logo





نیروی محرکه اعتراضات در آمریکا، «ناامیدی و درماندگی» است

پزشکی قانونی مرگ جورج فلوید را «قتل» خواند
تهدید ترامپ به بسیج ارتش آمریکا برای مقابله با ناآرامی‌ها

سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۲ ژوين ۲۰۲۰



نیروی محرکه اعتراضات در آمریکا، «ناامیدی و درماندگی» است

دویچه وله: ناآرامی‌هایی که درپی کشته‌شدن یک سیاه‌پوست آمریکایی به دست یک افسر پلیس به‌وجود آمده، نتیجه بی‌عدالتی گسترده در ایالات متحده است. یک کارشناس معتقد است که برای تغییر اوضاع در آمریکا باید جامعه در کل تغییر کند.

اعتراض‌ها به کشتن جورج فلوید، شهروند ۴۶ ساله ایالات متحده به دست یک مامور پلیس، روز دوشنبه، ۱۲ خرداد (یکم ژوئن) نیز با شعارهای گوناگونی مانند "بدون عدالت، صلح ممکن نیست" ادامه داشت.

اکثر این اعتراض‌ها خشونت‌آمیز هستند و به نظر می‌رسد که سیاستمداران و دستگاه‌های امنیتی هنوز نمی‌دانند، چه واکنشی باید انجام دهند.

رئیس جمهور ترامپ ضمن ابراز همدردی با خانواده مقتول اعلام کرده است که در صورت ادامه‌یافتن خشونت‌ها از هر امکانی، حتی از ارتش هم استفاده خواهد کرد.

او روز دوشنبه در یکی از توئیت‌های خود تنها به دو واژه "نظم و قانون!" بسنده کرد.

ترامپ شامگاه یکشنبه با انتشار یک رشته توییت عملکرد گارد ملی در ایالت مینه‌سوتا، جایی که حادثه اتفاق افتاده است، را ستود و خاطرنشان کرد که این نیرو باید زودتر وارد عمل می‌شدند.

به گزارش شبکه سی‌ان‌ان در دست‌کم ۱۵ ایالت گارد ملی بسیج شده است. وزارت دفاع آمریکا گفته است، در مجموع پنج هزار سرباز گارد ملی در ایالت‌های مختلف برای کنترل اوضاع مستقر شده‌اند.

مرگ خشونت‌بار فلوید برای خیلی‌ها یادآور کشتن یک سیاه‌پوست آمریکایی دیگر است. در دسامبر۲۰۱۴ اریک گارنر غیرمسلح به دست یک مامور پلیس سفیدپوست خفه شد.

او هم مانند فلوید پیش از مرگ بارها گفته بود: "نمی‌تونم نفس بکشم".

به همین دلیل این جمله در شبکه‌های اجتماعی به زبان‌های گوناگون به یک کلیدواژه تبدیل شده است. خیلی‌ها حتی به جای پروفایل خود از جمله "نمی‌تونم نفس بکشم" استفاده می‌کنند.

اوضاع ناهنجار شهروندان سیاه‌پوست

مرگ فلوید و گارنر به این دلیل مطرح شدند که شاهدان از این دو حادثه فیلم گرفته بودند. شمار زیادی از قتل‌ها و خشونت‌های ماموران پلیس سفیدپوست علیه آمریکاییان سیاه‌پوست رسانه‌ای نمی‌شود و در خفا می‌ماند.

در ایالات متحده سیاه‌پوستان تنها از جانب برخی ماموران پلیس مورد تبعیض قرار نمی‌گیرند. دکتر اشوین وازان، پروفسور رشته پزشکی در دانشگاه کلمبیای نیویورک به دویچه وله می‌گوید: «ما در آمریکا نابرابری‌های نگران‌کننده‌ای در زمینه بهداشت داریم».

به گفته او، ویروس کرونا (سارس‌کوو ۲) این نابرابری‌ها را که قرن‌هاست وجود دارد تشدید کرده است.

تاکنون حدود ۲۳ درصد قربانیان کووید ۱۹، بیماری ناشی از سارس‌کوو ۲، سیاه‌پوست بوده‌اند. این آمار با احتساب اینکه تنها ۱۳ درصد شهروندان ایالات متحده سیاه‌پوست هستند، بسیار بالا و پرسش‌برانگیز است.

کارشناسان دلایل گوناگونی برای این روند برمی‌شمرند: سیاه‌پوستان علاوه بر اینکه نسبت به سفیدپوستان امکانات کمتری برای دسترسی به بهداشت و درمان دارند، در بازار کار و آموزش و پرورش هم مورد تبعیض قرار می‌گیرند.

به همین دلیل شمار سیاه‌پوستان در حرکت‌های اعتراضی روزهای اخیر چشمگیر است.

درماندگی معترضان

دکتر براینت مارکس، پروفسور رشته روانشناسی در "کالج مورهاوس" در ایالت جورجیا، در گفت‌وگو با دویچه وله اظهار داشت: «نیروی محرکه اعتراضات، ناامیدی و درماندگی معترضان است.»

او ضمن بیان اینکه بسیاری از ماموران پلیس و شهروندان این موضوع را درک نمی‌کنند، تصریح کرد که رئیس جمهور ترامپ هم به جای ایجاد تفاهم بیشتر بین سیاه‌پوستان و سفیدپوستان، معترضان را "thugs" می‌خواند؛ واژه‌ای معادل "گانگستر"، که به‌طور معمول برای تحقیر مردان سیاه‌پوست به‌کار برده می‌شود.

مارکس به نکته دیگری در باره رئیس جمهور اشاره کرد: هنگامی که ترامپ می‌خواهد همدردی خود را با کسی بیان کند، متن خود را از روی کاغذ می‌خواند، اما اگر کسی مایل است با شخصیت واقعی او آشنا شود باید به سخنرانی‌های آزاد و توئیت‌های او مراجعه کند.

"باید جامعه در کل تغییر کند"

آیا کسانی که اکنون علیه نژادپرستی به خیابان‌ها می‌روند می‌توانند در بی‌عدالتی کهن‌‌سال در ایالات متحده تغییری به‌وجود بیاورند؟

پاسخ براینت ماركس به این پرسش دوگانه است. او معتقد است که اگر اعتراضات ادامه یابند، در رسانه‌ها به دست فراموشی سپرده نشوند و تغییر قوانین برای کنترل بیشتر پلیس در برخی ایالت‌ها به موضوعی انتخاباتی تبدیل شود، می‌توان به تغییر و تحولاتی در زمینه عدالت و تبعیض دست یافت.

این استاد روانشناسی در عین حال تاکید می‌کند که پیش‌داوری‌ها، به‌ویژه در باره مردان جوان سیاه‌پوست، طوری درجامعه رخنه کرده است که برای از بین‌بردن این تبعیض‌ها و ایجاد برابری اجتماعی "باید جامعه در کل تغییر کند".



پزشکی قانونی مرگ جورج فلوید را «قتل» خواند

پزشکی قانونی مینیاپولیس نتیجه بررسی‌های خود را ارائه کرده و در گزارشی علت مرگ جورج فلوید را "ایست قلبی−ریوی بر اثر بازداشت فیزیکی و فشار به گردن" اعلام کرده است. به این ترتیب مرگ فلوید قتل تلقی می‌شود.

در حالی که نارآرامی‌ها در اعتراض به مرگ جورج فلوید، مرد سیاهپوست ۴۶ ساله در مینیاپولیس آمریکا ادامه دارد، نتایج کالبدشکافی مستقل و همچنین تحقیقات پزشکی قانونی اعلام شده است.

خبرگزاری رویترز بامداد سه‌شنبه (۱۳ خرداد / ۲ ژوئن) گزارش کرد که کالبدشکافی مستقلی که در ارتباط با مرگ جورج فلوید به درخواست خانواده او انجام شده، تأیید می‌کند که او هفته گذشته در جریان عملیات پلیس "دچار خفگی" شده است.

دکتر آلسیا ویلسون از دانشگاه میشیگان، یکی از دو پزشکی که این کالبدشکافی را انجام داده، در این رابطه گفته است: «مدارک ثابت می‌کند که خفگی فیزیکی دلیل مرگ خشونت‌آمیز جورج فلوید بوده است".

پزشکان در جریان کالبدشکافی همچنین به این نتیجه رسید‌ه‌اند که فلوید "هیچ شرایط ویژه پزشکی که در مرگ او مؤثر بوده باشد، نداشته و فشار زانو‌های مأموران پلیس بوده که باعث مرگ او شده است".

نتایج این کالبدشکافی با کالبدشکافی رسمی پلیس که هفته پیش صورت گرفت، تفاوت دارد. در کالبدشکافی رسمی گفته شده بود که فلوید بر اثر فشار، بیماری‌های پیشین و احتمال مسمومیت الکل جان سپرده و شواهدی از مرگ به علت خفگی دیده نشده است.

بنا بر اظهارات وکیل خانواده فلوید، این خفگی نه تنها بر اثر فشار زانوی درک شاوین، مأمور پیشین پلیس و متهم قتل فلوید بر گردن روی داده، بلکه نتیجه فشار زانوهای دو مأمور دیگر بر پشت و کمر فلوید نیز بوده که سبب شده خون به مغز قربانی نرسد.

درک شاوین که در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد، بی‌توجه به درخواست کمک فلوید که به زحمت می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، زانوی خود را ۹ دقیقه روی گردن قربانی فشار داده بود. فلوید اندکی بعد در بیمارستان جان باخت.

وکیل خانواده فلوید با توجه به ارزیابی این کالبدشکافی مستقل خواهان آن شده که نه تنها درک شاوین، بلکه مأموران دیگری که در این ماجرای مرگبار دخیل بوده‌اند، محاکمه شوند.

در حال حاضر مأموران دیگری که در این رویداد نقش داشته‌اند، تنها از سمت خود برکنار شده و فقط شاوین است که در بازداشت به سر می‌برد.

جورج فلوید پس از آن دستگیر شد که صاحب یک فروشگاه او را به پرداخت با یک اسکناس ۲۰ دلاری جعلی متهم کرده بود.

در این میان پزشکی قانونی مینیاپولیس نیز در راستای بررسی‌های خود اعلام کرده که مرگ جورج فلوید "قتل" بوده است.

البته در گزارش پزشکی قانونی همچنین آمده است که فلوید از نارحتی قلبی و عوارض ناشی از مصرف مواد مخدری چون فنتانیل و مت‌آمفتامین نیز رنج می‌برده است.

آمریکا اکنون یک هفته است که شاهد اعتراضات گسترده ضد نژادپرستی است که با خشونت همراه بوده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه ۱۲ خرداد (اول ژوئن) در جریان یک سخنرانی در کاخ سفید اعلام ناآرامی‌ها را "ترور داخلی" نامید و از فرمانداران ایالت‌ها خواست تا برخوردی قاطعانه‌تر و سختگیرانه‌تر از خود نشان دهند.

ترامپ خود را "رئیس جمهور نظم و قانون" خواند و تهدید کرد، اگر مقامات شهرها و ایالت‌ها دست به اقدامات لازم نزدند، او سربازان ارتش را وارد عمل کرده و "مشکل را به سرعت برای مسئولان حل خواهد کرد".

نانسی پلوسی و چاک شومر، رهبران جناح دموکرات در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نیز از ترامپ انتقاد و تصریح کردند که او به "دودستگی و خشونت در این کشور دامن می‌زند".

اعلامیه‌های پلیس، پیام‌های توییتری و همچنین گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که از زمان آغاز ناآرامی‌ها (سه‌شنبه گذشته) تا کنون دست کم ۵ هزار و ۶۰۰ نفر بازادشت شده‌اند.

تهدید ترامپ به بسیج ارتش آمریکا برای مقابله با ناآرامی‌ها

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فرمانداران ایالت‌های این کشور را به برخوردی قاطعانه با "آشوبگران" فراخوانده است. او تهدید کرده که در صورت لزوم ارتش آمریکا را برای مقابله با ناآرامی‌های بسیج خواهد کرد.

ایالات متحده همچنان در صدر خبرهای جهان قرار دارد، البته نه به خاطر اپیدمی کرونا، بلکه ناآرامی‌هایی که سراسر آمریکا در پی کشته شدن یک سیاهپوست به دست یک مأمور پلیس در شهر مینیاپولیس شاهد آن است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که با توجه به نآرامی‌ها دست به برخوردی قاطعانه‌تر با "آشوبگران" خواهد زد. او در یک سخنرانی در کاخ سفید ناآرامی‌ها را "ترور داخلی" نامید و از فرمانداران ایالت‌ها خواست تا برخوردی قاطعانه‌تر و سختگیرانه‌تر از خود نشان دهند.

ترامپ تهدید کرد که اگر مقامات شهرها و ایالت‌ها دست به اقدامات لازم نزنند، او سربازان ارتش را وارد عمل کرده و "مشکل را به سرعت برای مسئولان حل خواهد کرد".

به گفته او شهرداران و فرمانداران باید "تا سرکوبی آشوب و خشونت" حضور پلیس را به شکلی گسترده میسر سازند.

رئیس جمهوری آمریکا در نطق خود همچنین از عملیات و حضور هزاران سرباز و مأمور پلیس مسلح به سلاح‌های سنگین در واشنگتن سخن گفت که قرار است جلوی "آشوب، غارت، ویرانگری، حمله و تخریب عمدی دارایی‌های مردم" را بگیرند.

ترامپ شهروندان آمریکا را خطاب قرار داده و خود را "رئیس جمهور نظم و قانون" خواند. او گفت که در راه "حفاظت از کشور و شهروندان آن" خواهد جنگید. ترامپ افزود: «کشور به امنیت نیاز دارد، نه هرج و مرج، به عدالت نیاز دارد و نه آشوب. این مأموریت ما است و ما پیروز خواهیم شد».

انتقاد شدید فرماندار واشنگتن

جی اینسلی، فرماندار ایالت واشنگتن تهدیدات ترامپ را به شدت محکوم کرد و گفت، ترامپ "در برابر خودکامگان جهان زانو زده و حال از اختیار و قدرت مقام ریاست جمهوری استفاده می‌کند تا در تلاشی مذبوحانه ترس و بی‌خردی خود را پنهان کند".

او افزود: «من دعا می‌کنم که هیچ سرباز و فرد غیرنظامی در جریان این رویکرد اهمالکارانه زخمی یا کشته نشود».

نانسی پلوسی و چاک شومر، رهبران جناح دموکرات در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نیز ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و تصریح کردند که او به "دودستگی و خشونت در این کشور دامن می‌زند".

این دو سیاستمدار با انتشار بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند: «در زمانی که کشور ما فریاد حفظ اتحاد سر می‌دهد، این رئیس جمهور کشور را پاره‌پاره می‌کند».

در این میان پزشکی قانونی مینیاپولیس نتیجه بررسی‌های خود را ارائه کرده و در گزارشی علت مرگ جورج فلویود را "ایست قلبی−ریوی بر اثر بازداشت فیزیکی و فشار به گردن" اعلام کرده است.

دیروز دوشنبه (۱۲ خرداد / اول ژوئن) نیز پیش از اعلام گزارش پزشکی قانونی نتایج کالبدشکافی خصوصی فلوید مشخص شده بود. این کالبدشکافی که به درخواست خانواده قربانی انجام گرفت، نشان می‌دهد که او بر اثر خفگی جان باخته است.

بنا بر اظهارات وکیل خانواده فلوید این خفگی نه تنها بر اثر فشار زانوی درک شاوین، مأمور پیشین پلیس و متهم به قتل فلوید بر گردن قربانی رخ داده، بلکه نتیجه فشار زانوهای دو مأمور دیگر بر پشت و کمر فلوید نیز بوده است.

درک شاوین که در حال حاضر در بازداشت به سر می‌برد، بی‌توجه به درخواست کمک فلوید که به زحمت می‌گفت نمی‌تواند نفس بکشد، زانوی خود را ۹ دقیقه روی گردن قربانی فشار داده بود. فلوید اندکی بعد در بیمارستان جان باخت.

جورج فلوید پس از آن دستگیر شد که صاحب یک فروشگاه او را به پرداخت با یک اسکناس ۲۰ دلاری جعلی متهم کرده بود.

اعلامیه‌های پلیس، پیام‌های توییتری و همچنین گزارش‌های رسانه‌ها حاکی از آن است که از زمان آغاز ناآرامی‌ها (سه‌شنبه گذشته) تا کنون دست کم ۵ هزار و ۶۰۰ نفر بازادشت شده‌اند.

نظر شما؟

نام:

پست الکترونیک(اختياری):

عنوان:

نظر:
codeimgکد روی تصویررا اينجا وارد کنيد:

نظر شما پس از بازبینی توسط مدير سايت منتشر خواهد شد