بی بی سی: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا میگوید واشنگتن به ایران اجازه نخواهد داد که روند مذاکرات وین را، همزمان با ادامه فعالیت های هستهایش، به درازا بکشاند.
وزیر خارجه آمریکا که در کنفرانس خبرگزاری رویترز شرکت کرده بود، افزود آمریکا در صورت بی نتیجه ماندن دیپلماسی ، گزینههای دیگر را به کار خواهد گرفت.
ایران و قدرتهای جهانی، بعد از پنج روز، به مذاکراتشان برای احیای برجام در وین خاتمه دادند و دیپلماتهای اروپایی شرکت کننده در مذاکرات هسته ای با ایران میگویند از مواضع تهران "نگران" و ناامید" شدند.
آقای بلینکن در این کنفرانس گفت ایران در حال حاضر برای بازگشت به تعهدات خود به برجام جدی به نظر نمیرسد و همین موضوع این دور از مذاکرات وین را پایان داده است.
ایران و قدرتهای جهانی، بعد از پنج روز، به مذاکراتشان برای احیای برجام خاتمه دادند و قرار شده است که دیپلماتها برای مشورت به پایتختهایشان برگردند، دیپلماتهای اروپایی شرکت کننده در مذاکرات هسته ای با ایران میگویند از مواضع تهران "نگران" و "ناامید" شدند.
نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان روز جمعه ۱۲ آذر، در بیانیه مشترکی اعلام کردند که در پایان پنج روز مذاکرات در وین به این ارزیابی رسیدهاند.
آنها از این شکایت دارند که ایران از پیشرفت دیپلماتیک به دست آمده در دور قبلی مذاکرات در اوایل سال جاری عقب نشینی کرده است.
وزیر خارجه آمریکا نیز روز جمعه گفت واشنگتن از نزدیک و با دقت با تمام شرکای خود در این روند مشورت می کند تا ببیند آیا ایران به مشارکت جدی در این مذاکرات علاقه ای دارد یا نه.
وزیر خارجه آمریکا در عین حال گفت که کشورش در پی این مذاکرات به متحدان و شرکای خود نزدیک تر شده است.
به گفته آقای بلینکن "سیاست دونالد ترامپ در خروج از توافق برجام آمریکا را منزوی کرده بود، نه ایران را. اما حالا که حتی روسیه و چین از رفتار ایران دلزده شده اند آمریکا دیگر منزوی نیست."
در همین حال امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، که در سفر دو روزه به کشورهای حوزه خلیج فارس و در امارات به سر میبرد، گفت که به نظر میرسد که "این دور مذاکرات موفقیت آمیز نبوده است."
انریکه مورا، هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، هم به خبرنگاران گفت: مذاکرات را مدتی متوقف میکنیم و ظرف چند روز آینده پس از مشورتهای بیشتر بازخواهیم گشت.
آقای مورا گفت: مشکلات زیادی پیش رو داریم و مذاکرات آسان نخواهد بود اما در چند روز آینده به مذاکرات برخواهیم گشت.
علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات اخیر پیش از ترک وین در فرودگاه در گفتوگو با خبرنگاران ایرانی گفت که در این دور از گفتوگوها، ایران "با ترکیب یک هیات جدید و با حضور افراد متخصص و مسئول در موضوعات اقتصادی، مالی و بانکی وارد گفتوگوها شد."
او "نارضایتی کشورهای اروپایی از پیشنهادهای ایران" را تایید کرد و گفت: "اینکه طرف های اروپایی خیلی درباره برخی از پیشنهادهای ما رضایت نداشتند درست است و گفتند با دیدگاههای ما مطابقت ندارد."
آقای باقری کنی، دیروز پنجشنبه (۱۱ آذر/۲ دسامبر) اعلام کرد که دو متن را که حاوی دیدگاههای ایران در مورد برداشته شدن تحریمها و بازگشت به تعهدات هستهای است به عنوان پیشنهاد ایران برای بررسی به طرفهای مقابل داده و منتظر پاسخ است.
آقای کنی به خبرنگاران گفته بود که متن پیشنهادی ایران "در قالب دو موضوع لغو تحریمهای ظالمانه و مسائل هستهای" است و اضافه کرده بود که به طرف مقابل در مورد "بازیگران" دیگری که سعی دارند در این مذاکرات اخلال ایجاد کنند، هشدار داده است.
قدرت های غربی میخواهند دولت جدید ایران، مذاکرات را از همان نقطهای ادامه دهد که ۵ ماه پیش در دولت حسن روحانی متوقف شد.
ایران و آمریکا دیروز یکدیگر را متهم کردند که حسن نیت ندارند و تنها وقتکشی میکنند.
مذاکرات احیای برجام از دوشنبه قبل پس از یک وقفه شش ماهه آغاز شد. این مذاکرات به سرپرستی انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه ایران، با حضور اعضای گروه ۱+۴ برگزار شد. آمریکا در این مذاکرات به طور مستقیم حضور نداشت.
وال استریت ژورنال به نقل از دیپلماتهای غربی پیشنهادهای ایران را "زیادهروی" خوانده است.
نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد