logo





فردا روز جهاني سواد آموزي است

۹ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر بي‌سواد در كشور وجود دارد

بايد پوشش سوادآموزي گروه سني ۱۰ تا ۴۹ سال تا پايان برنامه پنجم توسعه يعني سال ۹۳ كامل شود و تعداد بي‌سوادان در اين گروه سني به حداقل برسد.

دوشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۷ سپتامبر ۲۰۰۹

ایلنا: مدير برنامه‌‌ريزي، هماهنگي مشاركت‌هاي بين‌بخشي و امور بين‌الملل نهضت سوادآموزي گفت: بر اساس سرشماري سال 85 تعداد بي‌سوادان نسبت به سال 75، 1/5 درصد كاهش داشته است.
اردشير قيصر درگفت‌وگو با خبرنگار ايلنا گفت: سياست نهضت سوادآموزي، كاهش تعداد بي‌سوادان است، بنابراين در طي دو سال گذشته سعي كرده است با توجه به كمبود منابع تعداد دانش‌آموختگان خود را در دوره‌هاي مقدماتي و تكميلي افزايش دهد.
به گفته او ،در طول يك سال گذشته حدود 600 هزار نفر در دوره مقدماتي (دوم ابتدائي)، 500 هزار نفر در دوره تكميلي (سوم ابتدائي) آموزش ديده‌اند.اما در طول دو سال گذشته تعداد دانش‌آموختگان دوره پاياني (چهارم ابتدايي) به 23 هزار نفر و دوره پنجم ابتدايي به پنج هزار و 600 نفر رسيده كه نسبت به سال‌هاي گذشته اندكي كاهش را نشان مي‌دهد.
مدير برنامه‌‌ريزي نهضت سوادآموزي گفت: با توجه به اين‌كه طبق سرشماري سال 85، حدود 9 ميليون و 800 هزار نفر بي‌سواد در كشور وجود دارد،‌نهضت سوادآموزي اولويت را به دوره‌هاي مقدماتي و تكميلي داد و سعي كرد به بي‌سوادان حداقل آموزش داده شود.
قيصر تصريح كرد: اولويت برنامه چهارم توسعه سوادآموزي به گروه‌هاي سني 10 تا 29 سال بود و طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اولويت سوادآموزي گروه سني 10 تا 49 سال براي برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته شده است.بر اين اساس بايد پوشش سوادآموزي گروه سني 10 تا 49 سال تا پايان برنامه پنجم توسعه يعني سال 93 كامل شود و تعداد بي‌سوادان در اين گروه سني به حداقل برسد.
مدير برنامه‌ريزي نهضت سوادآموزي گفت: بر اساس ماده يك همان مصوبه ،آموزش و پرورش نيز موظف شده تا پايان سال 89 پوشش آموزش و پرورش را كامل كند، بنابراين آموزش و پرورش متعهد شده تا بي‌سوادي در بين كودكاني كه در سن تحصيل قرار مي‌گيرند را به طور كامل ريشه كن كند.
قيصري مشكل كمبود منابع مالي و امكانات را از جمله اصلي‌ترين و چالشي‌ترين مشكلات در راه رسيدن به جامعه‌اي باسواد عنوان كرد و گفت: باوجود كمبود امكانات تعداد بي‌سوادان سال 85 نسبت به سال 75 حدود 1/5 درصد كاهش داشته است.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد