logo





دومين نامه سرگشاده حزب دموکراتيک مردم ايران
به مصطفی تاج‌زاده

«نه» بزرگ مدنی به انتخابات فرمايشی با تحریم فعال

يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳ ژوين ۲۰۲۱



آقای تاج‌زاده!
بی‌ترديد شما نيز با ما همدل و همزبانيد که کودتای انتخاباتی "بيت رهبری"، برای پايان دادن به جمهوريت نظام و آغاز "حکومت اسلامی" وارد مرحله جدی می‌شود. مناظره‌های تلويزيونی نازل و کم‌مايه هفت نامزد انتخاباتی دست‌چين شده، در شرايط بحرانی فرمانروا بر جامعه ايران، در واقع نمايشی بی‌پرده از تهیدستی سياسی و ورشکستگی اخلاقی و اجتماعی دست‌اندرکاران "هسته سخت قدرت" بود. رويکرد و برنامه نامزدها به روشنی نشان داد که این افراد با علل و عوامل واقعی بحران ساختاری حاکم بر کشور و خواست‌های مبرم ملی و دموکراتيک بيگانه‌اند. روشن است که مردم ما بر سر يک چرخش مهم تاريخی قرار گرفته‌اند.

آقای تاج‌زاده!
۲۴ سال از انتخاب محمد خاتمی می‌گذرد. او با شعار مردم‌سالاری دینی و تحکیم جامعه مدنی به میدان آمده بود. تجربه تلخ و آموزنده این دوران نشان داد که اقتدارگرایان نه پیام و معنای رای مردم را درک می‌کنند و نه حتی آماده‌اند به انتخاباتی تن دهند که با نظارت استصوابی شورای نگهبان انجام شده باشد. فراموش نکنیم که روی‌گردانی بخش مهمی از مردم از نیروهای اصلاح‌طلب و کل نظام جمهوری اسلامی و انباشت ناخرسندی و خشم توده‌های مردم، به شکست تجربه‌های ناکام سالهای رياست جمهوری خاتمی و روحانی و نیز سرکوب بی‌رحمانه جنبش سبز باز می‌گردد.

آقای تاج‌زاده!
به باور ما رويکرد و مواضع انتخاباتی شما بسيار مثبت و سازنده بود و نشان داد که جامه ناساز اصلاح‌طلبی سازشکارانه و تقليل‌گرا برازنده قامت شما نيست. هم از اين رو بود که موضع شما بازتاب بسيار گسترده يافت و با خوشآمد مردم ناخشنود روبرو شد.
اينک پرسش کليدی اين است: در برابر کودتای ولایت فقیهی چه بايد کرد؟ آيا بايد دست روی دست گذاشت و در برابر سير روندها و رويدادهای دلازار بیکار نشست يا با عزمی راسخ به میدان آمد؟

اميد ما آنست که شما در اين روزها و پس از برگزاری "انتخابات" همچنان پيگيرانه به مبارزه دشوار خود ادامه دهيد و در راه دستیابی به آزادی‌ها و حاکميت مردم و اصلاح ساختار سياسی نظام در جهت تأمين پيش‌شرط‌های ضرور برای برگزاری انتخابات آزاد بکوشيد.

همان گونه که در نامه سرگشاده اول خود به شما خاطرنشان ساختيم: «حزب دموکراتيک مردم ايران به نوبه خود آمادگی‌اش را برای مشارکت در يک گفتگوی ملی با ساير نيروهای آزاديخواه و مخالف خشونت، برای برون‌رفت از بحران سياسی کنونی وشکل‌دهی به يک افق سياسی نوين برای ايران، اعلام می‌دارد. يک گفتگوی ملی می‌تواند راه را بر انفجار های کور و خشونت‌آميز ببندد و جامعه را از طريق يک مبارزه مدنی مسالمت‌آميز به سوی تغييرات اساسی رهنمون سازد».

حزب ما اميدوار است که مبارزه مشترک ما برای برپايی يک مرکزيت معتبر، در برگيرنده نمايندگان همه کنشگران اصلاح‌طلبِ تحول‌خواه و نيروهای جمهوری‌خواه، ملی و ازاديخواه، گام‌های عملی و سازنده‌ای به پيش بردارد و با کاميابی‌های اميدبخش و آينده‌ساز روبرو گردد.

آقای تاج‌زاده!
اقتدارگرایان بدون آنکه بخواهند نمایش انتخاباتی۱۴۰۰ را به یک همه‌پرسی نمادین تبدیل کرده‌اند. شرکت یا عدم شرکت در انتخابات به معنای آری یا نه گفتن به آن کسانی است که سودای حکومت اسلامی و حذف جمهوریت را در سر می‌پرورانند. هر رأیی با هر نیتی که وارد صندوق شود، حتی بدون ذکر نام، از سوی حکومت به عنوان رای به مشروعیت انتخابات و کل نظام مصادره می‌شود. از این رو باید مردم را به یک جنبش مدنی هوشمندانه برای تحریم هر نوع انتخابات غیر آزاد دعوت کرد. رای ندادن آگاهانه و اعتراض‌آمیز مردم به انتخابات فرمایشی لاجرم به معنای رای دادن به انتخابات آزاد و دموکراتیک و گسترش فرهنگ دموکراسی و مشارکت واقعی در سرنوشت کشور است. نیروهای سیاسی دموکرات، تحول‌خواه و خشونت‌پرهيز از طریق بسیج افکار عمومی در جهت تحریم فعال باید این فرصت را از حکومت بگیرند که انتخابات را دست‌مایه اعتبار و مشروعیت سیاسی خود سازد. هرچه درصد کسانی که در انتخابات شرکت نکنند بالاتر باشد، به همان نسبت شکست اخلاقی و سیاسی حکومت در سطح ایران و جهان طنین بلندتری خواهد داشت.

حزب دموکراتيک مردم ايران
۲۱ خرداد ۱۴۰۰

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد