logo





گزارش شرکت در تظاهرات صلح با نمادهای سبز و پرچم ایران در بروکسل

گزارش از طرف: کانون مدافعان حقوق بشر در ایران- بلژیک

شنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۸ - ۰۳ اکتبر ۲۰۰۹

امشب دوم اکتبر2009، برابر با تولد ماهاتما گاندی، راهپیمایی برای صلح و جهان بی خشونت از استرالیا آعاز شد و همزمان در بروکسل در برابر مجسمه گاندی در پارک ماری ژوزه بروکسل مراسمی بر پا شد. در این مراسم که با افروختن مشعل جلوه خاص یافته بود، بعد از اعلام برنامه، نخست نماینده ای از سفارت کشور هندوستان به عنوان کشور زادگاه مهاتما گاندی به سخنرانی پرداخت و سپس دو تن از مسئولین مارش موندیال( راهپیمایی جهانی) در بروکسل سخن گفتند. در ادامه نماینده کانون مدافعان حقوق بشر در ایران- بلژیک، خانم سهیلا شفقی به زبان فرانسه سخنرانی پرداختند و گفتند: "بسیار مایه خوشبختی وخوشحالی است که امشب در میان شما به همراه دیگر دوستانم حضور دارم. من برای امشب تصمیم گرفتم به اختصار با آغاز راهپیمایی جهانی برای صلح و جهان بی خشونت با شما بر سر دو موضوع صحبت کنم. من در صحبت خود بر سر مسئولیت ما در برابر صلح به عنوان یک انسان در جهان امروز و نیز نسبت به وضعیت سیاسی ایران، مسائلی را با شما مطرح خواهم کرد. به نظر م دریافتن، فهمیدن، حرکت و تلاش در مسیر صلح، دارای مزیت و امیدواری بسیاری است. ما همه این سیاره کوچک را که کره زمین نامش باشد در میان خود تقسیم کرده ایم و می بایست یاد بگیریم که با تفاهم در کنار یکدیگر و با طبیعت، در صلح زندگی کنیم.
دارا بودن فرهنگ صلح یکی از محورهای اصلی دو کانون حقوق بشری ایرانیان در بلژیک است. موضوع صلح همواره می تواند همه سازمان ها را در عرصه جهانی حساس و متاثر کند. اما موضوع دفاع از صلح نباید تنها در انحصار سازمان های صلح دوست قرار گیرد. در واقع صلح موضوع مرکزی و حیاتی همه شهروندان جهان چه بصورت فردی و جمعی و حتی می تواند به عنوان هم وسیله و هدف تلقی شود، باشد. صلح در اصل یک نوع حق زندگی به روشی مسالمت آمیز و بدون خشونت است".
ایشان در ادامه به وضعیت ایران و انتخابات 12 ژوئن و وضعیت دولت کودتایی پرداختند. ایشان در بخشی از سخنان خود گفتند:" خانم ها و آقایان، انتخابات در کشور ما جايگاه ويژه‏ای دارد که متفاوت از ساير کشورها است. در ايران انتخابات نه دمکراتيک است و نه آزاد و نه سالم. در اين انتخابات تنها نيروهای درون جمهوری اسلامی که از صافی شورای نگهبان گذشته‏اند، امکان مشارکت دارند. با اين وجود انتخابات محل چالش نيروهای درون حکومت است و امکانی است برای جابجائی قدرت بين آنها. لذا انتخابات در مواقعی فرصت‏هايی برای تاثيرگذاری مردم بر روندهای سياسی کشور فراهم می‏کند و مردم می‏توانند با حضور در انتخابات به کانديدای مورد حمايت نظام "نه" بگويند و کانديدای مورد نظر خود را از ميان کانديدای حکومتی برگزيند.
در انتخابات اخير گروه‏های مختلف مردم و به ويژه جوانان با شور و نشاط به خيابان‏ها آمدند، عليه احمدی نژاد شعار دادند و تمايل خودشان را نسبت به ميرحسين موسوی نشان دادند. آنها اميدوار بودند که با حرکت مسالمت آميز و کم‏ هزينه و با ريختن رای خود به صندوق‏ها قادر خواهند شد که وضعيت موجود را تغيير دهند و احمدی نژاد را از صندلی رياست جمهوری پائين کشند. اين اميد آنچنان در جامعه گسترش يافت که به مشارکت بی‏سابقه مردم در انتخابات انجاميد.
اما گروهبندی نظامی ـ امنيتی به رای مردم تن نداد، آرای مردم را کنار گذاشت و آرای ساختگی را اعلام نمود. در جمهوری اسلامی بارها در انتخابات تقلب صورت گرفته است. اما اقدام بلوك حاكم در اين انتخابات به مراتب فراتر از تقلب معمولی بود. آنها تصميم سياسی گرفتند که با تقبل تمام هزينه ها همچنان در قدرت بمانند، اعتراضات مردم را سرکوب کنند و اجازه ندهند که قوه مجريه به دست اصلاح طلبان حکومتی بيافتد. آنها در انتخابات قبلی رياست جمهوری و انتخابات مجلس توانستند با مديريت انتخابات، به نتيجه مورد نظر خود برسند. اما اين بار هجوم مردم به صندوق‏ها و تفاوت آرای احمدی نژاد با موسوی آنچنان زياد بود که نه مهندسی انتخابات جوابگو بود و نه تقلب متداول. لذا آنها به کودتای انتخاباتی دست زدند و کانديدای خود را پيروز اعلام کردند. تمام شواهد حاکی از آن است که مردم در اين انتخابات به گروهبندی حاکم و کانديدای آن "نه" گفتند. "نه" مردم به عملکرد احمدی نژاد در طی چهار سال گذشته بر می‏گردد". ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود متذکر شدند که:" از دوازدهم ژوئن ۲۰۰۹ به این سو بیش از پنج هزار نفر دستگیر، بیش از یک صد نفر کشته و بیش از یک صد نفر ناپدید شده اند. به منظور تحقیر و ارعاب مردم هم محاکمات نمایشی ترتیب داده شده است. علاوه بر واقعیت های فوق می توان تعداد بیشماری اعدام، دستگیری های سیاسی و نقض خشن حقوق بشر در ایران را در سال های گذشته به موارد فوق اضافه کرد".
ایشان از ارگان های بین المللی خواستند که برای پایان دادن به سرکوب مردم، آزادی همه زندانیان سیاسی و همچنین محاکمه کسانی‌ که در کشتار‌های اخیر دست داشته اند، دولت جمهوری اسلامی ایران را به اشکال گوناگون تحت فشار قرار دهند. خانم سهیلا در آخر تاکید کردند که:" جنبش شهروندی «رای ما کجاست؟» در ایران جنبشی برای تغییر و امید است. این جنبش تاکنون نشان داده است که می تواند با وجود سرکوب همچنان مقاوم و پایدار بماند. امروز این جنبش بیش از هر زمانی نیاز به همبستگی دمکرات ها و صلح طلبان بلژیکی و کلاً به افکار عمومی بین المللی دارد. بیاری این جنبش برخیزیم!".
لازم به تاکید است در این تجمع کانون مدافعان حقوق بشر در ایران- بلژیک حضور خود را با آرم کانون، پرچم ایران، نمادهای سبز و مشعل های روشن، برجسته کرد و بدین طریق حضور ایرانیان در این مراسم کاملاً به چشم می خورد و ایرانیان نشان و اثر خود را بر مراسم آغاز "مارش موندیال" به روشنی نهادند. البته هم زمان چنین مراسم هایی در دیگر کشورها و شهرهای جهان به اشکال گوناگون برپا شد. در انتها موزیک بسیار زیبا و ملایمی حاضرین در تجمع را به شوق آورد و همه دست در دست هم به گرد آتش روشن مشعل ها رقصیدند و مصمم به ادامه فعالیت های خود در چارچوب صلح و حقوق بشر شدند.

ما بسیاریم و قدرت ما در همبستگی ماست!
گزارش از طرف: کانون مدافعان حقوق بشر در ایران- بلژیک
دوم اکتبر 2009
آدرس تماس:
عکس از تظاهرات صلح در بروکسل:
http://www.youtube.com/watch?v=Iek_XuFQnx4
سایت اطلاعاتی مربوط به راهپیمای برای صلح و جهان بی خشونت:
http://marchemondiale.bloguez.com/
برای اطلاعات بيشتر از سايت خبرنگاران صلح، اينجا را کليک کنيد
http://www.jour4peace.com/default.asp

سلام
جهت اطلاع به ضمیمه مراجعه کنيد
با احترام
علی صمد



فراخوان
راهپیمایی برای صلح با حضور ایرانیان

» جنبش سبز مردم ايران را در سراسر جهان با جنبش صلح و عدم خشونت پيوند زنيم »!
دوم اکتبر روز تولد ماهاتما گاندی است، شخصیتی که به حق می توان وی را پدر جنبش های بی خشونت ناميد. به همين مناسبت چنين روزی برگزيده شده است تا صلح دوستان جهان راهپيمايی بزرگ خود را برای صلح در جهانی بی خشونت آغاز کنند. اين راهپيمايی از استراليا آغاز می شود و سه ماه يعنی تا دوم ژانويه ۲۰۱۰ به طول خواهد انجاميد، تا پس از پيمودن همه قاره ها در آمريکای جنوبی خاتمه يابد.
قبل از حوادث ايران تلاش هايی برای شرکت گسترده تر ايرانيان در اين همايش برای صلح و عدم خشونت در جريان بود ولی با حوادثی که پس از انتخابات در ايران رخ داد، نظرها به سمتی ديگر چرخيد. راهپيمايی برای صلح و عدم خشونت می توانست در ايران با استقبال بی نظيری مواجه شود و مردم در اعتراضات پس از انتخابات نيز نشان دادند که با هر گونه اعمال خشونت مخالف هستند و با وجود خشونت های گسترده حکومتی و قتل و شکنجه زندانيان، تلاش آگاهانه مردم برای عدم خشونت تحسين جهانی را برانگيخت.
دوم اکتبر همزمان در سراسر جهان فعالین صلح طلب، طرفداران حقوق بشر و دیگر فعالین حقوق اجتماعی و مدنی در کشورهای خود با تجمع در مراکز مختلف، راهپیمایی برای صلح را آغاز می کنند. در بروکسل پایتخت اروپا نیز تجمعاتی برای حمایت از حرکت راهپیمایی برای صلح در جهانی بدون خشونت برگزار می شود. طرفداران این جنبش در پارک ماری ژوزه در پای مجسمه گاندی، جمع می شوند تا بدین وسیله آغاز چنين تلاش صلح جویانه ای را اعلام دارند.
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران- بلژیک به همراه کانون مدافعان حقوق بشر در ایران – بلژیک، مشترکاً در اين همايش جهانی برای حمایت از خواسته های بر حق اکثریت مردم ایران شرکت خواهند کرد و با استفاده از نمادهای سبز، همبستگی مردم ايران را با راهپيمايی برای صلح و عدم خشونت نشان خواهند داد. ما از عموم هموطنان ایرانی در بلژیک دعوت می کنیم در این تظاهرات صلح آمیز شرکت کنند. ما از ساعت ۱۹ تا ۲۰ با همراه آوردن شمع در کنار طرفداران صلح و عدم خشونت يادی از قربانيان خشونت های اخير ايران خواهيم کرد و همبستگی خود را با اين تلاش انسانی برای صلح در جهانی بی خشونت اعلام خواهيم داشت.

ما بسیاریم و قدرت ما در همبستگی ماست!
کانون مدافعان حقوق بشر در ایران- بلژیک
کانون دفاع از حقوق بشر در ايران- بلژيک
برای تماس: iranianbelgique@yahoo.fr
تلفن: 0032-(0)476.551.832
برای اطلاعات بيشتر از سايت خبرنگاران صلح، اينجا را کليک کنيد
http://www.jour4peace.com/default.asp

Bruxelles
vendredi 2 octobre - de 19h à 20h30
Parc Marie-José
au pied de la statue de Gandhi


google Google    balatarin Balatarin    twitter Twitter    facebook Facebook     
delicious Delicious    donbaleh Donbaleh    myspace Myspace     yahoo Yahoo     


نظرات خوانندگان:

iran
iman
2009-10-05 18:33:01
parchame iran ta bode va hast parchame 3 range shir va khorshid ast

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد