logo





چهلم مهسا امینی؛ تظاهرات در تهران، سقز، شیراز و مشهد
و اعتراض در بیش از ۲۰ دانشگاه کشور

چهار شنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ - ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲



بی‌بی‌سی: همزمان با چهلمین روز جان باختن مهسا امینی و اعتصاب برخی کسبه و شرکت‌ها در شهرهای مختلف کشور، ویدئوهایی از تظاهرات ضدحکومتی در شهرهای تهران، سقز، شیراز و مشهد و خشونت‌های نیروهای امنیتی علیه معترضان به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده است.

همچنین دانشجویان در دانشگاه‌های تهران، تبریز، سبزوار، الزهرای تهران، شهید بهشتی تهران، فردوسی مشهد، خواجه نصیر تهران، بوعلی همدان، هنر و معماری پارس در تهران، آزاد بروجرد، باهنر کرمان، آزاد شیراز، آزاد سوهانک، آزاد یزد، محقق اردبیلی در اردبیل، آزاد اراک، آزاد نجف‌آباد، آزاد کرج، علوم و تحقیقات تهران، آزاد کرمان، بابایی قزوین، چمران اهواز و رسام کرج دست به اعتراض زده‌اند.

تصاویری از اعتراض‌های دانش‌آموزی و حمله به برخی مدارس نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

در برخی نقاط شهر تهران، از جمله گیشا و امیرآباد تظاهرات به خشونت کشیده شده است.

ویدئوهای اعتراض‌های پایتخت نشان می‌دهند که تظاهرات ضدحکومتی در مناطق مختلف این شهر شکل گرفته است.

همچنین نیروهای امنیتی به معترضان دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز حمله کردند.

در دانشگاه الزهرا نیز خشونت‌هایی علیه معترضان گزارش شده است.

«مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «آزادی، آزادی، آزادی» از جمله بیشترین شعارهایی است که در اعتراض‌ها شنیده می‌شود.

وریا غفوری: مگر می‌شود خیر بر شر پیروز نشود؟

وریا غفوری، بازیکن مطرح فوتبال ایران با انتشار توییتی در روز چهلم مهسا امینی، ضمن حمایت از معترضان نوشت: «مگر می‌شود خیر بر شر پیروز نشود؟»

آقای غفوری از جمله فوتبالیست‌هایی است که پیش از نیز بارها از مخالفان حمایت کرده است.

او در توییتش نوشت:‌ «شر باتمام قدرتش همیشه مغلوب مظلومیت، درستی و به حق بودن خیر می‌شود. شر چون فریاد نهیبی است که ریشه ای ندارد.»



جمعیتی انبوه در مراسم چهلم مهسا امینی در سقز شرکت کردند

تصاویری که از مسیرهای اطراف قبرستان آیچی سقز منتشر شده، جمعیت بسیاری را نشان می‌دهد که با وجود محدودیت‌ها و اعلام لغو مراسم چهلم مهسا امینی از سوی رسانه‌های حکومتی، به سوی محل خاکسپاری او در حرکت هستند.



اعتراض دانشجویان در دانشگاه اصفهان با شعار آزادی

ویدئویی جدید از دانشگاه اصفهان منتشر شده که در آن دانشجویان شعار می‌دهند: «آزادی، آزادی، آزادی».

زنان دانشجو نیز با برداشتن روسری و مقنعه خود و تکان دادن آن در هوا، اعتراض خود را نشان می‌دهند.



درگیری در دانشگاه شهید بهشتی در محوطه دانشگاه

بنابر ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیروهای لباس شخصی و حراست با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در محوطه دانشگاه درگیر شده‌اند.



آتش زدن سطل آشغال در اعتراض‌های تهران



اعتراض‌ها در نقاط مختلف تهران ادامه دارد؛ شلیک گاز اشک‌آور و تیراندازی در بازار تهران

گزارش‌های مختلفی از برخوردهای خشونت‌آمیز نیروهای امنیتی در نقاط مختلف تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

از آن جمله برخی کاربران می‌گویند که در بازار تهران، ماموران تلاش کرده‌اند با تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور معترضان را متفرق کنند.

همچنین تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد ماموران دانشگاه الزهرا را محاصره کرده‌اند تا دانشجویان معترض از آن خارج نشوند. این نخستین بار نیست که ماموران تلاش می‌کنند دانشجویان از این دانشگاه خارج نشوند.

ویدوئویی نیز از شلیک گاز اشک‌آور در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران منتشر شده است.

اعتراضات ۴ آبان در تهران؛ حضور سنگین نیروهای امنیتی در امیرآباد

ویدیویی از حضور پرشمار نیروهای امنیتی در منطقه امیرآباد تهران منتشر شده است. امروز امروز خیابان‌های این محله شاهد برگزاری تجمع و تظاهرات اعتراضی بود که با برخورد نیروهای امنیتی و شلیک گاز اشک‌آور روبرو شد. تجمع پزشکان در مقابل ساختمان نظام پزشکی در خیابان کارگر هم سرکوب شد.



اعتراض‌ها در دانشگاه‌های مختلف ادامه دارد؛ تیراندازی و شلیک گاز اشک آور در پردیس شمالی دانشگاه تهران

همزمان با ادامه اعتراض‌ها در دهها دانشگاه مختلف کشور، ویدئوهایی به دست بی‌بی‌سی رسیده که نشان می‌دهد ماموران امنیتی با تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور به دانشجویان در پردیس شمالی دانشگاه تهران حمله کرده‌اند.

ویدئوهای دیگر نیز نشان می‌دهند که زنان دانشجو با برداشتن مقنعه‌ها و روسری‌هایشان در حال اعتراض هستند.

شعارهای «مرگ خامنه‌ای» و «آزادی آزادی آزادی» بیش از شعارهای دیکر شنیده می‌شود.





اعتراضات ۴ آبان در تهران؛ شلیک اشک‌آور در گیشا

هم‌زمان با شکل گرفتن تجمع‌های اعتراضی در نقاط مختلف تهران، تصاویری از خیابان گیشا منتشر شده که نشان می‌دهد نیروهای امنیتی حضور سنگینی در این محله دارند و به سوی معترضان گاز اشک‌اور شلیک می‌کنند.



رویترز: ماموران امنیتی به شرکت‌کنندگان مراسم مهسا در سقز تیراندازی کردند

خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان گزارش داده است که نیروهای امنیتی به سوی کسانی که برای شرکت در مراسم چهلم مهسا امینی در قبرستان آیچی سقز تجمع کرده بودند، تیراندازی کرده است.

یکی از حاضران در این مراسم به رویترز گفت: «پلیس ضد شورش به سوگوارانی که برای مراسم مهسا در قبرستان جمع شده‌اند، شلیک و ده‌ها نفر را بازداشت کردند.»

در شبکه‌های اجتماعی هم گزارش‌هایی از درگیری‌هایی در سقز منتشر شده است.

شعار مرگ بر دیکتاتور در تجمع نظام پزشکی

در ویدیوی جدیدی که از تجمع مقابل ساختمان نظام پزشکی تهران منتشر شده، معترضان علیه رهبر جمهوری اسلامی شعار می‌دهند و زنان حاضر روسری‌های خود را در هوا می‌چرخانند.

تجمع پزشکان هم‌زمان با چهلم مهسا امینی با برخورد نیروهای امنیتی و شلیک گاز اشک‌آور روبرو شد. در ویدیو‌هایی که از اعتراض‌های در منطقه امیرآباد تهران منتشر شده صدای تیراندازی شنیده می‌شود.




محمد رازی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی ایران، در اعتراض به برخورد با پزشکان در این تجمع استعفا کرده است.

دکتر رازی گفت دلیل استعفای او «عدم احترام به جامعه پزشکی و هتک حرمت پزشکانی بود که قصد برگزاری تجمعی مسالمت‌آمیز در این سازمان را داشتند».

او در یادداشت استعفای خود درباره وقایع امروز نوشت «با ده‌ها موتور سوار و مسئولین امنیتی مواجه شدم و شاهد صحنه‌های تلخ و از یاد نرفتی نیروهای امنیتی با خانم‌های پزشک بودم و هنگامی که درخواست کردم یکی از خانم‌های پزشک را که به روی زمین کشیده می‌شد به درون سازمان راهنمایی کنند یکی از فرماندهان نیرو ها بنده را نیز هل داد!»

در بخشی از این پیام آمده «در سال ۵۷ چه می‌خواستیم و چه شد!؟»




نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد