logo





دبیرکل سازمان ملل متحد: خاورمیانه در لبه پرتگاه است

دوشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶ اکتبر ۲۰۲۳



دویچه وله: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با تأکید بر این‌که خاورمیانه "در لبه پرتگاه" قرار دارد، خواستار آزادی فوری گروگان‌ها و دسترسی سریع بشردوستانه به نوار غزه شد.

گوترش روز یکشنبه ۱۵ اکتبر (۲۳ مهرماه) در نیویورک گفت: «هر یک از این دو هدف به حق است.»

در همین حال، به گفته یک منبع امنیتی مصر، تنها گذرگاه مرزی نوار غزه به کشور همسایه مصر روز دوشنبه ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) برای خروج اتباع خارجی باز خواهد شد.

گفته می‌شود مقدمات گشودن مرز در حال انجام است. همچنین ورود کمک‌های بشردوستانه نیز باید از طریق گذرگاه مرزی رفح امکان‌پذیر شود. به دلیل حملات هوایی اسرائیل، گذرگاه مرزی نوار غزه به سوی مصر در حال حاضر از دسترس خارج شده است. هیچ راهی برای خروج مردم غزه از این منطقه وجود ندارد.

تعداد کشته‌شدگان در غزه به بیش از ۲۷۰۰ نفر رسید

به گزارش وزارت بهداشت غزه، تعداد کشته‌شدگان ناشی از بمباران اسرائیل در نوار غزه به ۲۷۵۰ نفر رسید. همچنین حدود ۹۷۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.

منابع اسرائیلی شمار کشته‌شدگان در اسرائیل را حدود ۱۴۰۰ نفر اعلام کرده‌اند.

اسرائیل از روز ۷ اکتبر و پس از حمله گسترده حماس به این کشور، غزه را زیر بمباران گرفته و خود را برای حمله زمینی به این منطقه نیز آماده کرده است.

"توافق" اسرائیل، امریکا و مصر برای آتش‌بس چندساعته در رفح

خبرگزاری رویترز اعلام کرد سه کشور اسرائیل، مصر و آمریکا توافق کرده‌اند که رأس ساعت ۶ صبح به وقت گرینویچ (۹ صبح به وقت محلی) آتش‌بسی در جنوب غزه به منظور باز کردن گذرگاه رفح آغاز شود. این خبر را دو منبع امنیتی مصر به رویترز گفته‌اند. هدف از این آتش‌بس موقت در گذرگاه رفح ارسال کمک‌های انسانی و تخلیه شهروندان خارجی‌ از غزه است.

با این حال بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هرگونه توافقی را رد کرده است. دفتر او در یک بیانیه اعلام کرده است: «در حال حاضر هیچ آتش‌بس و کمک‌های بشردوستانه‌ای در غزه در ازای خروج شهروندان خارجی‌ وجود ندارد.»

رفح یکی از مرزهای میان صحرای سینا در مصر با نوار غزه تحت کنترل حماس و تنها گذرگاهی است که از سوی اسرائیل کنترل نمی‌شود.

تخلیه ساکنان نوار مرزی اسرائیل با لبنان

اسرائیل روز دوشنبه ۱۶ اکتبر اعلام کرد، تخلیه ساکنان نوار مرزی با لبنان را آغاز کرده است. در بیانیه مشترک وزارت دفاع و ارتش اسرائیل "اجرای طرح تخلیه" برای ساکنان شمال اسرائیل که در نوار دو کیلومتری مرز با لبنان زندگی می‌کنند، اعلام شده است. ساکنان این مناطق به اقامتگاه‌هایی که هزینه آن را دولت تامین می‌کند، منتقل می‌شوند.

از زمان حمله حماس به اسرائیل در روز ۷ اکتبر تنش در مرزهای اسرائیل با لبنان نیز تشدید شده است. ارتش اسرائيل مناطق مرزی با جنوب لبنان را برای غیرنظامیان مسدود کرده است.

گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که مورد حمایت جمهوری اسلامی است در روزهای گذشته چندین حمله موشکی به شمال اسرائیل انجام داد. اسرائیل نیز در واکنش به این حملات، جنوب لبنان را هدف حملات توپخانه‌ای قرار داد.

روز یکشنبه ۱۵ اکتبر آمریکا نسبت به گشودن یک جبهه جدید جنگ میان اسرائیل و لبنان هشدار داد.

بایدن: اشغال نوار غزه اشتباه خواهد بود

بر اساس گزارش رسانه‌ها، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای دیدار از اسرائیل است. با این حال هنوز تصمیم نهایی درباره این سفر با امنیت بالا گرفته نشده است.

جو بایدن خود روز دوشنبه ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) اعلام کرد که اعزام نیروهای آمریکایی به اسرائیل ضروری نیست. بایدن در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که اسرائیل "از بهترین واحدهای رزمی" برخوردار است "اما اگر اسرائیل نوار غزه را اشغال کند اشتباه خواهد بود".

او هم‌زمان تأکید کرد که حماس باید به طور کامل از بین برود، اما باید راهی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین نیز وجود داشته باشد. بایدن ابراز اطمینان کرد که اسرائیل از قوانین جنگ تبعیت خواهد کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از بازدید از کشورهای مختلف خاورمیانه، می‌خواهد امروز دوشنبه ۱۶ اکتبر (۲۴ مهرماه) بار دیگر راهی اسرائیل شود. این‌که او با چه مقاماتی دیدار خواهد کرد، هنوز مشخص نیست. قرار است تنها گذرگاه مرزی نوار غزه به مصر برای خروج اتباع خارجی باز شود. تامین آب برای فلسطینیان در جنوب نوار غزه نیز قرار است احیا گردد.

هشدار مکرون به ایران در مورد گسترش درگیری‌ها

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نسبت به تشدید و گسترش درگیری‌ها به‌ویژه در لبنان به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد.

مکرون در تماس تلفنی با ابراهیم رئیسی‌، رئیس جمهوری اسلامی تاکید کرد که با توجه به روابط نزدیک ایران با شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان و حماس در نوار غزه، رهبری تهران مسئولیت گسترش درگیری را دارد.

مکرون همچنین از رئیسی خواست تا هر کاری که ممکن است برای جلوگیری از آتش‌افروزی در منطقه انجام دهد.

حزب‌الله لبنان که از سوی جمهوری اسلامی تامین مالی می‌شود، بسیار قدرتمندتر از حماس در نظر گرفته می‌شود.

بیش از یک هزار نفر زیر آوار

حملات هوایی اسرائیل در پاسخ به قتل‌عام حماس ویرانی‌های زیادی در نوار غزه به بار آورده است. دفاع مدنی در نوار غزه روز یکشنبه اعلام کرد، در پی حملات اسرائیل بیش از یک‌هزار نفر زیر آوار مدفون شده‌اند و مجروحان و کشته‌شدگان بسیاری برجای گذاشته است.

شمار قربانیان نوار غزه اکنون به ۲۶۷۰ نفر رسیده است. حدود ۹۶۰۰ نفر دیگر مجروح شده‌اند. این تعداد تلفات تنها در یک هفته بیشتر از آخرین جنگ بزرگ غزه در سال ۲۰۱۴ بود که ۵۰ روز به طول انجامید.

اسرائیل شمار گروگان‌ها را ۱۵۵ نفر اعلام کرد

ارتش اسرائیل ربوده شدن ۱۵۵ نفر از اسرائیل به نوار غزه را تایید کرده و به بستگان آنها اطلاع داده است. ارتش اسرائیل به خانواده‌ها گفته‌ است تمام تلاش خود را برای بازگرداندن آنها به خانه به خرج خواهد داد.

در میان ربوده شدگان هشت آلمانی نیز وجود دارند. به گفته آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، دولت آلمان هنوز "هیچ ارتباط مستقیمی" با گروگان‌های آلمانی ندارد.

اسرائیل می‌خواهد حماس را که یک هفته پیش در حمله تروریستی بی‌سابقه به اسرائیل بیش از ۱۳۰۰ کشته و بیش از ۳۶۰۰ زخمی برجای گذاشت، نابود کند.

صدها هزار نفر در حال فرار به جنوب نوار غزه هستند

صدها هزار فلسطینی از ترس حمله زمینی مورد انتظار اسرائیل در نوار غزه علیه مهاجمان اسلام‌گرا و تروریست حماس، به دنبال حفاظت از خود در وضعیتی فاجعه‌بار در حال کوچ به سوی نواحی جنوبی نوار غزه هستند.

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۱۵ اکتبر (۲۳ مهرماه) گفت که پس از چندین تماس برای تخلیه جمعیت غیرنظامی، اکنون بیش از ۶۰۰هزار نفر به آنجا نقل مکان کرده‌اند. با این حال، تامین نیازهای این توده عظیم از مردم آواره بسیار سخت است. دست‌کم قرار است آب به روی مناطق جنوبی نوار غزه باز شود. اسرائیل کاتس، وزیر انرژی اسرائیل، باز شدن جریان آب را روز یکشنبه در پلتفرم X (توئیتر سابق) اعلام کرد.

کاتس گفت، انتظار می‌رود، آن گونه که ارتش اسرائیل فراخوانده است، پیش از حمله زمینی به منظور پاکسازی شمال غزه از نیروهای حماس، جمعیت غیرنظامی به سمت جنوب حرکت کنند. این به ارتش اسرائیل اجازه می‌دهد تا تخریب زیرساخت‌های حماس در شمال را تشدید کند.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد