logo





ویروس کرونا: ناخرسندی اتحادیه اروپا از کندی روند تحویل واکسن فایزر

شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۶ ژانويه ۲۰۲۱

بی بی سی: در پی کاهش میزان تحویل واکسن تولیدی شرکت آمریکایی فایزر به اتحادیه اروپا در مقایسه با سفارش آنها، شش دولت عضو اتحادیه این اقدام را "غیر قابل قبول" توصیف کرده و گفته اند که این وضعیت از کارآیی برنامه واکسیناسیون برای ریشه کنی ویروس کرونا خواهد کاست.

سوئد، دانمارک، فنلاند، لیتوانی، لتونی و استونی از مقامات اتحادیه اروپا خواسته اند با اعمال فشار بر شرکت تولید کننده واکسن فایزر-بیوان‌تک تحویل این واکسن در حد انتظار را تضمین کند.

شرکت فایزر در بیانیه ای گفت که کاهش ارسال محموله ها نتیجه تغییراتی در جریان تولید بوده که هدف از آن در واقع افزایش تولید این واکسن است.

فایزر در بیانیه خود گفته است که "اگرچه این تغییر به طور موقت بر میزان تحویل از اواخر ژانویه تا اوایل فوریه تأثیر منفی می گذارد، اما دریافت کنندگان از اواخر فوریه و مارس شاهد افزایش قابل توجه در تولید و تحویل واکسن خواهند بود."

این شرکت گفته است که عملیات بهبود فرآیند تولید "تأثیر کوتاه مدت" بر تحویل واکسن به بریتانیا هم خواهد داشت اما دولت این کشور همچنان بر عزم خود برای واکسیناسیون تمام گروه های دارای اولویت - حدود ۱۵ میلیون نفر - تا اواسط ماه فوریه تاکید نهاده است.

بریتانیا علاوه بر واکسن تولیدی فایزر از واکسن استرازنکا که نتیجه تحقیقات دانشگاه آکسفورد است نیز استفاده می کند در حالیکه اتحادیه اروپا نیز فقط به فایزر متکی نیست و واکسن تولیدی شرکت آمریکایی مدرنا را هم تأیید کرده است.

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفته است که مدیرعامل فایزر به او اطمینان داده تمام سفارش اتحادیه در سه ماهه اول سال تحویل خواهد شد. وی گفته که فایزر قبول کرده امسال ۶۰۰ میلیون دوز واکسن به اتحادیه اروپا تحویل دهد که دو برابر سفارش اولیه است.

کانادا نیز تحت تأثیر کاهش تحویل واکسن فایزر که از کارخانه آن در بلژیک تحویل می گیرد قرار گرفته است و نروژ هم که عضو اتحادیه اروپا، روز گذشته گفت فایزر به طور موقت واکسن تحویلی را از هفته آینده کاهش می دهد. در همان حال موسسه بهداشت عمومی نروژ گفته است که با استفاده از "سهمیه اضطراری" خود این کاهش را جبران خواهد کرد.

اتحادیه اروپا علاوه بر واکسن فایزر-بیوان‌تک واکسن تولیدی پنج شرکت دارویی دیگر را تایید و قرارداد خرید صدها میلیون واحد از واکسن از آنها را امضا کرده است.

استرازنکا؛ ۴۰۰ میلیون واحد
سانوفیکس-جی اس کی؛ ۳۰۰ میلیون واحد
شرکت جانسون و جانسون؛ ۴۰۰ میلیون واحد
کورواک؛ ۴۵۰ میلیون واحد
مدرنا؛ ۱۶۰ میلیون واحد

همچنین مذاکرات اولیه با شرکت نواواکس برای خرید حداکثر سیصد میلیون واحد به نتیجه رسیده است.

کشورهای پیشتاز در واکسیناسیون ضد کرونا

در نقاط دیگر دنیا، ترکیه اعلام کرده که طی فقط دو روز، نیم میلیون نفر را با واکسن های تولیدی شرکت سیونواک بیوتک واکسینه کرده که معادل تعدادی است که فرانسه طی سه هفته واکسینه کرد. کندی برنامه واکسیناسیون در فرانسه با انتقاد گسترده مواجه شده است.

هند نیز بزرگترین برنامه واکسیناسیون جهان را از امروز، شنبه، آغاز کرده و برای این منظور از واکسن استرازنکا و یک واکسن تولیدی داخلی استفاده می کند. دولت گفته است تا ماه ژوئیه، سیصد میلیون نفر را واکسینه خواهد کرد. برخی از کارشناسان هندی گفته اند که واکسن تولیدی داخل هنوز مورد تایید قرار نگرفته و استفاده از آن را مورد انتقاد قرار داده اند.

در رده بندی کشورهایی که واکسیناسیون علیه کرونا را آغاز کرده اند اسرائیل با واکسینه کردن ۲۵ درصد جمعیت، امارات متحده عربی با ۱۵.۴ درصد، بحرین با ۷ درصد و بریتانیا با ۵ درصد در صدر جدول قرار دارند. اسرائیل که در ماههای گذشته با گسترش سریع ابتلای به کرونا مواجه بود گفته است در نظر دارد دو نوبت واکسیناسیون تمامی شهروندان را با استفاده از واکسن های آمریکایی به زودی تکمیل کند.

در مورد واکسینه کردن ساکنان اراضی فلسطینی، دولت اسرائیل مسئولیتی برعهده نگرفته و فقط گفته است که پس از تکمیل واکسیناسیون شهروندان خود، واکسن مازاد و همچنین واکسن تولیدی داخلی را، در صورتی که مورد تایید بین المللی قرار گیرد، در اختیار فلسطینیان قرار خواهد داد.

چند کشور دیگر منطقه خاورمیانه از جمله عربستان نیز برنامه واکسیناسیون را آغاز کرده اند اما گزارش رسمی در مورد پیشرفت این برنامه در دست نیست.

ایالات متحده با واکسینه کردن ۳.۴ درصد جمعیت، ایتالیا با ۱.۶ درصد، اسپانیا با ۱.۴ درصد، روسیه با ۱ درصد، آلمان با ۱ درصد، چین با ۰.۷ درصد و ترکیه با ۰.۵ درصد در رده های بعدی واکسیناسیون جهانی قرار دارند. آمریکا اعلام کرده است که از این هفته بر سرعت واکسیناسیون جمعیت خواهد افزود.

انتظار می رود با افزایش شمار دریافت کنندگان واکسن در جهان، اطلاعاتی بیشتری در مورد عملکرد واکسن های مختلف در میزان و طول برخورداری از ایمنی و همچنین احتمال انتقال ویروس از افراد دارای مصونیت به دیگران به دست آید. کارشناسان بهداشتی در تمامی کشورها به مردم توصیه کرده اند تا واکسینه شدن بخش اعظم جمعیت و اطمینان از مصونیت جمعی، اقدامات پیشگیرانه را همچنان رعایت کنند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد