین در یک کنفرانس مطبوعاتی در پکن که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، گفت: «کشتهها و مجروحان بسیار نشانه این است که این درگیری باید هرچه سریعتر پایان یابد.»
روسیه که با حماس نیز در تماس است، تمایلی به مقصر دانستن حماس در این حمله ندارد.
فلسطینیان درخواست تحقیق در لاهه کردند
تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری از دادگاه کیفری بینالمللی لاهه (ICC) درخواست تحقیق درباره حمله به بیمارستان الاهلی در غزه را کرد که شب گذشته هدف حملات موشکی قرار گرفت و صدها نفر در آن باختند.
حله ابوحسیره، نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در فرانسه گفت: «دولت فلسطین امروز درخواستی را به دیوان بینالمللی کیفری ارائه کرد تا تحقیقات درباره این جنایت را انجام دهد.» او افزود: «ما به تحقیقات بینالمللی نیاز داریم.» اسرائیل جهاد اسلامی و حماس، اسرائیل را مسئول این حمله میداند.
اسقف اورشلیم: به بیمارستان الاهلی هشدار داده شده بود
به گفته حسام نعوم، اسقف کلیسای انگلیکان اورشلیم که بیمارستان الاهلی در غزه را تامین مالی میکند، ارتش اسرائیل حداقل سه بار قبل از انفجار ویرانگر روز سه شنبه خواستار تخلیه بیمارستان الاهلی در نوار غزه شده بود.
اسقف حسام نعوم گفت: «ارتش از روز یکشنبه و پس از اینکه دو طبقه از بیمارستان در اثر گلوله باران آسیب دید، بارها هشدار داد که ساختمان باید تخلیه شود.»
با این حال کارکنان حاضر به تخلیه بیمارستان نشدند. او حاضر نشد در مناقشه بر سر این که بیمارستان هدف چه نیرویی قرار گرفته موضعگیری کند و گفت: «ما به عنوان روحانی، متخصص نظامی نیستیم. اما مردم باید به مرگ و ویرانی که غزه متحمل میشود توجه کنند».
مصر اجازه اسکان فلسطینیان در کشورش را نمیدهد
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر به شدت نسبت به طرح اخراج فلسطینیان از نوار غزه و ورود آنها به کشورش هشدار داد. سیسی پس از دیدار با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان گفت: «مصر این ایده را رد می کند که مسئله فلسطین تنها از طریق نظامی حل خواهد شد یا یک مهاجرت دسته جمعی رخ خواهد داد.»
به گفته او هر گونه تلاش برای تخلیه فلسطینیان از غزه و روانه کردن آنها به مصر منجر به اعزام فلسطینیها از کرانه باختری به اردن خواهد شد. سیسی تاکید کرد که "این امکان پذیر نیست و بسیار خطرناک است". او هشدار داد که میلیونها مصری علیه چنین طرحهایی به مخالفت برخواهند برخواست.
سیسی خاطرنشان کرد که شبهجزیره سینا پس از آن میتواند به پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل و رویارویی نظامی مستقیم بین مصر و اسرائیل تبدیل شود. مصر مدتهاست که در شبه جزیره سینا علیه افراط گرایان اسلامی میجنگد.
ملک عبدالله، پادشاه اردن نیز در جریان سفر اخیر خود به برلین به وضوح مخالفت مصر و اردن برای پذیرش پناهجویان فلسطینی را اعلام کرده بود. سیسی همچنین گفت: «فلسطینیها حق دارند کشور مستقل خود را در مرزهای سال ۱۹۶۷ را با پایتختی در بیت المقدس شرقی تأسیس کنند.»
شولتس در این دیدار تاکید کرد که به فلسطینیان باید در نوار غزه کمک شود.
او افزود: «ما فقط میخواهیم به مردم نشان دهیم که در محل چه اتفاقی میافتد و امیدواریم که همه درک کنند که ما از این جنگ به شدت خسته شدهایم.»
منبع: دویچه وله