رادیو فردا: در حالی که اعتراضات سراسری در ایران همچنان ادامه دارد، دانشجویان چند دانشگاه ایران اعلام کردهاند که در اعتراض به برخوردهای امنیتی با دانشجویان، بازداشت دانشجویان معترض و همچنین مجازی شدن آموزش، از شرکت در کلاسهای درس خودداری میکنند.
دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه الزهرا، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، علوم توانبخشی تهران، خوارزمی، سوره، چمران اهواز، سهند تبریز و بوعلی سینای همدان جزو دانشگاههایی هستند که دانشجویانشان اعلام اعتصاب کردهاند.
شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف در تهران طی نامهای به ریاست این دانشگاه، عملکرد مسئولان دانشگاه در قبال اعتراضات اخیر را ناکافی و نادرست دانست و نوشت این شورا از تمامی دانشجویان این دانشگاه خواسته است تا آزادی همکلاسیهای بازداشت شده خود از حضور در کلاسهای درس خودداری کنند.
همچنین شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف برگزاری مجازی کلاسهای درس را بدون هیچ توجیهی دانست و اضافه کرد: «حتی در صورت آزادی همکلاسیهایمان، از دانشجویان درخواست میکند در اعتراض به این تصمیم در هیچ صورتی در کلاسهای مجازی دانشگاه شرکت نکنند.»
این شورا پیشتر اعلام کرده است که نیروهای امنیتی در جریان برگزاری تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شریف در عصر روز شنبه اقدام به «️بازداشت فلهای دانشجویان» کردند.
بر اساس گزارش شورای صنفی، این تجمع در ادامه به ورودی دانشگاه کشیده شد، اما نیروهای بسیج و لباسشخصی با حضور پرتعداد تجمع را برهم زدند و تصویر دانشجویان معترض را ثبت کردند.
همچنین این تجمع در شرایطی برگزار شد که دانشگاه در محاصره نیروهای امنیتی قرار داشت و دانشجویان حق عبور و مرور به دانشگاه را نداشتند.
علاوه بر دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، جمعی از دانشجویان دانشگاه چمران اهواز نیز اعلام کردند صبح روز دوشنبه چهارم مهر در حیاط دانشکده مهندسی این دانشگاه برای حمایت از اعتراضهای مردم ایران تجمع و تحصن مسالمتآمیز خواهند داشت و از شرکت در کلاسهای درس، آزمایشگاه و کتابخانه خودداری میکنند.
این دانشجویان از استادان و کارکنان دانشگاه نیز خواستند به اعتصاب و اعتراض مسالمتآمیز دانشگاهیان بپیوندند و کلاسهای درس را تعطیل و رسما اعلام موضع کنند.
شورای صنفی دانشگاه صنعتی سهند تبریز نیز ضمن تحریم کلاسهای مجازی از اعتصاب غذای دانشجویان در خوابگاه خبر داد.
در همدان نیز، جمعی از دانشجویان دانشگاه بوعلیسینا همدان از تحریم کلاسها خبر دادند و در بیانیهای «سرکوب ناجوانمردانه اعتراضات مسالمتآمیز در داخل دانشگاههای کشور و همچنین دستگیری غیرقانونی و بدون تفهیم اتهام جمعی از دانشجویان و جایگزینی ناگهانی و توهینآمیز آموزش مجازی به جای آموزش حضوری در تمامی کلاسها و مقاطع در شرایطی که شبکه اینترنت با اختلال گسترده مواجه است» را محکوم کردند و آن را «اهانت آشکار به دانشجویان» دانستند.
در روزهای اخیر و پس از مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، دانشجویان دانشگاههای تهران و دیگر شهرهای ایران تجمعهای اعتراضی بسیاری را به راه انداختند و تعداد زیادی از دانشجویان معترض نیز بازداشت شدند، اما هنوز شمار دقیق و هویت همه این دانشجویان بازداشتی در دست نیست.
دانشگاههای شیراز و نوشیروانی بابل، نیز جزو دانشگاههایی بودند که تجمع دانشجویان در آنها به خشونت کشیده شد و نیروهای امنیتی تعدادی از دانشجویان معترض را بازداشت کردند.
همچنین با افزایش تجمعهای اعتراضی در دانشگاهها، مقامهای دانشگاه تصمیم گرفتند که به بهانه «رعایت حال دانشجویان غیر بومی» کلاسهای درس را از حضوری به مجازی تغییر دهند تا دانشگاهها خلوت شود.
ساتید و دانشجویان دانشگاه شریف در کلاس درس حاضر نمیشوند
برخی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شریف اعلام کردهاند که تا آزادی دانشجویان دستگیرشده در کلاسهای درس حاضر نمیشوند. در نهمین شب اعتراضات سراسری به مرگ مهسا امینی، این اعتراضات در تهران و دیگر شهرها ادامه داشت.
همزمان با دعوت شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به اعتصاب در روزهای دوشنبه و چهارشنبه ۴ و ۶ مهر، جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف نیز اعلام کردند که در کلاس درس حاضر نمیشوند.
در کانال تلگرامی "روزنامه شریف" نام این اساتید به عنوان کسانی که "در اعتراض به دستگیری دانشجوها اعلام کردهاند که از برگزاری کلاس خودداری میکنند" منتشر شده است.
اساتید دیگری از این دانشگاه نیز در توییتر اعلام کردهاند که کلاسشان برگزار نمیشود.
دانشگاه صنعتی شریف در روزهای اخیر همانند بسیاری دیگر از دانشگاهها محل اعتراض و تجمع دانشجویان به مرگ مهسا امینی و همراهی با اعتراضات مردمی بود. در روزهای اخیر اخباری مبنی بر حضور لباسشخصیها در محوطه این دانشگاه و گرفتن فیلم و عکس از چهره دانشجویان معترض منتشر شد.
این دانشگاه پیشتر اعلام کرده بود که کلاسهایش به صورت مجازی تشکیل میشوند.
مجموعه مطالب درباره اعتراضات به مرگ مهسا امینی را اینجا بخوانید
ادامه اعتراضات در یکشنبه شب
ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی از ادامه اعتراضات و تظاهرات در شهرهای ایران در یکشنبه شب سوم مهرماه منتشر شده است.
در تهران خیابان ستارخان مردم شعار "جمهوری اسلامی نمیخوایم، نمیخوایم" سر دادهاند.
در ویدیوهای دیگری نیز حرکت اعتراضی آتش زدن روسری از سوی زنان در شامگاه یکشنبه دیده میشود.
همچنین ویدیوهایی از ادامه اعتراضات در شهرهای دیگر منتشر شده است.
ادامه همبستگی چهرههای مشهور با معترضان
هرروز چهرههای بیشتری از میان هنرمندان و ورزشکاران به اعتراضات مردمی میپیوندند. باران کوثری بازیگر سینما در اینستاگرامش نوشت: «لیاقت تظاهرات سکوت سهمیلیونی ما را نداشتید. اگر مقاومت و اعتراض در برابر بربریت و باتوم و گلوله شما اغتشاش است، من باران کوثری یک اغتشاشگرم.»
سردار آزمون بازیگر تیم ملی فوتبال ایران نیز در یک استوری در اینستاگرامش نوشته که تا کنون به دلیل اردوی تیم ملی نتوانسته بود چیزی در حمایت از اعتراضات بگوید اما "دیگر طاقت نیاورده" و حتی به قیمت خط خوردن نامش از تیم ملی از اعتراضات زنان ایران حمایت میکند..
او اولین بازیکن تیم ملی فوتبال است که از اعتراضات مردمی حمایت کرده است. سکوت این بازیکنان مورد اعتراض و انتقادات بسیاری در شبکههای اجتماعی قرار گرفته است.
فوتبالیستهایی چون علی کریمی و وریا غفوری از ابتدای اعتراضات با مردم اعلام همبستگی کردند.
بیشتر بخوانید: مهسا امینی؛ همبستگی جهانی با اعتراضها در ایران ادامه دارد
توییتها و پستهای اینستاگرامی علی کریمی در حمایت از اعتراضات مردمی، خشم برخی از حکومتیان را برانگیخت تا جایی که حمید رسایی، نماینده پیشین مجلس خواهان توقیف اموال او شد. علی کریمی نیز در پاسخ به رسایی در یک استوری نوشت: «عمری با جون کندن یه خانه درست کردیم، نمیدونستم خاری میشه توی چشمتون. اگه تونستین بگیرین. فدای سر مردمم.»
مهدی مهدوی کیا و احمدرضا عابدزاده نیز از دیگر چهرههایی هستند که از اعتراضات مردمی حمایت کردند. مهدویکیا در یک پست نسبتا طولانی در اینستاگرامش نوشت: «نميشود دختری رو به خاطر حجاب زير خاک دفن کرد ولی فرزندان خودتون آزادانه در اونور دنيا بگردند. نميشود مردم رو به پوشيدن لنگ و خوردن نان خشک دعوت کرد ولی فرزندان خودتون در بهترين نقاط دنيا در رفاه مطلق باشند.»