logo





اجلاس گروه ۲۰:
تجدید تعهد ارسال ۱.۱۵ میلیارد دلاری کمک بشردوستانه به افغانستان

گروه بیست متعهد به «صفر کردن» انتشار خالص گازهای گلخانه‌ای تا نیمه قرن ۲۱ شد

يکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱



بی‌بی‌سی: سرجیو ماتارلا، رئیس‌جمهور ایتالیا، در مراسم ضیافت شام برای رهبران گروه ۲۰ در این اجلاس گفت وضعیت در افغانستان جدی است و از آن‌ها خواست تا از "خطر یک فاجعه انسانی" در آن کشور جلوگیری کنند.

گروه ۲۰ بر تعهد خود مبنی بر ارسال کمک‌های بشردوستانه به ارزش ۱.۱۵ میلیارد دلار به افغانستان تاکید کرده است.

داود قاری‌زاده، خبرنگار اعزامی بخش فارسی بی‌بی‌سی که برای پوشش اجلاس گروه ۲۰ به شهر رم رفته است می‌گوید: جو بایدن در دیدار با رجب طیب اردوغان در حاشیه این اجلاس، از نقش ترکیه در افغانستان تقدیر کرد و در مورد ارسال کمک‌های بشردوستانه به افغانستان نیز با اردوغان صحبت کرد.

آقای بایدن در دیداری با آنگلا مرکل نیز از میزبانی آلمان برای اسکان موقت افراد تخلیه شده و همکاری این کشور در افغانستان تشکر کرده است.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی، وزیران خارجه چین و روسیه نیز در مورد افغانستان صحبت کردند. روسیه خواستار همکاری چین با پیمان امنیت جمعی شده است. این پیمان اخیرا رزمایش بزرگ نظامی در تاجیکستان برگزار کرد.

آن‌ها توافق کردند که همکاری بین چین و سازمان پیمان امنیت جمعی، در مورد موضوعاتی مانند افغانستان به منظور حفظ امنیت و ثبات منطقه انجام شود.

در همین حال، لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا امروز اعلام کرد که بریتانیا ۵۰ میلیون پوند (۶۸ میلیون دلار) کمک بشردوستانه برای زمستان افغانستان در نظر گرفته است. او گفت که این ۵۰ میلیون برای حمایت از افراد آسیب‌پذیر در زمستان از جمله غذا، مواد ضروری پزشکی، سرپناه و لباس گرم به قربانیان خشونت‌های جنسیتی و کودکان است.

این کمک بخشی از ۳۹۰ میلیون دلاری است که بریتانیا پیشتر برای افراد آسیب پذیر به افغانستان اعلام کرده است که از طریق سازمان های ملل و صلیب سرخ به آن‌ها رسانده خواهد شد.

این تعهدات در حالی برای کمک به بحران افغانستان اعلام می‌شود که پیش‌تر برنامه جهانی غذایی سازمان ملل (WFP) هشدار داده بود که در صورت عدم اقدام فوری، میلیون‌ها شهروند افغانستان در زمستان پیش‌رو با گرسنگی روبرو خواهند شد.

منصور فرهنگ، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه بنینگتون در نیویورک آمریکا می‌گوید، آمریکا و اروپا در رابطه به ارسال کمک به افغانستان، در یک "تضاد مشکل" قرار گرفته‌اند.

آقای فرهنگ به بی‌بی‌سی‌ گفت: در حالی که سازمان‌های بین‌المللی مانند ملل متحد، سازمان خوار و بار و بانک جهانی نیز نگران بحران بشری در افغانستان اند، اما اقدامات طالبان مانند "حمله به یک مجلس عروسی و کشتن افراد ملکی به خاطر ممنوعیت موسیقی، دنیا را در برابر یک چالش بزرگ قرار داده است".

او گفت جامعه جهانی می‌خواهد به افغانستان کمک کند اما آن‌ها نگرانند که ارسال کمک‌هایشان به این کشور تلویحا به معنی به رسمیت شناختن دولت طالبان که به گفته او از ابزار "تروریستی" استفاده می کنند، تلقی شود.

همزمان، شماری از فعالان حقوق بشری، با نشر فراخوانی در سایت آواز، خواستار بازگشت دختران افغان به مدرسه شده‌اند. تا عصر امروز، حدود ۱.۲ میلیون نفر این فراخوان را امضا کرده اند.

ملالی یوسفزی، برنده جایزه صلح نوبل در توییتی نوشته که "حالا، به کشورهای گروه ۲۰ می‌نویسم که پیام ما را مستقیما دریافت کنند".



رهبران گروه بیست به درون حوض مشهور «تِرِوی» در شهر رم سکه می‌اندازند.

گروه بیست متعهد به «صفر کردن» انتشار خالص گازهای گلخانه‌ای تا نیمه قرن ۲۱ شد

رادیو فردا: ثروتمندترین کشورهای جهان که سهمی ۸۰ درصدی در انتشار گازهای گلخانه‌ای و گرمایش زمین دارند، متعهد شدند که تا نیمه قرن حاضر تولید خالص گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند.

قبلا قرار بود این کشورها، موسوم به «گروه ۲۰»، تا سال ۲۰۵۰ انتشار خالص گازهای گلخانه‌ای را صفر کنند؛ یعنی تنها به میزانی گازهای گلخانه‌ای تولید کنند که توسط عوامل طبیعی مانند جنگل‌ها و اقیانوسها جذب شده و راهی جو نشود.

اکنون این گروه بدون اشاره به تاریخی دقیق، تنها متعهد شده است که تا نیمه قرن حاضر به این هدف دست یابد.

گروه بیست در نشست روز یکشنبه ۹ آبان‌ خود در رم، پایتخت ایتالیا، همچنین برای پایان دادن به تأمین منابع مالی عمومی برای واردات برق ناشی از سوخت زغال سنگ از خارج از کشورهایشان موافقت کردند.

این درحالی است که هنوز هیچ هدف‌گذاری مشخصی برای حذف تدریجی سوخت زغال سنگ تولید داخل خود تعیین نکرده‌اند.

کشورهای وابسته به زغال‌سنگ از جمله چین و هند مخالف تعیین تاریخ دقیق برای حذف این منبع فسیلی به‌عنوان یکی از منابع سوخت هستند.

این گروه همچنین متعهد شده است که تا نیمه قرن ۲۱، سوخت‌های فاقد کربن را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنونی کنند.

باز هم در این مورد تاریخ دقیقی مشخص نشده است. چین به‌عنوان بزرگترین انتشاردهنده گازهای گلخانه‌ای در جهان پیشتر اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۶۰ قادر خواهد بود انتشار خالص گازهای گلخانه‌ای را به صفر برساند.

این کشورها همچنین درباره قطع یارانه‌ها برای سوخت‌های فسیلی به توافق مشخصی نرسیدند.

گازهای گلخانه‌ای سهم عمده‌ای در گرمایش زمین دارند. گرمای زمین نسبت به دوران پیشاصنعتی ۱.۱ درجه افزایش یافته و اگر وضعیت کنونی ادامه یابد، میزان گرمایش زمین در پایان قرن حاضر حداقل ۲.۷ درجه بیشتر از دوران پیشاصنعتی خواهد بود که یک فاجعه برای جامعه جهانی است و برخی از کشورها کلا زیر آب خواهند رفت.

جامعه جهانی در تلاش است که میزان گرمایش زمین را تا پایان قرن در حد ۱.۵ درجه بیشتر از دوران پیشاصنعتی حفظ کند، اما برای نیل به این هدف نیازمند صفر کردن هر چه زودتر انتشار گازهای گلخانه‌ای و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است.

گروه ۲۰ همچنین در تحقق تعهدات خود برای کمک سالانه ۱۰۰ میلیارد دلاری به کشورهای در حال توسعه برای مبارزه با تغییرات اقلیمی طی سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۰ ناکام ماندند و اکنون اعلام کرده‌اند که این برنامه را تا سال ۲۰۲۵ ادامه خواهند داد تا به اهداف خود برسد.

رهبران بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان روز یکشنبه در پایان اجلاس دو روزۀ گروه ۲۰ با امضای این تعهد، به استقبال کنفرانس آب و هوای سازمان ملل که هفته آینده در گلاسکو اسکاتلند برگزار می شود، رفتند.

بسیاری از نهادها و سازمان‌های حقوق بشری و محیط زیستی هشدار داده‌اند که به نقطه بدون بازگشت نزدیک می‌شویم و اگر همکاری‌های عملی و چشمگیری در زمینه جلوگیری از تغییرات اقلیمی انجام نشود، نجات جهان از فاجعه گرمایش و تبعات آن غیرممکن خواهد بود.


نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد