بی بی سی: یکی از شعب دادگاه کیفری تهران، نرگس محمدی فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ایران را به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و دو فقره جزای نقدی محکوم کرده است.
در حکم شعبه ۱۱۷۷ کیفری دو در مجتمع قضایی قدس تهران، خانم محمدی به دلیل "فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی" مجرم شناخته شده است.
این فعالیتها بر اساس این حکم عبارت بودهاند از: "صدور بیانیه مبارزه با اعدام، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان، تخریب شیشهها، افترا درباره شکنجهگری و ضرب و جرح و تحصن دی ماه ۹۸ در اعتراض به کشتار معترضان آبان ۹۸."
خانم محمدی به بیبیسی فارسی گفت این احکام مربوط به دو پروندهایست که در بدو ورود او به زندان زنجان برایش تشکیل دادند؛ یکی مربوط به تحصن اعتراضی زندانیان زن در زندان اوین به کشتار معترضان آبان ۹۸ و دیگری مربوط به اعتراض و شکایت خانم محمدی به رفتاری که با او حین انتقال از زندان اوین به زندان زنجان شده بود.
خانم محمدی پیشتر در ویدئویی توضیح داده بود چگونه مسئولان زندان اوین و رئیس وقت آن، غلامرضا ضیایی، در هنگام انتقال به زندان زنجان در سوم دی ۹۸، اقدام به لمس نامتعارف و ضرب و شتم او کرده بودند و در شرایطی که مجروح بوده، آقای ضیایی با اشارات جنسی در صدد آزار او برآمده است.
نرگس محمدی گفت روز بعد، از رفتاری که در انتقال به زندان زنجان با او شده بود، از ماموران وزارت اطلاعات و غلامرضا ضیایی، رئیس وقت زندان اوین شکایت رسمی کرده و پزشکی قانونی به دستور دادستان زنجان، از کبودیها و جراحتهای او که بیش از ۲۳ مورد بوده در داخل زندان زنجان فیلم و ویدئو تهیه کرده است.
خانم محمدی میگوید با اینکه مقامات قضایی زنجان این گزارش و شکایتنامه او را به تهران فرستادند اما نه فقط به شکایت او رسیدگی نشد، بلکه قوه قضائیه برای او این پرونده جدید را تشکیل داده و به سرعت به آن رسیدگی کرده است.
خانم محمدی همچنین گفت او در این پرونده شاکی بوده اما قوه قضائیه جای مجرم و شاکی را عوض کرده است. به گفته خانم محمدی، جلسات دادگاه بدون حضور او و وکیلش تشکیل شده و اگر بخواهند این حکم را اجرا کنند قطعا "سرپیچی خواهد کرد."
خانم محمدی پیشتر و در واکنش به احضارش برای همین پروندهها گفته بود "ابایی از اعلام این موضوع ندارد که برای دفاع از خود در مقابل بیحرمتی، شیشه های اتاق ریاست اوین را شکسته و افزوده بود: "نه چنین نظامی، نه چنین زندانهایی و نه نظم چنین زندانهایی را به رسمیت نمیشناسم."
نرگس محمدی از سال ۸۰ سه بار برای فعالیتهای خود به زندان افتاده که آخرین بار، ۸ سال و نیم طول کشیده است.
او ۱۷ مهر سال گذشته آزاد شد و در ماههای اخیر فعالانه از حقوق زندانیان دفاع کرده است.